Acasă Medicină „Ziua mondială a inimii”. Grupul Medical Provita se extinde ȋn afara Capitalei,...

„Ziua mondială a inimii”. Grupul Medical Provita se extinde ȋn afara Capitalei, în nordul țării (la Suceava), cu o investiție de cca 2,5M€

Grupul Medical Provita, care ȋn prezent include 5 clinici și un laborator de analize, ȋn București, se extinde. Prima clinică din afara Capitalei va fi deschisă ȋn Suceava, ȋn urma unei investiții de 2,5M€. Aceasta va include și un centru integrat de terapia durerii și unul al sânului, dotate cu imagistică de ultimă generație. Pacienții vor avea acces la consultații, investigații, biopsie, intervenții minim invazive și servicii de recuperare medicală. 

,,Ȋn centrul de terapia durerii din București ne vin pacienți din toate colțurile țării, ceea ce ne arată cât de mare nevoie este ȋn piață de astfel de servicii. Clinica din Suceava este un prim pas ȋn dezvoltarea acestui concept integrat pe care ne dorim să ȋl scalăm la nivel național. Am investit ȋn echipamente imagistice de ultimă generație, care nu existau până acum ȋn regiune și am format o echipă de medici profesioniști și dedicați. Dorința mea cea mai mare este ca toți românii să beneficieze de servicii medicale de calitate, cât mai aproape de ei”, declară Dr. Ovidiu Nicolae Palea, fondatorul grupului Provita.

Ȋn următoarea perioadă, grupul Provita ȋși va schimba denumirea și va deveni Nord. Procesul de rebranding va dura câteva luni, iar prima locație din afara Capitalei va fi lansată sub noua umbrelă.

Deschiderea Nord Suceava vine cu o serie de premiere ȋn regiune, din punct de vedere al echipamentelor medicale. Prima este un aparat RMN 3 Tesla, cu o acuratețe superioară celor existente ȋn piață, un timp mai scurt de scanare și opțiuni audio/video de entertainment. La fel de performant este și mamograful 3D, care are o rată de detecție a cancerului cu 41% mai mare față de aparatele 2D existente ȋn piață.

„De când m-am mutat din București ȋn Suceava am ȋncercat să adun ȋn jurul meu medici profesioniști și focusați atât pe rezultatul actului medical, cât și pe satisfacția pacientului. Cheia succesului ȋn medicină este analiza multidisciplinară a cazurilor medicale. Asocierea cu grupul Provita a venit natural, având aceeași dorință de a ridica standardele serviciilor medicale. Credem cu tărie ca soluția ȋmbunătățirii sistemului medical românesc este să mutăm tratarea cazuisticii complexe și ȋn afara Capitalei. Clinica Nord din Suceava va trata cazuistica oncologică complexă prin metode minim-invazive, va avea un centru integrat de Terapia Durerii, serviciu complet de imagistică și un centru integrat al sânului”, spune Dr. Cătălin Lulciuc, Directorul General al clinicii Nord Suceava.

Notă. Provita este un grup de centre medicale de excelență din București. Primul centru de imagistică a fost inaugurat în 2011, în incinta Institutului Național de Boli Infecțioase, iar în 2012 Provita a preluat o clinică medicală de servicii în ambulatoriu. În 2016 s-a deschis Spitalul Provita, specializat pe operații minim invazive. Centrul Medical Provita, parte din grupul Provita, este una dintre puținele instituții medicale din țară specializate în Terapia Durerii și chirurgie minim invazivă a coloanei vertebrale. Începând cu luna ianuarie 2019, Centrul de Diagnostic și Tratament Provita a devenit primul Centru de Instruire în Terapia Durerii aprobat ESRA din Europa Centrala și de Est.

Serviciile medicale Provita pot fi accesate prin plata directă, pe baza asigurării medicale private (conform condițiilor din polița de asigurare), prin parteneri financiari (TBI Credit și Banca Tansilvania) sau prin decontare CAS (pe baza biletului de trimitere de la medicul de familie sau specialist). Internarea este condiționată de prezentarea unui rezultat negativ al testării RT-PCR pentru Covid-19, efectuat în cadru Provita cu max 24-48 ore preoperator. Pentru siguranță pacienților, cât și a personalului, în cazul celor care au fost testați PCR Covid-19 pozitiv/echivoc, procedurile/intervențiile chirurgicale se amână până la negativarea testului (rezultat PCR negativ). Aparțînătorii pacienților internați in regim de spitalizare de zi, spitalizare continuă și ATI pot obține informații despre aceștia apelând nr. 0762.795.496 .

Nota redacției

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.