Acasă Culturale si Altele „Incredibila carte a apei” – o nouă resursă educațională, pentru familii și...

„Incredibila carte a apei” – o nouă resursă educațională, pentru familii și școli, bublicată și în limba română

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed.
That’s our main and only purpose!
Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events.
The principles that will be at the basis of this publication are: 
–  Democracy cannot exist without opposition
– Elected representatives are our representatives and not our masters
– Criticism fosters progress
– Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

 „Incredibila carte a apei”, o resursă educațională creată de Denise Pouleurs, este disponibilă în limba română, începând de luna aceasta. Cartea își propune să ajute copiii cu vârsta de peste zece ani să înțeleagă, într-un mod accesibil, informații legate de importanța apei, rolul acesteia în natură, dar mai ales care sunt măsurile simple și la îndemână prin care orice persoană poate contribui la salvarea apei. Teme precum circuitul apei, din natură, până la robinet, contaminarea apei, precum și amprenta de apă a fiecăruia dintre noi, prin tot ceea ce consumăm, purtăm sau lucrăm, sunt tratate în cadrul a cinci capitole distincte, într-un limbaj adecvat copiilor de gimnaziu, dar și mai mici, cu sprijinul unui adult, cu ilustrații grafice, care transformă procesul învățării într-unul amuzant și relaxat.

Mulți adulți s-ar putea să nu fie conștienți că, dincolo de apa pe care o consumăm, ca atare, zilnic, există și un consum „indirect”. De exemplu, în procesul de producție al unui pahar de suc de mere, sunt implicați aproximativ 190 de litri de apă. În producția unui simplu tricou, din bumbac, sunt implicați 2.700 de litri de apă. Așadar, dacă depunem eforturi pentru a combate risipa de orice fel, contribuim și la combaterea risipei apei. Prin popularizarea acestor informații în rândul viitoarelor generații, punem fundamentul formării unor obiceiuri de conservare a apei.”, explică Kenny Khoo, Managing Director Eastern Europe South Xylem.

„Incredibila carte a apei” include exerciții practice și teme de gândire creativă, încurajând formarea unei gândiri critice și analitice. Deși, în Europa, lipsa apei dulci necesare pentru alimentarea comunităților umane pare o problemă îndepărtată, specialiștii trag deja numeroase semnale de alarmă. În 2023, la nivel global, s-a înregistrat cel mai ridicat nivel de temperatură din 1850 până în prezent. Conform Administrației Naționale de Meteorologie, acesta a fost, de asemenea, anul cu cea mai mare temperatură înregistrată în istoria României. Numeroase regiuni din țară sunt deja supuse deficiențelor de apă, iar procesul este accelerat, ca o consecință a schimbărilor climatice globale.

În 2023, România a înregistrat cel mai ridicat nivel de temperatură din istorie, cu o medie de 12,5 grade. Pericolul schimbărilor climatice ar putea afecta negativ România și sectoarele industriale, precum agricultura, care se confruntă cu riscul de a pierde miliarde de euro. Este important să fim pregătiți cu cele mai bune tehnologii pentru a preîntâmpina fenomene extreme, precum inundații sau, dimpotrivă, să sprijinim regiuni care se confruntă cu lipsa precipitațiilor și cu deficiențe de apă. Însă la fel de important este să cultivăm o abordare proactivă, iar această carte vine în întâmpinarea acestei nevoi. Le datorăm generațiilor viitoare o lume mai bună, iar educația stă la baza acesteia.”  Continuă Kenny Khoo, Managing Director Eastern Europe South Xylem. Cartea online este disponibilă gratuit pe site-ul nostru-aici.

 

Notă. Xylem (XYL) este o companie globală de tehnologie a apei, lider în domeniu, angajată să rezolve provocările critice ale apei din lume cu inovație și expertiză. Cei 23.000 de angajați diverși ai noștri au generat împreună o cifră de afaceri consolidată pro-formă de 8,1 miliarde de dolari în 2023. Noi creăm o lume mai durabilă, permițând clienților noștri să optimizeze managementul apei și al resurselor, ajutând comunitățile din peste 150 de țări să devină sigure din punct de vedere al apei. Alătură-te nouă  penru a rezolva probleme problemele legate de apă

„Incredibila carte a apei” în fomat pdf

Articole asociate

Apa, sistem chimic, perceput de majoritatea dintre noi doar fizic, mijloc de vindecare spirituală unic

Gătiţi cu apa de la robinet clorinată (in)suficient în vederea unei potabilizări (in)corecte? Riscul vă aparține în întregime!

„Viitorul cărții și al suporturilor de carte” la CRIFST (Comitetul Român de Istoria şi Filosofia Ştiinţei şi Tehnicii) – DIS (Divizia de Istoria Științei) de Ziua Internațională a Cărții și a Drepturilor de autori

Nota redacției

Cronologie Biblică, în sinteză, pe înțelesul tuturor. Partea 1 (Corespondență de la Conf. dr. Nicolae Grigorie-Lăcrița, economist, filosof și scriitor)

Istoria o scriu temerarii, nu epigonii – Corespondența mea privată cu compatriotul meu (francez), fostul funcționar de Poliție și membru IPA (International Police Association – France), Loïc Thétio („Românul de pe Coasta Atlanticului”, „Omul pe care ni l-a trimis Dumnezeul”) – angajați profund în ajutoarele umanitare și în slujba adevărului istoric (de 33 de ani)

Supradotarea – o condiție psihologică specială. Evaluare la Leonardo School – Centrul Gifted Education din București (partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului și al CUFR – Centre of French Graduate and Postgraduate advice – education – research & developement, Paris–Bucharest)

Scurtă incursiune în Istoria detectivismului (Partea 1). Corespondență de la Maria Bumbaru președinta ANDR (Asociația Națională a Detectivilor din România)

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Le dossier criminel Matthieu Moulinas. Étude de la criminalité sexuelle juvénile (par le biais des MASS – Mathématiques Appliques). Dosarul criminal Matthieu Moulinas (criminal sexual minor recidivist, condamnat la închisoare pe viață). Subiect de teză de doctorat – Studiul criminalității sexuale juvenile cu ajutorul MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale – Sistemele complexe, Fornale și Fractali – prof. univ. dr. Thomas CSINTA, jurnalist de investigații criminale, atașat de presă al OADO – Națiunile Unite, detașat permanent la Curțile cu Jurați ale Tribunalelor Judiciare franceze)

Mesajul politic al G-ralului de armată, profesor universitar Mircea Chelaru (deputat AUR al județului Argeș) câtre națiunea Română

Prietenul nostru de suflet, Mihai Căldăraru (Director Executiv Adjunct Protecție Socială a DGAS România – AEDOPS România) – „omul mic cu suflet mare”, premiat de Ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui – 2024, iar prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, susținător al Galei, distins cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Apollonia din Iași și implicit, cu cel de „Cetățean de Onoare” al Târgu’ Ieșilor

Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru

„Art Basel Miami” – Săptămâna Artei în Miami (Corespondență de la artista vizuală Paula Craioveanu – „regina amazoanelor plasticii românești” din Miami – Florida, SUA)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: Blaga și „gândirea evreiască”

„Arta, pentru a fi cunoscută trebuie să circule”. Eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, din nou în România

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (Die Geschichte der rumänischen Lyrik) de la începuturi și până astăzi, a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra