Acasă Gifted Education Gifted Education. Înscrierile în Programul „Inspir” pentru anul 2022 (tineri gifted cu...

Gifted Education. Înscrierile în Programul „Inspir” pentru anul 2022 (tineri gifted cu vârste cuprinse între 14 – 22 ani)

 

Thomas CSINTA, Profesor de matematici aplicate în științe inginerești și social–economice, Director de studii CUFR (Consultanță Universitară Franco – Română) de pe lângă Școlile Superioare Franceze de Înalte Studii (Les Grandes Ecoles), Cofondator IRSCA Gifted Education, Vicepreşedintele Consortiului EDUGATE   (Consorțiul Român pentru Educația Copiilor și Tinerilor Supradotați și Talentați)

Franța (Le Parisien)

„Ești foarte puternic- cu condiția să afli cât ești de puternic” – de la alții ca și tine

Pentru anul 2022 înscrierile în INSPIR au dată limita 15 decembrie 2021.
Program de Coaching Personalizat pentru manifestarea potențialului și alegerea carierei –Tineri gifted 14-22 ani (maxim 2 grupe).

Este o perioada instabilă care aduce nesiguranță pentru mulți tineri gifted, și care ar putea fi parcursă cu mai multă ușurință și viziune dacă ar participa la un program de coaching de carieră. Programul INSPIR ar putea fi modul ideal de a depăși „bătăi de cap”, „stări depresive”, „nu mă regăsesc”, „nu-știu-ce-să-fac” și alte blocaje care apar în mod natural atunci când te simți singur, nu ai cu cine să te consulți, și totuși nu vrei să mergi cu turmă.
Te invităm să participi și să lucrezi cu tineri că ține, cu preocupări similare și IQ similar.
Pe principiul că abilitățile naturale se descoperă în medii și cu persoane inspiraționale, programul INSPIR susține tinerii să-și planifice dezvoltarea pe obiective alese de ei, în mod dinamic, în mod asumat. Vei putea să te cunoști mai bine, să simți că ai putere în acest proces și că îți poți gestiona singur aceste abilități și această creștere că adult.


Contextul îți creează inspirația că să poți construi ceva în care să crezi tu.
Înscrieri până în 15 decembrie 2021. Cine poate aplică?
Tineri cu vârste între 14 și 22 de ani. Tineri testați IQ> =130, profil giftedness, cf. WISC IV test internațional sau Matrici Raven MPRSP Plus cu scor IQ>125. Cei care nu au testul de IQ realizat, îl pot face la cerere până în 20.09.2021 individual (WISC IV; tineri maxim 16 ani și 11 luni; cost 470 lei), sau pot participa la o sesiune de testare IQ de grup MPRSP (la cerere, pentru tineri orice vârstă; cost 120 lei).

Școală Parentală
Programul va implică părinții. Părinții vor urmă consiliere și coaching parental de specialitate pe modulele de lucru ale tinerilor (12.5 ore).

Unde și Când?
Spațiu de desfășurare: sediu Berzei 22; online;  la sediul mentorilor/online pentru vizite de mentoring/career management; internship la sediul mentorilor
Orar: întâlnirile au loc seară în intervalul 17-21 în timpul săptămânii; sâmbătă în intervalul 16-19 sau duminică (ocazional); programul se poate modifică în funcție de grupa.
Cum aplici?

  • Aplici online pe acest link.
  • Dacă înscrierea e validată noi te vom contacta în maxim 1 zi pentru înscriere și apoi pentru un interviu personalizat: Interviul „În”. Și părinții vor participa la interviu separat. Interviu „În”– Interviu de intrare în program. Evaluare faza 0/N. „Cine sunt și ce vreau”„Cine sunt și ce obiective am”–1.5 h interviu tânăr + 1 h interviu parental.
  • Doar tinerii selecționați se pot înscrie.
  • Selecția durează până în 15 decembrie 2021.
  • Începutul programului: 15 ianuarie 2022.
  • Finalul Program: 15 iunie 2022.

Detalii program INSPIR: aici

Ce aduce nou anul 2022
Este vorba de Teambuildingul INSPIR din 14-15 ianuarie 2022 la care poți participa separat și care cuprinde:

  • Master-Gifted-Mind–Conceptul de mastermind a fost inventat în 1925 de către Oliver Napoleon Hill (1883-1970, fost autor american de cărți de literatură motivațională), și dezvoltat în 1937 în celebra sa lucrare (carte) „De la Idee la Bani” (una dintre cele mai bine vândute cărți din toate timpurile). Acest concept afirmă următorul adevăr: suma a două minți care gândesc împreună pe același subiect e mai mare decât părțile individuale. Cele două minți împreună formează o minte superioară. Conceptul este folosit și astăzi în diferite domenii: politică, știință, cercetare, economie, întocmai pentru generarea de idei și de soluții superioare. Grupul de Mastermind va pune laolaltă tineri dornici să crească, să se dezvolte și să ofere într-un schimb constructiv de experiențe, idei și bune practici cu alții că ei–3 h
  • Evaluarea resurselor vocaționale–Identificarea intereselor și a resurselor interne aferente pentru găsirea vocației–3 h (va include descoperire interese /vocație prin diverse instrumente- Testul JVIS–Jackson Vocațional Interest Survey)
  • Autocunoaștere și intercunoaștere–6 h

Costul Teambuilding-ului INSPIR (separat de program): 240 EUR.

Contact Monica Gheorghiu, Centrul Gifted Education

Notă. A se vedea și articolele conexe

Gifted Education. BootCamp personalizat pentru manifestarea potentialului intelectual (pentru tineri gifted cu vârste cuprinse între 14 – 19 ani)

Gifted Education (Supradotați). Înscrieri pentru a doua selecție din Anul Academic 2021 – 2022

Gifted Education. Profesorul Florian Colceag: „Intrăm în altă eră – fie redevenim oameni, fie ne îndreptăm spre distrugere…”

 

Gifted Education (Supradotați). Înscrieri pentru ultima selecție din Anul Academic 2021

Gifted education. Teoria educației. Misiunea noastră „Gifted Education” în România!

Gifted Education. Teoria educației. Proiect de lege privind educația copiilor cu nevoi speciale, inițiat de către IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii și Cercetări Avansate în Educația de Excelență) și EDUGATE (Consorțiul Român pentru Educația Copiilor și Tinerilor Supradotați și Talentați)

Gifted Education. M’s („Mensanii”) lui Roland Berril!

Nota redacției