Acasă Anunturi Festivalul Vinului Moldovei — eveniment dedicat vinului, muzicii și culturii Basarabiei

Festivalul Vinului Moldovei — eveniment dedicat vinului, muzicii și culturii Basarabiei

370
0

Festivalul Vinului Moldovei, eveniment dedicat vinului, muzicii și culturii Republicii Moldova, organizat de Oficiul Național al Viei și Vinului, a ajuns anul acesta la cea de-a doua ediție, defasurat în România, la Lagoo-Snagov, sâmbătă 14 și duminică 15 septembrie.

Degustări de vinuri de la crame renumite, preparate culinare tradiționale, concerte, ateliere pentru copii și părinți, zonă de joacă pentru cei mici și seminarii dedicate vinului au fost doar câteva dintre atracțiile acestui festival.

Sloganul – Creat pentru a fi savurat – vorbește, deopotrivă, despre vinul Moldovei, gastronomie, muzica de peste Prut și despre acest festival care s-a desfășurat aproape de pădure, pe malul lacului, într-un spațiu in aer liber, practic pe un tapsan, in nordul Bucureștiului.

Crame

Peste 30 dintre producătorii reprezentativi de peste Prut au propus cele mai spectaculoase vinuri moldovenești, premiate la nivel internațional, dar și vinuri care nu se găsesc momentan pe piața românească.
O ocazie perfectă pentru a descoperi complexitatea terroir-ului moldovenesc, creativitatea dar și ancorarea în tradiție a producătorilor locali.