Acasă Personațități (Franc)masoneria în viziunea Generalului Bartolomeu – Constantin Săvoiu înalt demnitar al masoneriei...

(Franc)masoneria în viziunea Generalului Bartolomeu – Constantin Săvoiu înalt demnitar al masoneriei naționale și internaționale (Arhonte al Patriarhiei Ecumenice, Suveran Mare Comandor, Mare Maestru al Marii Loje Naționale Române 1880, Co-Președinte al „Alliance Mondiale des Eglises Cannoniques Orthodoxes”)

Le plus Haut titre honorifique au Général Proto-Archonte Bartolomeu – Constantin Săvoiu (Cel mai înalt titlu onorific acordat Generalului Proto-Arhon(te) Bartolomeu – Constantin Săvoiu)

Alcătuită din oameni liber și de bune moravuri, uniți fratern, fără distincție de rasă, religie, sau crez, Masoneria a instituit un sistem de lucrări care sunt ritualice, ceremoniale, de studiu și simbolice, care permit membrilor săi, să înalte un templu spiritual interior Întru Gloria Marelui Arhitect al Universului, Dumnezeu Atotputernic, Creatorului Văzutului și Nevăzutului pentru Perfecțiunea Umanitătii.  Asemenea Școlilor de Mistere din trecut, Masoneria oferă cele mai bune mijloace pentru desăvarșirea umanitătii. Ordinul aspiră să își atingă idealurile prin crearea de Organizații Naționale și Internaționale care extind Dragostea Frățeasca, Toleranța reciprocă, Dorința de Libertate, Egalitate și Adevăr tuturor membrilor săi. Ordinul caută în primul rând să realizeze pe pămant cel mai înalt grad de dezvoltare Morală, Intelectuală și Spirituală pentru toată Omenirea; aceasta fiind condiția necesară pentru toată fericirea pe care fiecare om o poate atinge într-o Umanitate organizată Fratern. Ordinul nu afirmă nici o dogmă. El este deschis tuturor ideilor care respectă demnitatea umană și care aspiră la perfecționarea Societății Universale prin propria perfecționare.

Misiunea și Viziunea

Dacă nu ne stabilim pentru noi cele mai mari și mai înalte idealuri imaginabile, geniul umanitătii nu își va atinge potențialul. În calitate de ființe umane suntem angajați într-o căutare fără încetare pentru a atinge neatinsul, să cunoaștem cele necunoscute și să explorăm îndelungat existența. Această căutare ne-a împins să urcăm cei mai înalți munți, să ne scufundăm în fundul oceanelor, să depăsim limitele atmosferei noastre și să creăm minuni tehnologice care împing limitele posibilității. Dacă vom fi vreodată mulțumiți de mediocru, media sau ispitele iluzorii ale egoului, ingeniozitatea rasei umane va dispărea.  Masoneria ca școală antică de mistere, recunoaște această calitate la ființele umane și a declarat ca misiune, accelerarea Revoluției Conștiintei Umane. Evoluția, cu marșul său lent, dar constant, de-a lungul a milioane de ani, a produs minuni extraordinare și o lume naturală atât de desăvârșită în completitudinea ei, încât este dincolo de înțelegere. Cu toate acestea, este datoria unică a celor cu ochii să vadă și urechi să audă, să asiste la desfășurarea Planului Divin pe care Creatorul ni l-a dezvăluit. În simbolismul complex al Francmasoneriei se găseste un model pentru extinderea și transformarea umanitătii în ființe spirituale libere, creative, pentru care am fost întotdeauna meniți să fim.

Prin ritualul masonic, potențialul spiritului umane de a contempla, imagina și crea este dezvoltat treptat și perfecționat. Francmasoneria nu este doar un sistem de auto-cunoaștere sau de auto-perfecționare, este concepută pentru a imbunătăți viață personală și umană. Imbunătățirea de sine este un efect secundar al adevăratului scop al Francmasoneriei: adevăratul ei scop fiind serviciul pentru umanitate.  În acest serviciu nu există odihnă, doar răsplata unei munci bine făcute și promisiunea unei munci mai mari. Serviciul specific pentru umanitate pe care Masoneria a decis să-l intreprindă este combaterea Ignoranței sub toate formele sale. Ignoranța, ambiția și fanatismului, sunt cei trei „Tirani” care au asuprit umanitatea din vremuri imemoriale. Masoneria lucrează, speră și luptă pentru ziua în care toate ființele umane vor trăi armonios în libertate și prosperitate, eliberate de lanțurile sărăciei materiale, mentale și spirituale. Toate ființele umane, indiferent de varstă, sex, rasă sau religie, sunt chemate a îndeplini acestă nobilă misiune spirituală.

Ce este de după voal ? 

În căutarea omului pentru sens, nici un instrument nu este mai eficient și mai profund decât simbolismul. Simbolurile sunt puntea dintre lumea noastră și lumea formelor, a abstractului și a divinului. Ele operează cu usurintă acolo unde cuvintele nu reușesc, condensând limbajul într-o singură imagine cu un puternic impact de înțelegere și conștientizare. Simbolurile ne permit să exprimăm inexprimabilul, creând momente de experiență impărtășită care depășesc limitele existenței de zi cu zi. Ele sunt transmisiunile înțelepciunii umane antice care persistă de-a lungul timpului și spațiului, unind oameni care nu s-au întâlnit niciodată și nu se vor întâlni niciodată, oameni care au existat cu sute de ani unul de altul și sunt încă legați de o singură înțelegere.     

Crearea și menținerea acestei singure înțelegeri este Marea Lucrare a Lojilor și a Fraternității noastre, care lucreza pentru lumină, a Inițiaților și Misticilor din antichitate, continuată astăzi de societătile masonice esoterice, care adăpostesc și păstoresc înțelepciunea ascunsă a umanitătii din viciile timpului. Încă de la primele sclipiri ale Planului Divin au fost făcute vizibile umanității, am fost în pericol să le pierdem și în acest sens, să pierdem calea către eliberarea noastră spirituală. Cunoașterea umană este un lucru fragil, mai fragil decât suntem dispuși să recunoaștem. Marile turnuri de înțelegere au fost distruse într-o clipă, fie prin calamitate naturală sau inconștiența umană, iar timpul petrecut pentru reconstrucția lor a impedicat umanitatea să atingă starea să divină. Ființele umane sunt creaturi incredibile, capabile să creeze minuni tehnologice, religii de mare profunzime și complexitate și să obtină victorii și realizări care sfidează Natura, dar fiecare dintre aceste realizări impune să stăm pe umerii înțelepciunii strămoșilor antici, pentru a atinge înălțimile.   

Umanitatea în sine este o scară, care se întinde de la Pămant la Cer, în timp ce urcăm din ce în ce mai aproape de tărâmul divin. Dar dacă o treaptă în această scară este distrusă, fie prin calamitate naturală, fie prin slăbiciune umană, ascensiunea noastră este mult încetinită. Alegoria Turnului Babel se repetă din nou de-a lungul istoriei.  Când umanitatea se unește, putem realiza lucruri mărete, lucruri care par de neconceput la început.  Dar când limba noastră nu este înțeleasă, când nu mai putem găsi un teren comun să ne raportăm unul la altul la nivelurile cele mai de bază, umane și spirituale, muncă noastră este blocată.  Simbolurile, în special simbolurile găsite în francmasonerie, pot ajuta la crearea unui limbajul viu și necesar comunicării, care depășeste diviziunea și dualitatea.

Dar aceste simboluri și semnificațiile ascunse pe care le transmit nu pot fi comunicate tuturor simultan. Ele sunt, prin natura lor, ascunse. Dar Marile secrete ale Naturii și ale Divinului nu trebuie ascunse de umanitate. Se păstrează și sunt foarte capabile să facă acest lucru. Secretele vieții sunt extrase doar din experiență directă și înțelegere și nu pot fi acordate de nici o instituție sau transmise prin decret. Ele trebuie să fie câștigate de fiecare intiaț sau inițiată care dorește să le câștige în interiorul său cu sacrificii mari, sacrificii de confort care trebuie făcute pe altarele Vieții, dacă căutătorul se dovedește a fi demn. Din acest motiv, în fiecare epocă și în orice loc, societățile de bărbați și femei s-au adunat pentru a încerca să străpungă vălul care păzește această înțelepciune și cunoaștere interioară universală. Aceasta este adevărata lucrare a Școlilor de Mistere care trebuie să fie făcută în taină, nu pentru a ascunde existența secretelor în sine sau pentru a-i împiedica pe cei vrednici să-și caute cunoștințele, ci pentru a-i unifica pe muncitorii care încercă să construiască o altă treaptă fragilă în marea scară care duce la cer.    

Câte minți și inimi deschise, care au venit înainte de timpul lor, au plătit prețul final pentru a pune intrebări și a găsi răspunsurile pe care marii vinovați ai umanitătii nu au dorit să le audă? Hypatia din Alexandria a fost violată și condamnată la moarte pentru că a îndrăznit să examineze cu spiritul și gândirea, universul din jurul ei. Giordano Bruno a fost ars pe rug pentru că a promovat înțelegerea umanitătii cu un pas mai departe. Nenumărati mistici, alchimiști, folosofi, inițiați, artiști, inventatori, matematicieni, oameni de știință, fizicieni, elite, genii și autori ale căror idei au fost prea departe înainte de timpul lor au fost distruse de cele mai atroce instincte ale umanitătii.  Deși afirmația despre autenticitate și origini a fost făcută de mai multe organizații, francmasoneria este mai largă și mai profundă decât orice instituție, dovadă căreia poate fi găsită chiar și în cea mai curioasă examinare a istoriei religiei. În practică, crearea masoneriei operative începe cu începutul lumii.  

Când oamenii din perioada primitivă au început să iasă din grotele în care locuiau, într-o prima fază culegeau roadele pământului, fructele și celelalte lucruri ușor de atins. În paralel pentru a se hrăni au început să vâneze, iar după vânătoare pentru a lărgi posibilitățile de hrană, au început să cultive pământul. Și când au început să cultive pământul a apărut și necesitatea de a locui alături de ceea ce cultivau. Și au început să construiască încetul în încetul.  Constructile primitive au devenit din ce în ce mai complexe, pentru a culmina cu opere de arhitectură gotică. De la piramidele și templele Maya sau Incașe, până la Piramidele Egiptene, de la construcțile babiloniene până la construcțiile Atenei și Romei Antice, constructorii au perfecționat Arta Regală, care era dedicată în primul rând Ființei Supreme indiferent cum o numeau, dar pe care o slăveau.  Pentru a construi aceste minuni ale lumii, acești constructori din momentul în care începeau ucenicia, treceau prin diferite etape ale cunoașterii, devenind Calfe și la un moment dat încheind un ciclu al cunoașterii artei construcțiilor și arhitecturii, Maeștrii. Maeștrii îl alegeau pe cel mai bun dintre ei, cel mai iscusit, Marele MaestruToate aceste forme de organizații ale constructorilor, ateliere, confreerii, ghilde, loji, învățau pe cei care făceau parte deci nu numai Arta Regală, dar le insuflau dragostea de Dumnezeu, de aproape, precum și filosifia vieții, legile morale, sociale și spirituale. Există multe ramuri pe Arborele Francmasoneriei, dar francmasoneria esoterică tradițională este sistemul rădăcină al acestui mare organism. 

Așa cum evidențiază Generalul Bartolomeu-Constantin Săvoiu, Francmasoneria esoterică, ca tradiție antică, care se adâncește și se vede mai departe decât simpla suprafață a catehismelor, ritualurilor și explicațiilor noastre tradiționale, este legătura cu pămantul istoriei și tradiției umane care susține francmasoneria chiar și acum. Francmasoneria este o colecție diversă de tradiții mistice, rituri, simboluri și ritualuri care au fost trecute de la buze la ureche timp de milenii. Francmasoneria, deși acum imbrăcată în simbolurile meșteșugului de construcție, este de fapt moștenitoarea marii bogății de simbolism religios si mistic pe care umanitatea a produs-o. Toate religiile comunică povestea unui singur Spirit, o flacără divină unitară, care a ars strălucitor de la începutul timpului și care susține toată viața în Univers. 

Indiferent că este evreu sau creștin, musulman sau hindus, yogin sau budist sau susținător al oricăruia dintre numeroșii Zei ai istoriei umane, suntem uniți în dragostea noastră comună pentru Divin și în aspirația cea mai umană a reîntâlnirii cu originile noastre.  Francmasoneria comunică acest lucru în simboluri, dar numai trecând dincolo de exoteric, în esoterism putem înțelege măreția destinului care ne așteaptă. Generalul Bartolomeu-Constantin Sâvoiu atrage atenția asupra faptului că  Francmasoneria esoterică nu este doar o speculație sau imaginații frivole, ci împlinirea lucrării pe care francasoneria însăși ne-o împartaseste. Lucrarea noastră este crearea unei punți către cunoașterea interioară, o bază solidă pe care se pot construi spiritual toate ființele umane.  Acest lucru se poate face doar în unitate și cheile acestei unități pot fi găsite chiar dincolo de porțile care sunt păzite de simbolurile Francmasoneriei.  

Redactat de către Cătălin Asavinei în colaborare cu Thomas Csinta, directorul și redactorul șef al publicației Jurnalul Bucureștiului

Nota redacției.

Comunicatul Generalului Bartolomeu-Constantin Săvoiu (Arhonte al Patriarhiei Ecumenice, Suveran Mare Comandor, Mare Maestru al Marii Loje Naționale Române 1880, Co-președinte al partidului ADER-ALO, Co-Președinte al „Alliance Mondiale des Eglises Cannoniques Orthodoxes”)

Prea Iubiți Frați, Prea Iubite Surori, vă rog să vă uitați bine! Faimoasa  Mare Lojă Unită a Angliei-United Grand Lodge of England (UGLE) cum scrie; „Francmasonii sprijină LGBTQIA+ Integritate (!) Prietenie, Respect, Caritate”.

Dar în În vechiul Testament și în Tora, scrie: „Leviticul, Cap. 18: Oprirea însoțirilor nelegiuite, 22: Să nu te culci cu bărbat, aceasta este spurcăciune. Cap. 20, Pedepse pentru păcate, 13: De se va culca cineva cu bărbat ca și cu femeie, amândoi au făcut nelegiuire, și să se omoare, că sângele lor asupra lor este!” Această Obediență pretinde că este „Regulară” (sic!) că este „Lojă Mamă a Lumii “ (sic!), că Jură pe Biblie (!) Păi cum respectă Biblia când o încalcă, proclamând „Slavă” LGBTQIA+ ?

Gușă: Propaganda LGBT face ravagii în mințile elevilor din școlile americane. De “Ziua Copilului”, să marcăm revolta unui pastor, căruia oficialii îi pun însă “pumnul în gură”!

Citim un articol al reputatului Jurnalist și una din cele mai mari personalități ale Mass Media Românești! Cozmin Gușă, care lansează un strigăt de alarmă cutremurător (atenție): Copiii, Minorii, sunt „bombardați”, „îndoctrinați” cu o Propagandă LGBTQ, deja de la Școală! În Lumea Occidentală, din păcate în plină bulversare intelectuală, Morală, Spirituală, incredibilele mijloace Mass Media ale minorităților LGBTQ tind să impună o „gândire unică” care propovăduiește homosexualitatea ca o normalitate și, mai mult, ca un factor de dezvoltare uman! Ori, Dumnezeu sau pentru cei care nu cred în Forța Divină, Mama Natură, au creat viață prin nnirea a două sexe opuse: masculin și feminin. Omul dar și Lumea Vegetală sau Animală, nu se poate reproduce altfel! Se știe finalitatea curentului LGBTQ: Fecundarea „în vitro” a ovulului și spermatizoidului uman, bărbați și femei fiind utilizați ca „vaci de muls” pentru a furniza „materialul genetic” și creșterea în „pântece artificiale” a viitorilor „roboței” care vor fi și „chipați” și astfel la cheremul acestei „Noii Lumi de Coșmar! Adresăm Majorității tăcute  a populației Apelul: Frați și Surori, Oameni buni, fiecare ființă umană poate și trebuie să își trăiască liber viata! Dar, libertatea unuia se sfârșește unde începe libertatea celuilalt! Nu putem permite unei minorități să își impună, uzând prin mijloace agresive, propagandă, opresiune, viziunea sa asupra majorității populației umane! Opuneți-vă agresiunii  sub orice formă a propoagandei LGBTQ asupra copiilor noștri și asupra societății noastre.

Francmasoneria in România

Articole asociate

Gizeh Temple – Shriners masonic society & Shriners Hospitals for children

In Memoriam Joe Banyay (1920 – 2020) former member of Shrine (Shriners) staff’s (British Columbia & Yukon – Penticton Shrine Club)

G-ralul de Bg. (r) Bartolomeu – Constantin Săvoiu (Mare Maestru al MLNR1880, Arhonte al Patriarhiei Ecumenice și Co-Președinte al „Alliance Mondiale des Eglises Cannoniques Orthodoxes”) la Biserica Sfântul Mina, din Constantinopol. Sfânta Liturghie, ținută de Patriarhul Bartolomeu I

Fuziunea dintre partidele politice ADER (Ader la Democrație, Educație și Reconstrucție – președinte prof. univ dr. Gherghina Ioan) și ALO (Alianță, Lege și Ordine, președinte G-ral Bartolomeu – Constantin Săvoiu)

Mesajul Gen. (r) Bartolomeu – Constantin Săvoiu, Suveran Mare Comandor, Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române fondată în 1880 cu ocazia „Mijlocului Anului Masonic al Luminii” (6021 – 6022)

Mesajul Generalului Bartolomeu – Constantin Săvoiu cu ocazia centenarului Tratatului de la Trianon (4 iunie 1920 – 4 iunie 2020). „O Românie unită pe veci”!

Nota redacției

Scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea (membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului): „Întâlnire istorică cu profesorul universitar Pascal Bruckner (filosof, romancier și eseist francez)” și lansarea noului volum „Umorul involuntar” (cel de-al 121-lea al lui Grid Modorcea, cel mai prolific autor român în viață)

Muzeul muntelui de la poalele masivului Parâng – un muzeu la înălţime (Corespondență de la Mihai Vasile – Sângealb, publicist, senior editor al Jurnalului Bucureștiului, membru al AJTR – Asociația Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism din România)

Cele mai frumoase flori perene perfecte pentru orice gradină (cu Florentina Csinta – manager general al Jurnalului Bucureștiului)

Sociologia matematică și rolul ei în structurile de date ale noii ordini mondiale. „Mecanica socială” a Acad. prof. Spiru Haret – precursor al (psiho)sociologiei matematice (dedicat Generalului Bartolomeu – Constantin Săvoiu, Mare Maestru al Marii Loji Naționale Române 1880)

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 3)

Cu nostalgie, Sri Lanka – fosta insulă Ceylon, „Insula surâsului și a pietrei lunii”

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)

6 COMENTARII