Acasă Dezvoltare Personală „Informații captivante legate de cifra 7”. Cea mai mare greșală pe care...

„Informații captivante legate de cifra 7”. Cea mai mare greșală pe care o poți comite în viață după Buddha – „Cheia fericirii” (Corespondenţă de la Amiral H. E. HRH Lord Sir Prof. dr. avocat Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite – Ecosoc)

„Târgu’ Ieșilor” – prin intermediul Universității Apollonia – din nou Capitala Culturală a Cercetării Internaționale. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarului Realitatea – partener media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

Bună tati! Cum vrei să continuăm discuția noastră, ești pregătit să o facem?

Da, tată, desigur! Chiar m-am încărcat cu energie și vreau să-ți prezint ceva important, ceva care reprezintă esența noastră ca oameni.

Ce surprize mai ai pentru mine, tată?

Doresc să împărtășesc cu tine și cu cititorii noștri informații captivante legate de cifra 7 și ce înseamnă ea pentru umanitate.  Vreau să încep cu cele „7 minuni ale lumii antice”; ele sunt: Marea Piramidă de la Giza, Grădinile suspendate ale Semiramidei, Templul zeiței Artemis din Efes, Statuia lui Zeus din Olimpia, Mausoleul din Halicarnas, Colosul din Rodos, Farul din Alexandria.

Sunt definite și „7 minuni naturale ale lumii” și anume: muntele Everest, cascada Victoria, Marele Canion, Marele Recif de Corali, Aurora Boreală, vulcanul Paricutin, portul Rio de Janeiro.

Există „7 continente” (Europa, America de Nord, America de Sud, Africa, Asia, Antarctica, Australia sau Oceania). „Cerul este împărțit în 7″ (atmosfera, exosfera, ionosfera, termosfera, mezosfera, stratosfera și troposfera). Cele „7 păcate” capitale sunt: lăcomia, desfrâul, avariția, invidia, mânia, lenea, trufia.

Știai că cele „7 virtuți” ale omului sunt: smerenia, dărnicia, bunătatea, răbdarea, modestia, abstinenta si sârguința. În Biblie se descriu cele „7 zile” în care Dumnezeu a creat lumea. Grupul de „7 stele” denumit „Pleiade” este singura constelație cunoscută în fiecare cultură de pe Pământ, actuală sau dispărută, datând de cel puțin 40.000 de ani; în mitologia greacă, Pleiadele erau șase surori împreună cu mama lor, care au fost fugărite prin păduri de Orion Vânătorul până ce Zeus s-a îndurat de ele și le-a transformat în stele; Aborigenii numesc această constelație „Wurunna” și o asociază cu zeul vânătorii, iar amerindienii o cunosc sub numele de „Constelația celor șapte Fecioare” urmărite de un urs; Pleiadele se regăsesc și în legendele aztecilor, ale incașilor, polinezienilor, chinezilor, hindușilor, africanilor, precum și la egipteni. Cobra de la Angkor Wat din Cambogia are „7 capete”, copacul cosmic al șamanilor are 7 ramuri și tot 7 sunt sferele sau treptele cerești. Există „7 zile” ale săptămânii denumite după cei 7 zei romani, care au dat numele lor celor 7 planete. Numărul „7″ este considerat un „număr norocos’ în mai multe culturi; de exemplu, în Japonia, mitologia vorbește despre Cei 7 Zei ai Norocului.

Nota redacției. Cei 7 prinți ai iadului sunt, în tradiția creștină demonologică, cei mai mari 7 demoni din Iad. Toți au același gând și dau fiarei (Antihrist) puterea și stăpânirea lor (Apocalipsa 17:13). Aceștia pot fi considerați ca fiind echivalentul demonic al celor șapte Arhangheli ai Raiului. Adesea, fiecare prinț demon corespunde unuia dintre cele 7 păcate aducătoare de moarte. Ca și în cazul celor 7 Arhangheli, o listă definitivă este greu de găsit, datorită diferitelor tradiții religioase și secte care oferă nume diferite. Considerată adesea ca o listă autoritară, cei 7 prinți-demoni, conform iezuitului Peter Binsfield, sunt următorii (lista a fost scrisă în 1589): Lucifer (mândria), Mamona (lăcomia), Asmodeus (desfrânărea), Satana (mânia), Belzebut (numite de asemenea Baal-avariția), Leviatan (invidia) și Belphegor (lenea).

În cultura chinezilor, numărul 7 este proeminent; de exemplu, a șaptea zi după prima lună plină din an este Ziua Omului; această zi este considerată ziua universală a tuturor ființelor umane de pe planetă; de aceea fiecare chinez își sărbătorește ziua de naștere la data respectivă (nu înseamnă totuși că nu o sărbătorește și în ziua calendaristică în care a apărut pe Pământ).  Se spune că dacă visezi „cifra 7″ îți vei întâlni sufletul pereche. Cultura hindusă vedică susține că omul are „7 puncte energetice” sau chakre. Vaca, un animal sacru în India, are 21 de nume, de 3 ori cifra 7. Bushido sau „calea războinicului” din cultura japoneză este un cod care ajută samuraii să însușească „7 virtuți”.

Poți să crezi că în legendele budiste se spune că după ce s-a născut, Buddha s-a ridicat în picioare și a făcut „7 pași”.

Consiliul suprem al babilonienilor se compunea din „7 zei”, fiecare legat de un astru. În folclorul irlandez, al 7-lea fiu al celui de-al 7-lea fiu are puteri magice. În folclorul iranian, pisica are 7 și nu 9 vieți și își poartă pisoii de 7 ori în 7 locuri diferite. Potrivit mai multor credințe, există „șapte trepte” ale Raiului care corespund celor șapte corpuri cerești (Pământ, Soare și celelalte 5 planete care se pot vedea cu ochiul liber); în iudaism și mahomedanism, al „șaptelea Rai” este denumit Araboth și este casa Tronului Gloriei, care este păzit de cei „7 arhangheli”. La nunțile evreiești, există „7 zile” de binecuvântări (Sheva Brachot). Dintre multele denumiri pe care vechii evrei le aveau pentru Dumnezeu, cele „7 nume” ale acestei Divinități pe care scribii trebuiau să se îngrijească să le scrie corect erau: El, Elohim, Adonai, Yhwh (Yehova), Ehyeh-Asher-Ehyer, Shaddai si Zebaot. Templul lui Solomon avea „7 trepte”. Roma a fost construită pe „7 coline”: Palatina, Capitolina, Quirinal, Viminal, Esquilina, Caelan, Aventina; Roma a fost de asemenea condusă, la început, de o linie de „7 împărați”. Există: „7 perioade” ale elementelor în tabelul chimic al lui Mendeleev, „7 note muzicale”, „7 compuși principali ai celulei vii: apă, substanțe proteice, lipide, polizaharide, acizi nucleici ADN și ARN, molecule organice, săruri minerale, „7 este neutru pe scara PH-ului, apa pură are PH-ul 7. Există 7 stadii ale dezvoltării umane: embrionul, fătul, sugarul, copilul, adolescentul, adultul, bătrânul. Mărimea capului intră de 7 ori în înălțimea corpului. Dimensiunea ochiului este a 7-a parte din lățimea totală a capului. Sunt 7 articulații ale membrelor superioare. Potrivit studiilor științifice, 7 este numărul de ore pe care trebuie să îl doarmă un om pe noapte. În tradiția hipocratică, numărul 7 guvernează bolile corpului uman. Gărgărițele au 7 buline negre. Gâtul majorității mamiferelor este format din 7 oase. Sunt 7 note muzicale: do, re, mi, fa, sol, la, si, iar curcubeul care înfrumusețează cerul, de obicei, după ce plouă are 7 culori strălucitoare: roșu, orange, galben, verde, albastru, indigo, violet.

Știai tati că Domnul nostru Isus Hristos s-a născut în ziua a 7-a a săptămânii, duminica?

Și tot într-o duminică a intrat în Ierusalim ca un împărat care a învins „cu moartea pe moarte călcând și celor din mormânturi viață dăruindu-le” și tot duminică în ziua a 7-a, numită în popor Duminica mare a trimis Duhul Sfânt să întemeieze biserica. Si mai mult decât atât fata mea, în legătură cu religia noastră creștină, e Taina Sfântului Maslu unde se citesc cele 7  Sfinte Evanghelii.

Nu cred că știai, dar Menora-sfeșnicul (candelabru) cu cele 7 brațe (obiect de cult religios mozaicsimbol consacrat al statului Israel), cu suporturi pentru lumânări este unul dintre cele mai vechi simboluri ale poporului evreu. In religia islamică, Hajjul (cel de-al 5-lea stâlp al islamului), cel mai important pelerinaj din lumea musulmană, are loc la Casa Sfântă (Kaaba-Casa lui Dumnezeu) din Mecca, Arabia Saudită, locul de naștere al profetului Mahomed și al religiei sale, iar fiecare musulman ar trebui să efectueze pelerinajul cel puțin o dată în viața sa, iar ritualul presupune înconjurarea de 7 ori a altarului Kaaba.

Este uimitor tata, câte semnificații poate sa aibă numărul 7.

Așa este, și firesc că ne întrebăm; este 7 o cifră magică? Răspunsul este evident: Da. În multe culturi si religii este considerată a fi magică, și această tradiție se perpetuează de cel puțin 4000 de ani, începând cu mitologia greacă. Simbolurile sale au fost folosite pentru a ilustra idei precum armonia, simetria și echilibrul. Cifra 7 mai simbolizează puterea și energia, și este văzută adesea ca simbol al împlinirii și al norocului. Acum aștept întrebarea ta Rebecca.

De mult vreau sa te întreb tati, din punctul tău de vedere care poate fi cea mai mare greșeală pe care o putem face în viață?

E o întrebare grea tăticule cred că cel mai frumos și filozofic răspuns îl dă marele discipol și profet Buddha, care a spus; cea mai mare greșeală pe care o putem face este să ne subestimăm valoarea timpului. În această viață scurtă și trecătoare, timpul trebuie folosit cu înțelepciune, deoarece este prețios și neprețuit în același timp: nu îl putem avea ca ceva ce ne aparține, dar îl putem folosi în favoarea noastră și a celor din jur. De asemenea, trebuie să ne amintim că, dacă îl pierdem din anumite motive, nu-l putem recupera niciodată. Prin urmare, este important să fim conștienți de valoarea timpului și să ne asigurăm că îl folosim în mod eficient. Și să călătorești cât poți de mult in viață, pentru că bani vei mai putea face, dar timp – Nu! De multe ori am auzit spunându-se: „în viață trebuie să clădești o casă, să faci un copil și să sădești un pom” ca să fi un om împlinit. Pe toate le putem face dacă Bunul Dumnezeu ne ajută și vrea!

Cheia fericirii

Tati, multă lume vrea să știe care este „cheia” pentru o viață liniștită.

Rebecca dacă îți dorești cu adevărat o viață liniștită, va trebui în primul rând să înveți să nu pui la suflet toate nimicurile lumii. De ce? Pentru că ție nu îți știe lumea nici suferințele, nici lacrimile vărsate sau nopțile nedormite, nu știu și probabil nu îi interesează îndoielile, temerile sau remușcările pe care le poți avea tu. În viață, tu ai obligația fata mea de a-ți găsi fericirea alături de oamenii care te împlinesc, care te fac să te simți iubită și care contează pentru sufletul tău tânăr și fraged. Aceste persoane sunt cele care te vor încuraja să faci alegerile bune și să-ți urmezi visurile. Este important să înconjuri sufletul tău cu energii pozitive, care te vor ajuta să te dezvolți și să crești. Asta îți va permite să te bucuri de propria viață și să fii fericită. Și ca într-adevăr să ai o viață fericită, mai trebuie, fata mea dragă să nu uiți să mulțumești în fiecare zi pentru tot ce ai primit de la viață, de la părinți, de la dascăli, de la colegi și prieteni, chiar și de la dușmani, asta chiar dacă există momente în care lucrurile nu sunt așa cum ți le-ai fi dorit tu.

De ce tata, pare că munca nu se termină niciodată?

Simplu tată, pentru că la început mergem la școală, urmăm facultăți cu gândul că vom avea un viitor cât se poate de prosper, apoi urmează angajarea în muncă pentru un mâine mai bun, mai plin de fericire, dar când vine ziua de mâine, în loc să ne bucurăm de ce ni s-a oferit, cădem in păcatul de a idealiza un nou mâine, și mai bun și mai bogat. Tocmai acesta este motivul pentru care te sfătuiesc iubita tati, să te bucuri astăzi și nu mâine, așa cum o vorbă din popor spune „nu lăsa pe mâine ce poți face azi”.

Cum pot să îmi găsesc echilibrul interior ca să pot comunica mai bine cu exteriorul ?

Tată, este obligatoriu ca sufletul tău să fie în armonie cu gândurile tale, apoi gândul cu vorba și în final vorba cu fapta. Este esențial să și pui în practică ceea ce gândești și să-ți spui mereu că dorești să faci acel lucru. Doar așa vei obține un echilibru statornic între lumea din interiorul tău și lumea înconjurătoare. Să știi că cea mai mare victorie pe care o vei obține vreodată în viață este să reușești să te învingi pe tine însăți. Să îți învingi temerile si angoasele.

De ce nouă tot ni se pare că nu facem lucrurile la timpul lor?

Pentru că de multe ori amânam, fără să realizam că timpul trece ca vântul pe lângă noi și cu cât înaintăm în vârstă constatăm că multe din obiectivele pe care ni le-am propus în viață nu le-am înfăptuit și să realizăm că nu mai avem timp și e deja mult prea târziu. Târziu ni-s toate, prea târziu, târziu începem și târziu iubim, târziu visăm și mult prea târziu ne amintim de noi înșine, când probabil suntem deja prea bătrâni.

Și atunci? Care este cheia fericirii?

Draga tati, cu riscul de a mă repeta, am să te îndrum; să nu ai așteptări prea mari de la oameni în general, alt principiu este; să nu te superi din orice, să fii recunoscătoare pentru cea ce ai, și să găsești bucuria în lucruri mărunte, cum ar fi primirea unei simple flori sau admirarea unui peisaj fermecător.

Cel mai valoros lucru, cea mai mare bogăție a vieții noastre, mai importantă decât toate bogățiile lumii este sănătatea! Aceasta este cea mai mare comoară pe care o putem poseda, ceva ce nu poate fi cumpărat cu bani și care, odată pierdut, poate fi greu de recuperat. De aceea, trebuie să ne străduim să ne menținem sănătoși și să avem grijă de noi înșine. Doar așa ne putem bucura de viață și de tot ceea ce ne poate oferi providența.

Tati, ai spus că cea mai mare victorie în viața mea este să pot să mă înving pe mine însămi. Poți să fii mai explicit?

Da, desigur. Aș vrea să știi, că cele mai importante momente din viața ta sunt atunci când tu, Rebecca, te întâlnești cu tine însăți și începi să te evaluezi. Bunăoară cea mai bună caracterizare despre tine nu o fac alții, ci tu personal cu condiția să nu te minți căci nu te ajută la nimic, și să-ți recunoști defectele si lipsurile, nu doar calitățile și părțile bune. Tu fata mea nu trebuie să îți faci griji în legătură cu ceea ce spun alții despre tine, deoarece pentru ei ești doar o persoană de referință la care apelează din când în când în același mod în care o fac și cu alții în fiecare zi. Cu toate acestea, trebuie să ai grijă, deoarece este important să fii un exemplu pentru ceilalți în propria ta traiectorie de viață. Există un moment când trebuie să te întâlnești cu tine însăți și să începi să îți evaluezi viața, așadar, fii conștientă de faptul că acest moment va veni, indiferent dacă îți dorești sau nu. Ține cont de propriile tale limite și obiective și evaluează-ți performanța constant. Fii pregătită pentru momentele dificile și înțelege că întotdeauna există o provocare în fața ta. Dacă îți asumi responsabilitatea pentru propriile tale decizii, poți învinge orice obstacol și poți fi un exemplu pentru ceilalți.

Dar cine ne controlează propriul destin, tata? De unde vine această autoevaluare?

Lasă-mă să-ți explic; în fiecare dintre noi, este un ghid interior care ne oferă orientare în viață, care cunoaște căile corecte de urmat, ne ajută să identificăm slăbiciunile care ne afectează și ne consumă și ce trebuie să facem ca să le eliminăm. Îți spune care sunt punctele tale forte și care sunt punctele slabe, te pun în gardă atunci când sunt amenințări reale, dar de asemenea, îți oferă oportunități pentru o viață fericită. Acest ghid ne arată punctele noastre forte și slabe, ne avertizează asupra posibilelor amenințări, dar ne oferă și oportunități pentru a trăi o viață împlinită. Atunci când ne analizăm pe noi înșine, suntem implicați într-un proces în care suntem atât procurorul cât și judecătorul nostru, ne acuzăm și ne condamnăm pe noi înșine, dar suntem și avocatul nostru care ne amintește că poate nu suntem atât de greșiți pe cât credem.

Dar nu asta o face sufletul nostru?

Nu chiar, sufletul tău reprezintă o centură de comunicare între lumea noastră și poate alte lumi fiind o carcasă invizibilă peste corpului fizic și comunică cu lumea prin intermediul intuiției. Urmându-ți intuiția, de fapt îți urmezi sufletul care este permanent treaz pentru tine și este cu adevărat paznicul tău cel mai puternic și protector care îți dă puteri de neimaginat în situații cu adevărat critice. Am spus „nu chiar” pentru că orice îți va dicta sufletul tău în viață, este important să îți asculți și propria ființă, dorințele tale, coordonările primite de la părinți, profesori, colegi, prieteni etc, deoarece acestea joacă un rol crucial în viața ta. Aș spune că în spatele fiecărei persoane de succes se află un educator dedicat, un profesor bun, un părinte sever, un bunic blajin și o educație de excepție. Acum cred că ai înțeles de ce cea mai mare victorie din viața ta este să reușești să te învingi pe tine însăți.

Poate toate acestea au legătură cu viața și fericirea. Am observat că mulți admiratori ne caută și ar fi încântați să citească despre aceste subiecte. Sper că încă ești dispus să oferi sfaturi, bazate pe înțelepciunea și experiența ta de viață.

Sigur fata mea, pe de altă parte, eu simt că uneori nu trebuie să ne preocupăm prea mult cu întrebări și răspunsuri, ci să ne trăim viața într-un mod autentic și să ne lăsăm surprinși de ceea ce vine în calea noastră. Chiar dacă nu știu ce va aduce viitorul, sunt hotărât să nu mă dau bătut și să nu mă plictisesc. Aș vrea să continuăm să explorăm împreună viața și tot ceea ce ea ne oferă. Așadar, la ce întrebare ai vrea să-ți răspund?

De ce Bunul Dumnezeu a creat bărbatul si femeia?

În cadrul religiei creștine, se crede că Dumnezeu a creat bărbatul și femeia pentru a-i ajuta să își îndeplinească scopul lor în viață și să aibă o relație strânsă cu El. În plus, se crede că bărbatul și femeia au fost creați pentru a-și împărtăși viața împreună, să aibă copii și să se susțină unul pe celălalt în toate aspectele vieții iar pentru că in luna martie sunt sărbătorite femeile, aș vrea să le aducem un elogiu.

„Când Dumnezeu a creat femeia, a lucrat până târziu în ziua a 6-a, și îngerul a venit și a întrebat: de ce ai petrecut atât de mult timp lucrând la această creație? Și Dumnezeu a răspuns; pentru că această creație; femeia, trebuie să funcționeze în tot felul de situații, trebuie să poată îmbrățișa mai mulți copii în același timp, să aibă o îmbrățișare care poate vindeca orice, de la un genunchi rănit, până la a liniști o inimă frântă. Și ea face toate astea doar cu sufletul și cu două mâini. Ea se vindecă singură uneori când situația critică o impune și poate munci mult peste 12 ore. Îngerul este uimit și întreabă; așa este modelul standard? Atingând-o pe femeie, îngerul exclamă; dar ai făcut-o atât de moale Doamne și Dumnezeul a spus: ea este moale, dar eu o fac puternică. Tu, îngerul meu nu-ți poți imagina cât de mult poate îndura și cum se luptă ca să poată câștiga. Îngerul întreabă din nou: Poate ea să gândească? Și Domnul i-a răspuns; Da, nu numai că ea este permanent activă, și poate gândi, poate face mai mult, poate să găsească soluții, poate negocia, și chiar lupta pentru visele ei. Îngerul, de data aceasta, atinge obrajii femeii și spune. O, Doamne, nu cumva ai pus prea multă povară asupra ei, nu cumva s-a defectat. Și Domnul îl corectează, spunând este așa cum trebuie să fie nu este defectă, este doar o singură lacrimă pe obrazul ei. Dar de ce e nevoie de lacrimi, întreabă îngerul uimit și Domnul îi spune că lacrimile sunt modul în care își exprimă durerea, îndoielile, dragostea, empatia, singurătatea și uneori suferințele si neputința ei. Îngerul a fost impresionat și a exclamat; Ești un geniu, Doamne! Te-ai gândit la absolut totul. Femeia este cu adevărat minunată. Și Domnul confirmă faptul că femeia este o adevărată minune. Femeia este puternică și poate impresiona bărbații cu abilitățile ei, dar în același timp poate face față provocărilor și greutăților vieții cotidiene, și poate oferi dragoste și fericire celor din jur. Ea zâmbeste când îi vine să țipe, cântă când îi vine să plângă, plânge când este fericită și de multe ori râde chiar dacă îi este frică de ceva. Dragostea ei este necondiționată. Când inima ei este frântă, poate găsi puterea de a-și continua viața cu toate dificultățile și opreliștile ei și chiar să o ia de la capăt, devenind mai puternică, mai plină de speranță. Atunci îngerul, plin de uimire, întreabă din nou; să înțeleg că femeia este o ființă perfectă? La care Domnul i-a răspuns; nu, nici decum. Ea are un mare defect; de multe ori uită care este valoarea ei si ce merită cu adevarat.”

Excepțional tati și iți mulțumesc!

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations)

Mulțumesc, tată, pentru informațiile atât de interesante legate de cifra 7 pe care le-ai împărtășit cu mine și cu cititorii noștri. (Recunosc ca nu știam multe dintre acestea. În orice caz, iți mulțumesc pentru faptul că aduci în atenția noastră noi cunoștințe despre universul care ne-a creat, ne găzduiește și ne ocrotește)

Nota redacției. Numărul 7 mai este prezent și în administrația mediului carceral, unde, în principiu, mai mult sau mai puțin ironic (prin „pamfletizare”) rapoartele se fac în „7 trepe”.

„În umbra vietii”. Zeflemisirea raportului (de „transmisie”) în 7 trepte („de jos în sus”), într-o întreprindere (societate comercială, firmă, companie), parteneră de afaceri a mediului carceral francez (Corespondență din mediul carceral – prof. univ. dr. Thomas CSINTA)

Apoi, numărul 7 este semnificativ și din punct de vedere matematic, fiind un număr prim, impar, pozitiv, chiar dacă în credința creștină, în evul mediu, cifra 7 simboliza liniștea, milostivirea și pacea, pentru este suma dintre numărul 3 (care îl reprezenta pe Dumnezeu) și nunărul 4 (simbolul celor patru elemente, patru vânturi, sau cele patru puncte cardinale). Astfel, acesta este: al patrulea număr prim, un numărprim permutabil, cel mai mic număr care nu poate fi reprezentat ca suma pătratelor a trei numere întregi, un număr prim Mersenne deoarece 23 − 1 = 7, un numărprim factorial: 7 = 3! + 1, un număr fericitun număr Harshad în baze mai mari ca 6,  un număr Heegner.

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations)

Corespondenţă de la Lordul, Prof. dr. avocat Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite

Notă. A se vedea și celelate articolele ale autorului din ciclul „Lecții de viață”.

„Lecții de viață”. Viața și fericirea noastră! Eseu filozofic (partea XI). „Definiția fericirii”, „Regretele mele” și „Bunătatea” (Corespondenţă de la Amiral H. E. HRH Lord Sir Prof. dr. avocat Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite – Ecosoc)

„Lecții de viață”. Viața și fericirea noastră! Eseu filozofic (partea X). „Cele 5 reguli cu cele 5 lucruri sacre în viață” – „Liniștea sufletească”. Corespondenţă de la Amiral H. E. HRH Lord Sir Prof. dr. avocat Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (Naţiunile Unite – Ecosoc)