Acasă La pas prin galeriile bucurestene La pas prin galeriile bucurestene: recomandările lunii februarie 2019

La pas prin galeriile bucurestene: recomandările lunii februarie 2019

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, cele mai multe au ca parteneri media cele două trusturi de presă , altele nu, dar le-am ales eu. Prezentarea nu este cronologică, incepe cu evenimentele unde Jurnalul Bucurestiului si Intell News sunt parteneri media. Claudiu Victor Gheorghiu, 31 ianuarie 2019

Palatul CEC (fragment), București, Calea Victoriei nr. 13, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, iunie 2016

 

Articolul face parte din ciclul ”La pas prin galeriile bucurestene”, rubrică infiintată de mine si consacrată deja, din luna Mai 2015, in ziarul Jurnalul Bucurestiului. Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) recomandă aceste expozitii in Bucuresti, cele mai multe au ca parteneri media cele două trusturi de presă , altele nu, dar le-am ales eu. Prezentarea nu este cronologică, incepe cu evenimentele unde Jurnalul Bucurestiului si Intell News sunt parteneri media. Claudiu Victor Gheorghiu, 31 ianuarie 2019

1.-Palatul-CEC-fragment-iunie-2016
Palatul CEC (fragment), București, Calea Victoriei nr. 13, fotografie de Claudiu Victor Gheorghiu, iunie 2016

 

Expozitia “Maestri ai artei contemporane ” la Art Yourself Gallery

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media ai Art Yourself Gallery.

Art Yourself Gallery ne prezintă pe simeze expozitia de pictură, sculptură si grafică, intitulată “Maestri ai artei contemporane ”, cu lucrări semnate de: Constantin Pacea, Ion Pacea, Ion Iancut, Ana Ruxandra Ilfoveanu, Felix Aftene, Cornelia Danet Demetrescu.

Expozitia va avea vernisajul pe 5 februarie, ora 18:00, se poate vizita in perioada 5 februarie – 4 martie 2019.

Adresa galeriei: Bd. Dacia nr. 51, etaj 1, sector 1, Bucuresti. Programul de vizitare este următorul: marti-vineri: 12:00-19:00; sâmbăta: 10:00-13:00.

 

afis Art Yourself

 

 

Expoziția “Pro Nomos” la Galeria Romană

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă Intell News (al căror Senior Editor sunt) au plăcerea să fie parteneri media ai Galeriei Romană.

Despre o expozitie a artistului Christian Paraschiv la aceeasi galerie de artă am mai scris dealtfel in martie 2017, a se vedea articolul pentru pagina in engleză a Intell News: “Dans mon Coeur” by Christian Paraschiv at Romană Art Gallery, Bucharest”, link: http://english.intellnews.ro/dans-mon-coeur-by-christian-paraschiv-at-romana-art-gallery-bucharest/, dar si pentru expozitia curentă: ” Christian Paraschiv: ” Pro Nomos” exhibition at Romană Art Gallery from Bucharest”, link: http://english.intellnews.ro/christian-paraschiv-pro-nomos-exhibition-at-romana-art-gallery-from-bucharest/

 

Comunicat de presă:

5 februarie – 5 martie 2019, Galeria Romană

Expoziția PRO NOMOS este o expoziție în oglindă față de cea deschisă la Galeria Oudin din Paris, în curs până în luna martie a.c., în cadrul sezonului Franța – România 2019.

În expoziția de la București vor fi prezentate câteva serii fundamentale ale artistului, reprezentative pentru întreaga sa operă: Strunga, Rana, Negrul este culoarea limbajului, precum și o piesă unică realizată din piele de cultură ce folosește ADN-ul artistului. Vor fi prezente însă și câteva exponate surpriză.

Christian Paraschiv a revoluționat arta experimentală românească, urmând estetica postmodernismului internațional. El a creat lucrări radicale și inovatoare, utilizând propriul corp și propriul ADN în instalații, pictură, sculptură, proiecte multimedia și cărți de artist.

Activitatea sa artistică a fost condamnată de regimul comunist de la București, începând cu anul 1986 acesta trăind la Paris.

Vernisajul expoziției personale PRO NOMOS va avea loc marți, 5 februarie, ora 19.00, la Galeria Romană, Bd. Lascăr Catargiu nr. 1, sector 1, București, Piața Romană.

Partenerii evenimentului : Catena pentru artă

Parteneri media: SensoTv, Evenimentul Zilei, Jurnalul Bucureștiului, Intell News, Agenția de Carte, Modernism

 

afis Gal. Romana

 

 

Expoziția “Utopie” la Galeria Simeza

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului si agentia de presă #IntellNews (al căror Senior Editor sunt) recomandă si vor sustine această expozitie, fiind si parteneri media; dar mai ales apreciez activitatea prietenilor si colegilor artisti expozanti Bogdana Contras, Eugen Vasile Iovan, Vlad-Iulian Fodor (toti membri ai Uniunii Artiștilor Plastici din România, dar ăsta nu e criteriul primordial, fiind vorba si de 3 prieteni pe care ii pretuiesc) si sunt interesat de activitatea celorlalti, cu o singură exceptie, care confirmă regula!

Vernisajul expoziției “Utopie” va avea loc la Galeria Simeza a Uniunii Artiștilor Plastici din România, în data de 18 februarie 2019, la ora 19:00. Adresa galeriei Simeza: Bd. Gheorghe Magheru nr. 20.

Expoziția va fi deschisă si se va putea vizita în perioada 17 februarie – 3 martie 2019, între orele 11:00 și 19:00. Curator: Bianca Ioniță.

Comunicat de presă:

Vernisajul expoziției “Utopie” va avea loc la Galeria Simeza, în data de 18 februarie 2019, la ora 19:00. Expoziția poate fi vizitată în perioada 17 februarie/ 3 martie, între orele 11:00 și 19:00.

Artiști participanți: Ana Maistru, Andreea Dosinescu, Bianca Ioniță, Bogdana Contraș, Daniela Zbarcea, Eugen Vasile Iovan, Florin Popescu, George Bilan, Matei Avramescu, Sergiu Moise, Vlad Iulian Fodor.

UTOPIE este o reflecție asupra explorării gestului artistic, ca intermediu de ilustrare a unor stări interioare profunde, parcurgând traseul de la concret la fantezie, de la perceptibil la imaginar, înfăptuit prin semne grafice spontane, pete picturale, forme plastice și culori vii. Procesul de creație este o interogație asupra lumii imediate și dorința de transformare a ei. Abstractizarea este realizată urmărind raportul compozițional al formei și culorii, iar contrastele sunt redate în amănunt până la virgulă, ținta principală fiind armonia.

Percepția este călăuzită de abundența de stimuli ce se derulează, fiind captați senzorial. Prin intermediul unor elemente naturale descoperim noi înțelesuri și ne introducem în variatele posibilități ale lumii, având acces la cunoașterea empirică.

Ființa umană ca subiect central este surprinsă având diferite stări: de angoasă, izolare, contemplare, meditație, visare sau tensiune, în incursiunile de deslușire a ambientului natural sau artificial, cu sugestii de arhitectură și elemente naturale. Reflectăm asupra disputei dintre izolare și exuberanță. Imaginile sunt reprezentarea unui univers interior ce redau o atmosferă de vis. Ne imaginăm o lume ideală, în care orice este posibil, fiind guvernată de alte legi, decat cele ale lumii concrete. Prin reprezentările artistice, imaginația se concretizează, iar ideile prind viață.

 

BOGDANA Simeza

 

 

Expoziția „Fabula Mundi” la MAMCO: Muzeul de Artă Modernă si Contemporană Pavel Șușară

Deschiderea expoziției personale a artistului Mihail (Miki) Trifan va avea loc azi, 31 ianuarie 2019, ora 18.30, la MAMCO: Muzeul de Artă Modernă si Contemporană Pavel Șușară, Intrarea Viitorului nr. 4, Bucuresti. Curator: Dalina Bădescu. Expozitia se poate vizita in perioada 31 ianuarie – 31 martie 2019.

În cadrul vernisajului evenimentului va avea loc și un performance susținut de către autor, iar intrarea este liberă!

” După ce a acoperit și a recreat întregul Sud cu imaginația și cu inventivitatea sa prodigioasă, face un popas la MAMCO Pavel Șușară, aducând cu sine o halucinantă descriere și reprezentare a unei lumi descoperită doar el și pe care ne-o dezvălui și nouă.

„Fabula Mundi” este un titlu neîncăpător pentru această dezlănțuire romantico-barocă în care se găsesc de toate și se poate regăsi oricine. “

 

susara

 

 

Expozitia ”De rerum natura” la Galeria Senso

Expoziţia personală ”De rerum natura” a artistei Daniela Făiniș(pe plasticiană am mai prezentat-o in pagina de cultură a ziarului) se mai poate vizita până pe 10 februarie 2019 ( a fost prelungită!), la Galeria Senso. Sper ca in viitor să am o bună colaborare si cu noua conducere a galeriei, recte Ana Necolau, director general al Galeriei de artă Senso. Dealtfel, in cea mai recentă discutie cu doamna Anca Vlad, președintele grupului Fildas-Catena si proprietar al Galeriei Senso, mi s-a (re)confirmat afirmatia mea : Galeria Senso este un etalon pe piata de profil, prin rafinament si bun gust; asa cum am mai spus si altădată, este la nivelul marilor galerii italiene unde am expus si eu, ca spatiu de expunere pe simeze si proiect curatorial, o mentiune specială pentru calitatea impecabilă a cataloagelor care insotesc fiecare expozitie.

Fragment din comunicatul de presă:

VĂ INVITĂM marţi, 11 decembrie 2018, orele 18.00 la Galeria SENSO, la vernisajul expoziţiei personale „DE RERUM NATURA” a artistei DANIELA FĂINIŞ.

Evenimentul susținut de FILDAS Art şi Catena prin Programul CATENA pentru ARTĂ va fi prezentat de Doina Păuleanu, Doctor în Istoria Artei și critic de artă, director al Muzeului de Artă Constanța.

”De rerum natura – Capriciu de atom ce clădește o lume, mai multe lumi, un univers. Mișcare și repaus, materie și vid. Destructurare și formă perfectă – sferă. Legi, formule, algoritmi, forme ce dau libertate materiei și spiritului deopotrivă triumfător. Suflet, pasiune, suferință, iubire – viață și moarte – toate închise și înscrise în ocrul pământului” – Cella Eftimescu.

Absolventă a Institutul de Arte Plastice „Nicolae Grigorescu”, Bucureşti, România, promoția 1986, bursieră în 1988 pentru Artă Decorativă, Daniela Făiniș este membră a Uniunii Artistilor Plastici din România din 1990. Lucrările sale au fost prezentate la zeci de expoziții personale și de grupe, în țară și străinătate.

Programul de vizitare al Galeriei SENSO (Bd. Unirii nr. 15, sector 5): luni – vineri: orele 11.00 – 18.00, sâmbătă: orele 11.00 – 16.00.

 

senso

 

 

Grupaj de: Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului; artist vizual, afilieri: Asociația Filială Artă Plastică Religioasă și Restaurare a UAP din România : AFAPRR, totodată consilier media si al Comitetului Director al AFAPRR a Uniunea Artiștilor Plastici din România si membru al Consiliului Director al Visarta(Societate de gestiune colectivă a drepturilor de autor în domeniul artelor vizuale), 31 ianuarie 2019

1. CVG, foto oficiala
Claudiu Victor Gheorghiu, Senior Editor al paginii de Cultură a agentiei de presă Intell News si al ziarului Jurnalul Bucurestiului

 

 

ADDÉNDA 13 februarie 2019:

 

Expoziţia „ Policromii onirice ” la galeria Rotenberg – Uzunov

 

Ziarul Jurnalul Bucurestiului are plăcerea să fie partener media al galeriei Rotenberg-Uzunov.

In perioada 20 februarie – 4 martie 2019, Galeria Rotenberg-Uzunov va găzdui expozitia „ Policromii onirice “, cu lucrări semnate de Carmen Marin. Vernisajul va avea loc pe 20 februarie, ora 18.

Expozitia se poate vizita de marți până sâmbătă, între orele 14:30 – 19:30, iar galeria este localizată in buricul Bucurestiului, lângă Ateneul Român, str. Constantin Esarcu nr. 1, coproprietari Mihail Rotenberg si Eduard Mircea Uzunov.

 

Comunicat de presă:

 

“Cunoscuta doar de cativa colectionari din Romania, dar prezenta in muzee si reputate colectii private din SUA, Rusia, Norvegia etc., Carmen Marin a expus rar in România.

Eleva a maestrului Stefan Caltia, ea reda realitatea prin lentila oniricului. Visul ei e lipsit de fantastice personaje de cosmar, fiind populat de siluete angelice si flori. E o lume de vis,ideala si policroma care contrabalanseaza griul existentei cotidiene. Asimileaza in spirit post-modern atat lectia impresionista cat si modernismul feminterbelic cu un “clin d’oeil” catre Margareta Stelian si siluetele Olgai Greceanu. ”

curator Mihail Rotenberg

 

 

 

Articolul precedentConferinta “Beneficiile ISO 37001 in lupta anticoruptie”
Articolul următorProtejat: Jafuri răsunătoare în Europa după încheierea „Războiului Rece” (Mondo Police)
My name is GHEORGHIU CLAUDIU VICTOR and I was born in October 1967 in Bucharest. In 1998 I took the master degree at University from Bucharest , the Faculty of History- universal old history section- with theme (CONSTANTIN the GREAT and CHRISTIANITY) at professor LIGIA BARZU. In 1991 I graduated Art School , PAINTING section with TITU DRAGUTESCU. I painted sacred pictures from 1990.I paint in technique tempera or tempera with egg on wood. During the period 1992-1994 I was managership at COLEUS modern art gallery . I am titular member of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union from April 17, 2019, admitted by contest, as well as I was trainee member during the period 2016-2019, admitted by contest. I was member in Plastic Background(FP) belong Romanian Fine Arts Union (UAP) from 7th of December 2000, admitted by contest. From 25th of May 2015 I was elected Media advisor of the Steering Committee of the Association Branch of Religious Plastic Arts and Restoration : AFAPRR of UAP from Romania: Romanian Fine Arts Union. From 2014 I am member VISARTA( from March 31, 2017, I was elected in the Steering Committee of Visarta, during the period 2017-2022), the Romanian Visual Arts Copyright Collecting Society. I have 4th Personal Exhibitions with sacred art organized by UAP from Romania- Romanian Fine Arts Union in Bucharest (2001,2003,2004 at ArTei Gallery, 2007 at Galateea Gallery) and another at Silva Gallery in Busteni(2007-2008). I have also 2 Personal Exhibitions in Italy : I was Honor Guest, representing Romania, with sacred art, June 2003 at Pisa and in October 2006 ”The ICONS, sacred pictures in contemporary world” at Viadana(Mantua). I won some prizes in Italy and I participated, admitted by contest, at some art fairs and international exhibitions around the world, representing Romania: most of them in Italy, but also in Bangladesh, France, Germany, Greece, Japan, Peru, South Korea, Switzerland. From May 2015 to January 2016 I was Contributing Editor at CULTURE (Fine Arts, Exhibitions, History, Religion) at the newspaper Jurnalul Bucurestiului. From 17th of January 2016 I was advanced Senior Editor at the same newspaper . From 1st of November 2015 to 31st of December 2016 I was Contributing Editor and Thematic Advisor at News Agency Lacasuri Ortodoxe and Press service LO News. From 1st of January 2016 I am Senior Editor at CULTURE at the Intell News: Global news, press and event analysis. From May 3, 2019, I am also publisher commentator at the newspaper Ultima Oră.