Acasă Medic Lentilele din sticlă sau plastic? Care îți protejează mai mult vederea?

Lentilele din sticlă sau plastic? Care îți protejează mai mult vederea?

Care este cel mai potrivit material pentru lentila fiecărui pacient? Este extrem de important ca înainte să alegeți un tip de lentilă să cunoașteți avantajele și dezavantajele pe care le prezintă fiecare din acestea.

Echipa Clarfon adresează la fiecare nouă achiziție această întrebare fundamentală: Ce tip de lentilă doriți? Deoarece pacienții nu cunosc capacitățile și incapacitățile care vin la pachet cu tipul de lentilă dorită, opticianul Clarfon explică fiecăruia ce i-ar fi benefic.

Lentilele pentru ochelarii din sticlă, sunt lentilele fabricate din sticlă naturală, acestea fiind clasificate în general ca un standard. Acestea nu au coborât încă de pe piedestal deoarece au o capacitate extraordinară de a nu se zgâria. În ceea ce privește costul de achiziție, lentilele din sticlă sunt mult mai ieftine. Atunci când lumina atinge lentilele ochelarilor, aceasta este divizată și dispersată în părțile sale componente. Acest lucru creează un spectru de culoare vizibil deranjant, similar unei prisme.

Lentilele de plastic sunt mult mai performante şi pot fi menţinute foarte bine dacă sunt întreţinute şi li se acordă atenţia cuvenită, astfel vei evita zgârieturile cum era în cazul celor mai puţin performante.

 

Lentilele organice (din plastic) pot fi montate pe orice tip de ramă pe când cele minerale (din sticlă) nu pot fi montate decât pe rame cu contur întreg.

Ochelarii din plastic – cunoscut și ca sticlă organică – sunt folosiți în prezent pentru toate tipurile de ochelari și sunt de asemenea ideali pentru activități sportive și pentru ochelarii pentru copii.

Lentilele de plastic sunt produse din diferite tipuri de polimeri speciali ai căror proprietăţi optice nu sunt mai prejos decât cele ale sticlei optice medicale ci, în unele cazuri, chiar le sunt superioare. În folosirea de zi cu zi, lentilele din plastic necesită un pic mai multă atenţie deoarece particulele fine de praf depuse pe ele pot acţiona ca material abraziv în cazul ştergerii pe uscat.

Un alt avantaj major al plasticului ar fi greutatea mult redusă – 40-50% faţă de sticlă. Densitatea plasticului este de două ori mai mică decât cea a sticlei. De asemenea, rezistenţa superioară a plasticului la impact vă poate proteja ochiul în cazul unor evenimente neplăcute.

Dacă tot nu ți-ai dat seama care sunt lentilele potrivite pentru tine, vino în cabinetele Clarfon și întreabă specialistul. Pe lângă un sfat cald, poți beneficia de o mulțime de oferte ca privirea ta să rămână perfect sănătoasă. Nu mai sta pe gânduri și vino la Clarfon!

Testarea vederii este  gratuită și avem 50% reducere la orice pereche de rame poentru ochelari.

Lentile progresive pentru un văz sănătos și reabilitarea vocală cu dispozitivele medicale Clarfon

Ochelarii un simplu accesoriu sau o reală necesitate?

Alte articole  ale Clarfon în Jurnalul Bucureştiului

Nota redacției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.