Acasă Divertisment Ghidul cărților de tarot – Iată semnificațiile acestora

Ghidul cărților de tarot – Iată semnificațiile acestora

828
0

În vremuri de incertitudine, mulți oameni apelează la mistic și, în special, la tarot, în încercarea de a obține îndrumare. Cărțile de tarot au o bogată semnificație în simbolism, iar dacă înțelegi toate simbolurile care sunt prezentate pe cărți, poți oferi o lectură completă a Tarotului. În funcție de Punctele de tarot pe care le folosiți, simbolurile vin  numerologie, energii și simboluri arhetipale, semnificații ale culorilor,  astrologie  și simbolism spiritual, printre altele. Dacă te simți vreodată blocat în timp ce citești Tarotul, verifică simbolurile cărților pentru mai multe informații.

Despre cărțile de tarot

Deși cărțile de tarot au dobândit o aură mistică în cultură și viață, ele există și într-un sens mai puțin spiritual încă de la jumătatea secolului al XV-lea. Inițial parte a jocului Tarocchini din nordul Italiei, cărțile au început să se răspândească în toată Europa la începutul războaielor italiene. Abia în secolul al XVIII-lea, tarotul a început să fie folosit pentru predicții. În primul rând, vei avea nevoie de un pachet de tarot. Cea mai comună colecție este pachetul Rider-Waite, desenat de Pamela Coleman Smith în 1909. Când vine vorba de, semnificație cărți tarot, acestea sunt foarte ușor de recunoscut și în general intuitive, mulți oameni recomandă pachetul Rider-Waite pentru începători. Cel mai important este să alegi o punte cu imagini care să te atragă și cu simbolism pe care să o poți interpreta. Tu ești cel care le vei folosi, așa că ar trebui să reflecte personalitatea și stilul tău.

Arcanele majore

Deși fiecare pachet poate diferi ca stil, toate au unele trăsături comune. Fiecare pachet de tarot este format din 78 de cărți. Douăzeci și două dintre acestea sunt Arcane Majore, care reprezintă teme majore de viață. Cărțile Arcane majore încep cu 0, The Fool, și se termină cu 21, The World. Se crede că Arcanele Majore prezic evenimente globale din viața oamenilor și dezvăluie de fapt încotro ne îndreptăm și care este calea noastră.  Iată o scurtă prezentare a arcanelor majore cu mai multe asociații:

  • 00 – Nebunul: Început, Inocență
  • 01 – Magicianul: Manifestare, Dorinta
  • 02 – Înalta Preoteasa: Intuiție, Subconștient, Divin Feminin
  • 03 – Împărăteasa: fertilitate, natură, maternitate
  • 04 – Împăratul: putere, paternitate
  • 05 – Ierofantul: tradiție, instituții, religie
  • 06 – Îndrăgostiți: relații, unitate, dualitate
  • 07 – Car: control, voință
  • 08 – Putere: curaj, compasiune
  • 09 – Pustnicul: introspecție, contemplare, îndrumare interioară
  • 10 – Roata Norocului: Schimbare, Cicluri, Karma
  • 11 – Justiție: claritate, adevăr, dreptate
  • 12 – Spânzuratul: eliberare, perspective noi, sacrificiu de sine
  • 13 – Moartea: terminații, transformare, metamorfoză, schimbare
  • 14 – Cumpătare: răbdare, moderație, intenție
  • 15 – Diavolul: dependență, sexualitate, materialism, joacă
  • 16 – Turnul: cataclism, haos, dezastru
  • 17 – Steaua: speranță, credință
  • 18 – Luna: iluzie, intuiție, anxietate
  • 19 – Soarele: pozitivitate, succes, vitalitate
  • 20 – Judecata: reflecție, iertare, trezire
  • 21 – Lumea: desăvârșire, împlinire

Arcanele minore

Arcane minore simbolizează probleme și evenimente cotidiene mai mici sau simbolizează anumite situații sau consecințe care decurg din acestea. Ele ne ajută să ne înțelegem pe noi înșine și să navigăm în trecut, prezent și viitor.        

  1. Baghete-ele dezvăluie o mare energie și putere dinamică, arătând posibilitățile și problemele care au apărut în urma utilizării acestei puteri. Cărțile din acest simbol sunt asociate cu o mare putere masculină.  
  2. Cupe–simbolizează creativitatea, fertilitatea, plăcerea, emoțiile și problemele legate de acestea. Ele sunt asociate cu puterea feminină și marea feminină. 
  3. Săbii–simbolizează toate manifestările intelectuale, comunicarea, abilitățile mentale și problemele legate de acestea. Săbiile arată, de asemenea, cruzime, furie. Nu trebuie să uităm că sabia poate fi folosită atât pentru apărare, cât și pentru atac. 
  4. Pentacule-sunt simboluri ale problemelor materiale și mondiale ale relațiilor de afaceri și bani și probleme legate de acestea. 

Cărțile Arcane minore aduc, de asemenea, un element tipic uman în pachet. Ghicitorii le folosesc adesea pentru a dezvălui detalii despre oamenii din jurul nostru. De asemenea, cărțile cu aceste cifre simbolizează clase și straturi în societate – regii sunt clasa cea mai înaltă, iar paginile sunt în stratul oamenilor obișnuiți despre care nu se poate spune că sunt bogați. În același mod, se pune problema vârstei și a orientării profesionale. 

Concluzie  

În concluzie, cărțile de tarot reprezintă un fascinant instrument de explorare și ghidare în vremuri incerte. De la simbolismul bogat la interpretările complexe, Tarotul oferă nu doar răspunsuri, ci și o introspecție profundă în aspectele majore și minore ale vieții noastre. Cu origini care se întind până în secolul al XV-lea și evoluând din jocuri de carti, Tarotul a devenit un mijloc de predicție și autocunoaștere. Prin interpretarea acestor simboluri, ghicitorii Tarotului aduc în prim-plan aspecte ale vieții cotidiene și oferă îndrumare. Fiecare carte devine o piesă distinctă a puzzle-ului vieții, iar înțelegerea atentă a simbolurilor este esențială pentru o lectură completă. În cele din urmă, Tarotul nu este doar un joc de cărți, ci un instrument complex care poate aduce lumină în aspectele mai profunde ale existenței noastre.

Articole asociate

Modalități rapide de a stăpâni cazinourile online

 

Nota redacției

Congresul Internațional al Universității Apollonia din Iași Ediția XXXIV – „Pregătim viitorul promovând excelența”. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea & Timpul – parteneri media ai Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra