Acasă Evenimente „Gala Corporate Wellbeing Award” – Industria financiar-bancară predomină în topul proiectelor de...

„Gala Corporate Wellbeing Award” – Industria financiar-bancară predomină în topul proiectelor de wellbeing ale anului 2024

348
0

Economic and commercial mission of La Francophonie in Central and Eastern Europe

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose!Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events. The principles that will be at the basis of this publication are: Democracy cannot exist without opposition, Elected representatives are our representatives and not our masters, Criticism fosters progress, Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

Cea de-a X-a ediție a Galei Corporate Wellbeing Award, organizată de compania de resurse umane Dynamic HR și desfășurată în data de 14 mai 2024, a reunit liderii comunității de resurse umane din România, într-o zi dedicată unei teme care crește de la an la an în importanță, atât în plan global, cât și la nivelul țării noastre, ca instrument de atragere și retenție a forței de muncă: wellbeingul organizațional. „Reușim să oferim prin acest eveniment unic în România un cadru de referință pentru liderii de HR, care să îi susțină în identificarea de argumente puternice pentru promovarea programelor de wellbeing în organizațiile lor, să le ofere recunoaștere, inspirație prin informații și studii de caz de ultima oră și contexte de networking”, declară Simona Nicolaescu, Managing Partner, Dynamic HR.

Gala Corporate Wellbeing Award a relevat principalele tendințe și preocupări ale angajatorilor și angajaților români, legate de acest subiect, prin intermediul prezentărilor susținute de speakerii invitați, pe baza statisticilor realizate în cadrul companiilor reprezentate de aceștia sau a unor studii globale:

  •  Angajații fericiți sunt cu 31% mai productivi și fac vânzări cu 37% mai mari. În medie, angajații se pot concentra doar 7 minute înainte de schimbarea ecranelor. (Clementina Anghelache, coach, speaker, Publisher Learning Network și Psychologies)
  • Cca 70% din angajați consideră că angajatorii sunt responsabili de starea lor de bine. Costurile cu prezenteismul sunt de 10 ori mai mari față de acelea generate de concediile medicale. (Georgiana Andrei, Corporate Sales Director, Rețeaua de Sănătate Regina Maria)
  • Aproape un sfert din angajații români simt că și-au pierdut echilibrul emoțional și peste 37% se simt epuizați. Ccca 67% din ei au simțit nevoia să apeleze la ajutor psihologic specializat, în ultimul an. (Raluca Dumitra, CMO, eJobs)
  • Cca 56% din companiile care măsoară ROI (Return on Investment) pentru programele de wellbeing au o întoarcere a investiției mai mare cu 100%, ceea ce înseamnă că pentru fiecare dolar investit, câștigă mai mult de 2 dolari. (Dan Moraru, CEO, 7card)

Notă. Rentabilitatea investiției (return on investment) este un raport pe care investitorii îl folosesc pentru a evalua eficiența unei investiții. ROI măsoară valoarea randamentului unei investiții în raport cu costul, iar rezultatul este exprimat ca procent sau ca raport. O investiție este considerată oportună dacă rentabilitatea este una pozitivă, iar cele cu un raport negativ ar trebui evitate.

  • Cca 43 de mușchi contribuie la forma feței și la exprimarea emoțiilor și gândurilor noastre. (Wael Abdul Hamid, fondator Roya)
  • Între 60% și 90% din informația pe care o procesăm este vizuală, din care până la 90% din informații sunt oferite de trăsăturile faciale. Ochii luminoși sunt un indicator al unei persoane al cărei sistem nervos funcționează bine, este echilibrat. (Radu Chiriac, Managing Director, Roya România)
  • Ccca 26% din persoanele care nu au o rutină constantă de fitness spun că nu găsesc bucurie în practicarea fitness-ului și 21% au probleme legate de motivație. (Lucian Adochiței, Director de vânzări World Class România)

Parteneri

Topul proiectelor de corporate wellbeing, în 2024

Jurizarea proiectelor de wellbeing prezentate în cadrul Galei Corporate Wellbeing Award a fost realizată pe baza voturilor publicului, format din reprezentanți ai comunității de HR din România, și a evaluărilor unui juriu format din:

  •  Ruxandra Crina Lupșa-HR Director, NXP Semiconductors
  • Carmen Dumitrache-HR Director, Capgemini
  • Irina Butnaru-România Country Lead & General Manager
  • Wipro, Jeroen Fabry-Business Unit Manager H. Essers România
  • Bianca Brad-om de televiziune, Fondator al Organizației EMMA
  • Raluca Dumitra–CMO, eJobs România. 

Criteriile principale de evaluare au fost gradul de inovație și impactul asupra stării de bine a angajaților. Alături de Premiul cel mai Mare, acordat Băncii Transilvania, au fost desemnate următoarele proiecte de wellbeing organizațional ale anului 2024:

  • „Better Together” (PwC): premiul pentru categoria „Inovație”
  • „The Butterfly Effect” (Metropolitan Life): premiul pentru categoria „Impact maxim”
  • „Estedespremine” (Provident Financial România): premiul pentru categoria “Inspirație”
  • „POP-People of Policolor” (Policolor): premiul pentru categoria “Sustenabilitate”
  • „Better Me Wellbeing” (EY): premiul pentru categoria “Leadership”
  • „Radio Ro-Gratitude” (Druckfarben): premiul pentru categoria “Originalitate”
  • „Screening-ul salvează vieți” (Banca Transilvania): premiul pentru categoria „Pionierat”
  • „Adaptive Longevity” (HP): premiul pentru categoria „Sănătate mintală”
  • „Lights, Camera, Thrive!” (Avon): premiul pentru categoria „Comunitate și impact”.

Gala Corporate Wellbeing Award a fost organizată cu ajutorul partenerilor săi: Metropolitan Life, Regina Maria, Aqua Carpatica, Doctor Skin, 7card, World Class, Editura Trei, Farmacia Vedra, Sweeteria, Complice, Avon, Republica Bio, Nutrivita, Drum Cafe, Swissotel Poiana Brașov.

Notă. Prezentă pe piață din anul 2004, Dynamic HR este o firma de training care ajută companiile în dezvoltarea angajaților, dezvoltarea competențelor și abilităților lor, astfel încât să se vadă diferența în indicatorii de performanță la nivel de business. Este specializată în livrarea de servicii de resurse umane cu impact la nivelul performanței individuale și organizaționale, de la traininguri, programe de creșterea coeziunii de echipă până la programe de wellbeing de impact în starea fizică și emoțională. Este primul furnizor de servicii de wellbeing din România, din anul 2010, și a dezvoltat o platformă online dedicată sănătății mintale.

Nota redacției

Remember. „Asociații” mei Michel Ardouin („Porte–Avions ”) și Charlie Bauer (revoluționarul „Robin Hood”) – asociații lui Jacques Mesrine („inamicul public n°1 al societății civile”), autori de pagini remarcabile în istoria criminală franceză contemporană. Mon „associé” Michel Ardouin („Porte–Avions ”) l’associé de Jacques Mesrine (L’ennemi public n°1) et Charlie Bauer (révolutionnaire d’extrême gauche) auteurs des pages remarquables dans l’histoire de la grande criminalité française contemporaine

Intelligence-ul românesc de la tradiție la modernitate (Romanian intelligence from tradition to modernity)

Simpozionul internațional „Lucian Blaga” – Ediția a II-a – Satul românesc izvor de spritualitate și inspirație. „Conceptul marelui anonim și dialogul cu transcendentul. Pledoarie pentru o disciplină centrată pe opera lui Lucian Blaga” (Lucrarea prof. dr. Narcis Zărnescu, membru al Academiei Germano-Române și al Academiei Oamenilor de Știință din România, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului, membru titular al CRIFST – Comitetul Român pentru Istoria si Filosofia Stiintei si Tehnicii al Academiei Române, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

Prezentarea (recenzia) cărții „Analiza geopolitică și securitară a Orientului Mijlociu. Studiu științific.” – autor Alba Iulia Catrinel Popescu (prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului, redactor șef al Revistei „Academica” și redactor șef adj. al revistelor „Cunoașterea științifică”, „Intelligence Info”, „Studii și Comunicări” și „Noesis” ale CRIFST al Academiei Române, membru al Academiei Germano – Române și al Academiei Oamenilor de Știință din Româmia, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

„Etică și Intelligence” – lucrare prezentată la Sesiunea Anuală a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Germania) de către corespondentul nostru permanent prof. dr. Narcis-Stelian Zărnescu (redactorul șef al Revistei Academiei Române „Academica”, secretar științific al Secției X – Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR – Academia Oamenilor de Știință din România), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

Conferința CRIFST (Comitetul Român pentru Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii) a Academiei Române. „Impactul AI, din perspectiva binomului foucaultian episteme – techne” (Prof. dr. Narcis Zărnescu, membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului, membru titular al CRIFST, redactor șef al revistei „Academica”, redactor șef Adjunct al revistei de Sudii și comunicări și al revistei Noesis al CRIFST, secretar științific al Secției X– Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR–Academia Oamenilor de Știință din România, distins cu „l’Ordre des Palmes académiques”)

„Viitorul cărții și al suporturilor de carte” la CRIFST (Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii) – DIS (Divizia de Istoria Științei) de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autori

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 2). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 1). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

Jurnaliști români: Mihai Eminescu, Ion Oprea, Grid Modorcea, Adrian Păunescu, Neculai Constantin Munteanu, Adrian Cioroianu, Octav Pancu-Iași, George Călinescu, Vasile Sava, Cicerone Poghirc, Aurelian Titu Dumitrescu, Mircea Florin Șandru, Lucian Blaga, Constantin Pădureanu, Dumitru Tinu, Cezar Ivănescu, Fabian Anton, George Topîrceanu, Petru Codrea, Radu Gyr, Dan Culcer, Ion Anton, Dumitru Stăniloae, Mihai Cosma, Claudiu Săftoiu, Iosif Constantin Drăgan, George Băjenaru, Cleopatra Lorințiu, Ion Heliade-Rădulescu, Andrei Partoș, Ion Cristoiu, Mircea Badea, Grațian Cormoș, Aristide Buhoiu, Ioana Sava, Brândușa Prelipceanu, Nicole Valéry-Grossu, Gabriel Liiceanu, Ion Agârbiceanu, Eliza Macadan, Florian Bichir, Emil Șimăndan, Bogdan Suceavă, Adriana Săftoiu, Ioan Chirilă, Gabriela Vrânceanu-Firea, Paul Lampert, Octavian Paler, Alexandru Vianu, Dumitru Toma, Eugen Barbu, Eric Winterhalder, Cristian Mungiu, Vintilă Horia, Dan Pavel, Mircea Dinescu, Cristian Tudor Popescu, George Pruteanu, Emil Hurezeanu, Ivo Muncian, Radu Jörgensen, Lazăr Lădariu, Eugen Ovidiu Chirovici, Adrian Hoajă, Doina Drăguț, George Muntean, Barbu Catargiu, Adrian Mîrșanu, Victor Frunză, Lorena Lupu, Alexandru Candiano-Popescu, Marius Mircu, Dănuț Ungureanu, Vasile Copilu-Cheatră, Rodica Culcer, Andrei Gorzo, Zaharia Stancu, Eugen Cojocaru, Răsvan Popescu, Ion Anghel Mânăstire, Pamfil Șeicaru, Tudorel Oancea, Dorin Ștef, Paula Seling, Sabin Gherman, Marian Coman, Brîndușa Armanca, Valeriu Turcan, Teșu Solomovici, Sorin Roșca Stănescu, Tudor Octavian, Vasilica Ghiță Ene, Gabriela Adameșteanu, Radu Negrescu-Suțu, Cornel Nistorescu, Petre Got, Dumitru D. Șoitu, Geo Bogza, Dan Diaconescu, Stelian Popescu, Nicolae Carandino, Valer Chioreanu, Ioan Massoff, Corneliu Stoica, Adelin Petrișor, Ion Călugăru, Andrei Alexandru, Ludovic Roman, Radu Paraschivescu, Vasile Urechea-Alexandrescu, Elis Râpeanu, Cezar Petrescu, Ion Monoran, Thomas Csinta, Marian Odangiu, Paul Barbăneagră, Ne…