Acasă Arta La pas prin galeriile bucurestene: expoziţiii cu partener media Jurnalul Bucurestiului

La pas prin galeriile bucurestene: expoziţiii cu partener media Jurnalul Bucurestiului

Palatul CEC(fragment), București, Calea Victoriei nr. 13, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, iunie 2016

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Despre alte expozitii pot scrie si altii. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, care au ca parteneri media cele două trusturi de presă.

 

Expoziţia “Noile Migrații” : Cosmin Paulescu(Cozo) la galeria Contemp

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media ai galeriei Contemp.

Expozitia “Noile Migrații” _ Cosmin Paulescu _ Performance 48% va avea vernisajul vineri 5 octombrie, ora 20:00, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor . Vernisajul coincide cu ziua de nastere a amicului Cozo, alias Conf. univ. dr. Cosmin Paulescu – Decan Facultatea de Arte Decorative si Design, Universitatea Natională de Arte Bucuresti UNARTE. Este un prilej potrivit să-i urăm LA MULTI ANI, in avans!

Va prezenta demersul artistic Mihai Plămădeală, critic de artă si curator al expozitiei.

Expoziția este deschisă în perioada 5-20 octombrie 2018. Adresa galeriei Contemp: Strada George Vraca, nr. 7.

cozo 1

“Noile Migrații” _ COZO _ Performance 48%

După ce şi-a imaginat şi a (re)prezentat harta României drept teren de fotbal, masă de ping pong, tablă de şah, magnet de frigider, câmp de luptă sau spaţiu virtual pentru jocuri pe calculator, Cosmin Petru Paulescu, COZO, după cum este cunoscut şi semnează uneori ca artist, îşi continuă proiectul “hARTA – teritorii portabile”, început acum mai bine de un deceniu, printr-un nou eveniment: expoziţia, respectiv performance-ul “Noile Migraţii”.

Hărţii României, constantă a proiectului, îi sunt adăugate hărți ale țărilor din Comunitatea Europeană, preferate de românii care aleg să trăiască și să muncească în afara granițelor naționale, cum ar fi Spania, Italia, Germania, Marea Britanie etc. Alături de acestea, desene, picturi sau obiecte, împrumută culorile steagurilor care le reprezintă. Noua serie aduce într-o cheie temperată una dintre problemele contemporane cele mai intense, fenomenul noilor migrații. Ideea, respectiv materializarea acesteia, transcende atât aspectele socio-politice, cât şi anecdota. Ceea ce contează aparţine în exclusivitate zonei vizualului.

Expoziţia va fi deschisă printr-un inedit performance manjabil, inspirat de evenimentele jubiliare din 2018, dar şi de faptul că NAG din această toamnă coincide cu ziua de naștere a artistului.

Galeria Contemp, gazdă a evenimentului, este un spaţiu ideal pentru astfel de proiecte, unde artiştii au posibilitatea de a se întâlni cu publicul larg, nu doar cu cei din comunitatea de nişă a cunoscătorilor. De altfel, la toate manifestările desfăşurate sub egida Contemp, publicul s-a simţit bine şi a stat până după miezul nopţii(lor), chiar dacă acestea nu au fost, din punct de vedere organizatoric, albe.

Mihai Plămădeală, curator

 

cozo AFIS

 

 

Expoziţia “Militza Sion-Atelier ROMA” la Galeria Romană

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media ai Galeriei Romană.

Comunicat de presă:

Galeria Romană are plăcerea de a vă invita la deschiderea expoziţiei : “MILITZA SION-ATELIER ROMA”. În perioada 2-20 octombrie 2018, vor fi expuse, pe simezele Galeriei Romană, o serie de lucrări de pictură şi grafică, semnate Miliţa Sion.

Vernisajul va avea loc marţi, 2 octombrie 2018, de la ora 19:00.

Adresa galeriei: Bd. Lascăr Catargiu, nr 1, sector 1, Bucureşti (Piaţa Romană).

“Cu o carieră împlinită de arhitect, Miliţa Sion a creat tangent cu arhitectura sau mai degrabă din marginea ei, o pictură care, hrănindu-se până la un punct din meditaţiile ei de arhitect şi-a câştigat o coerenţă şi o autonomie cum se vedea deja din expoziţiile ei anterioare şi mai mult încă din cea de acum.”

Ioana Vlasiu

Artista Miliţa Sion dedică această expoziţie Romei pe care a admirat-o de multe ori de pe coline, de pe PINCIO, încercând să-i surprindă duhul care-l insuflă dincolo de apartenenţa peisajului urban. “Această evocare a Romei “CAPUT MUNDI”, este legată de destinul ei ca inimă a Imperiului Roman, marea miză a creştinismului , care a învins după secole de persecuţii sângeroase şi a deschis o eră nouă a civilizaţiei europene” .

Miliţa Sion.

“Trecând peste conotaţia biblică a lucrării emblematice “QUO VADIS?”, întrebarea- “UNDE MERGI?”- este una esenţială, permanentă a vieţii noastre. Este tema generală a lucrărilor mele, ce exprimă drumul, calea ce transcende realităţii văzute”.

Miliţa Sion, septembrie 2018

Programul de vizitare: luni-vineri: 10:00-18:00; sâmbătă: 10:00-15:00

Intrarea este liberă.

Parteneri: Catena pentru artă.

Parteneri media: Evenimentul Zilei, Senso Tv, Jurnalul Bucureştiului, Intell News, Modernism, Agenţia pentru carte.

 

gal. Romana

 

 

Expoziţia „ Fătuitorul de suflete” la galeria Rotenberg-Uzunov

In perioada 5-29 octombrie 2018 , Galeria Rotenberg-Uzunov va găzdui expozitia „ Fătuitorul de suflete”, cu lucrări semnate de sculptorul Mircea Roman.

Ziarul Jurnalul Bucurestiului are plăcerea să fie partener media al galeriei Rotenberg-Uzunov.

Expozitia va avea vernisajul vineri 5 octombrie, incepând cu ora 19:00, în cadrul Nopții Albe a Galeriilor .

Expozitia se poate vizita de marți până sâmbătă, între orele 14:30 – 19:30, iar galeria este localizată in buricul Bucurestiului, lângă Ateneul Român, str. Constantin Esarcu nr. 1, coproprietari Mihail Rotenberg si Eduard Mircea Uzunov.

Parteneri media: ArtWall, E-Zeppelin, Feeder.ro, Igloo, Jurnalul Bucureștiului, Modernism.ro, Observator Cultural, Radio Romania Cultural, Radio Guerilla, Sapte Seri.

“Mircea Roman, un corifeu al artei contemporane, fățuiește materia în chipuri arhetipale. Personajele sale poartă expresii ale tragismului transformator și unic salvator.

„Eu am făcut sculpturilor mele suflet.”

Materia încătușată în gesturi tragice trădează fragilitatea ființei umane ca un dat al predestinării, împotriva căruia omul luptă, conștient fiind de esența sa divină. Artistul delimitează trupul de spirit. Omul își imprimă urma pe pământ. Picioarele sunt precum un axis mundi ce face legătura dintre terestru și celest, dar incapabile de a se dezlega de mundan.

„Trupul are sex și picioare, pe când sufletului i-am pus portret, mână și aripi ca să se înalțe.”

text: Diana Manole

 

roman la Uzunov

 

 

Expoziţia „Transparenţe” la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti”

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt), parteneri media cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, recomandă evenimentele organizate de Muzeu.

Această expoziţie s-a deschis deja de pe 22 septembrie si poate fi fi vizitată până pe 15 octombrie.

Fragment din comunicatul de presă:

“Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” va invită sâmbătă 22 septembrie, ora 11.00, la vernisajul expoziției intitulată „Transparenţe” a artistei Elena Cioclu. Expoziția conține o suită de creații plastic realizate în tehnica picturii pe sticlă, cu inserții de plumb și acuarelă pe diverse suporturi de hârtie, hârtie de China și pânză. Tema este „Transparența”, transpusă în diferite subiecte, pornind de la studiul structurilor natural și transpunerea lor în forme plastice.

Artista Elena Cioclu este profesor de arte plastice la şcoala gimnazială de artă ,,Victor Karpis” din Giurgiu, este coordonatorul multor schimburi culturale internaţionale, a realizat o serie de proiecte transfrontaliere cu galeria de artă Ruse din Bulgaria, a participat la numeroase expoziţii personale şi de grup în ţară şi străinătate.

Expoziţia va fi deschisă la Muzeul Naţional al Satului, în Foayer „H.H. Stahl”, în perioada 22 septembrie – 15 octombrie 2018 şi va putea fi vizitată de miercuri până duminică între orele 10:00 – 18:00.”

 

afis transparente A3

 

 

Expoziţia de artă textilă “Evocări” la Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti”

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News(al căror Senior Editor sunt), parteneri media cu Muzeul National al Satului „Dimitrie Gusti”, recomandă evenimentele organizate de Muzeu.

 

Comunicat de presă :

Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti vă invită în ziua de 2 octombrie 2018, la ora 16:00, în Sala de Sticlă, Şos. Kiseleff nr.30, la vernisajul expoziţiei de artă textilă EVOCĂRI.
Proiectul reprezintă cercetarea desfăşurată pe paliere stilistice/temporale/spaţiale diverse, pe parcursul primilor doi ani de studii universitare, realizatӑ de studenţii anului III Licenţă, sub coordonarea conf. univ. dr. Daniela Frumuşeanu, Departamentul Arte Textile şi Design Textil, Facultatea de Arte Decorative şi Design, Universitatea Naţională de Arte Bucureşti. Concret, este vorba despre o expoziţie de artă textilă care cuprinde obiecte/accesorii vestimentare/sculpturi textile, metraje imprimate încadrate stilistic, realizate în tehnici mixte. Arealul geografic sugerat de aceste lucrări cuprinde motive decorative insiprate din arta: României, Japoniei, Indiei, Africii, Egiptului, Italiei. Pentru realizarea compoziţiilor au fost utillizate cu preponderenţă elementele vegetale, dar nu lipsesc nici elementele zoomorfe sau antropomorfe. Pe lângӑ acestea, publicul va putea admira metraje imprimate serigrafic inspirate de forme aparţinând lumii vegetale și minerale.
Expun urmӑtorii studenţi: Ionela Apetrii, Carmen Copoceanu, Maria Alexandra Frȋncu, Laura Greaca, Livia Greaca, Simina Mirea.

Evenimentul va fi un bun prilej pentru studenţii participanţi de a antrena publicul într-un joc interactiv, în cadrul a douӑ workshop-uri ale cӑror date de desfӑșurare vor fi anunţate ulterior.

Expoziţia EVOCĂRI va putea fi vizitată de miercuri pânӑ duminicӑ, în perioada 2 – 28 octombrie 2018, între orele 10:00 – 18:00, în Sala de Sticlă, Şos. Kiseleff nr.30. Intrarea este liberă.

Instituţii organizatoare: Muzeul Naţional al Satului ,,Dimitrie Gusti” şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti.
Curator/coordonator: conferenţiar univ. dr. Daniela Frumușeanu.
Colaborator: tehnician, Rodica Marin.
Procesare digitalӑ afiș/banner: Laura Greaca și Livia Greaca.
Sponsor: Rembrandt Art Centre.

Parteneri: Uniunea Artiştilor Plastici din România, D’arte Da Vinci.
Parteneri media: MODERNISM, Magna News, AGERPRES, Jurnalul Bucureștiului, 7seri, Radio România Cultural, Radio România Internaţional, Radio România Antena Satelor, Radio România Actualitӑţi, Vacanţe la ţarӑ, Intell News, RI, Radio Trinitas, TVRi, TRINITASTV.

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; afilieri: Visarta(membru al Consiliului Director) si Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România, 30 septembrie 2018

1. CVG, foto oficiala
Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

 

 

Articolul precedentLa pas prin galeriile bucurestene: expozitii recomandate de ziarul Jurnalul Bucurestiului
Articolul următorProtejat: Moartea lui Clément Méric (Mondo Police – Thomas CSINTA, Corespondență de la Tribunalul de Înaltă Instanță Paris, Curtea cu Jurați)
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (Constantine the Great and Christianity) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , Painting section, with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990, in technique tempera or tempera with egg on wood. In the period 2004-2016, I had the honor to have the encouragements, the advices, the friendship of the Master PAUL GHERASIM(1925-2016), my mentor, the founder of the "Prolog" group. During the period 1992-1994 I was artistic advisor at Coleus contemporary art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration - AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Visual Artists’ Union from Romania(UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Visual Artists’ Union from Romania. From 2014 I am member Visarta( from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I had 4 Personal Exhibitions with sacred art, organized by UAP from Romania- Visual Artists’ Union from Romania, in Bucharest (2001, 2003, 2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery), also another two at Silva Gallery in Busteni(2007-2008), Sabion Gallery in Bucharest(2019, together with Cristina Georgescu). I had also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The icons, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy(Pompeii, Pisa, Turin, Milan, Reggio Emilia, Bari, Viadana, Mantua), but also in France, Germany, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland; in secondary also I am cultural journalist: from May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at Culture (Fine Arts, Exhibitions, History, Religion) at the newspaper Jurnalul Bucureştiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper, which has been called since April 2020 the Jurnalul Bucureştiului ,,Le Petit Parisien”, with a different leadership and a different format. From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor of the Intell News(Global news, press and event analysis) and coordinator of the Culture pages (in Romanian and English, named Intell News Romania). From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.