Acasă Eveniment cultural-lansare de carte Miracolul Trump. „Ideale” – a 125 – a carte a marelui intelectual...

Miracolul Trump. „Ideale” – a 125 – a carte a marelui intelectual român contemporan Grid Modorcea („Omul bibliotecă” – scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română), „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului. Structuri algebrice (inele, ideale, morfisme)

Am primit deunăzi un text de la ex-actorul Florin Zamfirescu, purtând titlul „Miracolul Trump”. Poate l-a și publicat pe ici, pe colo. E un delir la gura cu care varsă cuvintele, cică se confirmă opinia lui de acum 8 ani, când l-a susținut furibund pe Trump. Iată, zice, că în ciuda tuturor obstacolelor pe care le-a avut și le are, Trump nu se lasă, revine, urcă, va triumfa. El este „Alesul”, ca în Matrix. El este Trimisul lui Dumnezeu. Ce mai la deal la vale, e un Miracol, Miracolul Trump. Dacă e un miracol, mai știi, poate se lăț-lungește și ca mâine îl vedem și președintele României, deja multi-iohannizată, deja multi-pregătită, bine ocupată de avioane și tancuri americane! Mi-o fi trimis acest text, fiindcă știe că sunt în temă, am stat 18 ani în America. Și îi răspund așa: Eu nu cred în miracole. Cred în muncă și în rațiune. Iar America este țara muncii, nu a miracolelor. Și cred în ce a spus Robert de Niro când a venit fantoma: „Un președinte ca Donald Trump este o rușine pentru America”. 

Am prins, trăind în America, administrația a patru președinți. La superlativ pun administrația Obama, care a instaurat adevărata democrație pe pământ. Iar Trump a distrus tot, începând cu primul lui decret de ură. Nici nu s-a răcit bine hârtia pe care a semnat Jurământul, că a și pus ștampila pe desființarea legii Obamacare. L-a urât nespus pe Obama, de când îi ceruse insistent, ca Mița Baston, „docomentu”, adică certificatul de naștere, acuzându-l mereu că nu s-a născut în America. A distrus ceea ce este mai de preț pentru viață: Obamacare, adică protecția de sănătate a americanilor, de unde valul de proteste care a durat cât tot mandatul  lui. A dovedit că nu are nici o viziune, că are numai un orizont imperialist, de vendetă.

Ce fel de „miracol” este acesta care distruge tot ce-i valoros, cum au distrus și alde Florin Zamfirescu, Alexandaer Hauswater & Co. teatrul românesc, când au apărut pe scenă în pielea goala? Asta e revoluție estetică, să-ți arăți sexul la oameni? Acum vor să distrugă ce a mai rămas bun în România, creând un curent de opinie bolnav, nesănătos. De, Florin e actor, marele actor, cocoțat ca și cucul în pomul singurătății sale, pomul a înflorit, dar cucul i-a murit, mă mir că nu și-a anunțat intenția de a candida la președinție. Ăsta da miracol! Deocamdată, avem triada Mircea Diaconu, Dan Puric, Florin Călinescu! Trei (muschetari!) „clandidați” unul și unul! Mai lipsește Florin Piersic. Și poate Horațiu Mălăele. Îi văd în sala de așteptare și pe Victor Rebengiuc, și pe Dorel Vișan, deși din partea lui slabe speranțe, fiindcă nu și-a terminat încă de mâncat castraveții! Dar eu pledez pentru Maia Morgenstern. Asta da președintă a României. Iată un miracol pozitiv, pentru care disidentul Florinache ar merita să lupte. I-ar da și lui un rol la TES, să joace piesa „Miracolul Trump”.

Dar Florin-el, care se crede din stirpea lui Kal-El, așteaptă un os și mai mare. Pe care îl poate apuca. Să-i scrie lui Trump. El are un staff, care răspunde la toată lumea. Caută prozeliți în tot universul. Adică și pe stele. Nu trebuie decât să plătească 5 $US. Și drept recompensă, te pune pe lista lui de fani și îți dă o șepcuță roșie, pe care scrie: „Trump – Make America Great Again”.

Asta caută actorul care a fost, care nu mai are loc pe o scenă de ani de zile, nu să facă un curent de opinie în favoarea breslei sale, ci în favoarea unui „Miracol” al răului, pentru care Florinache, deocamdată, nu înseamnă nimic. Argumentele sale sunt toate defecte, pe de lături, în necunoștință de cauză.  Ca Baba Vanga de la Antena 3. De ce elogiem ceea ce este monstruos? Analiza proceselor lui Trump ne arata ca el este un nou Al Capone, gangsterul care a spart bănci, a ucis, a făcut numai rău și a fost judecat și condamnat pentru că nu și-a plătit taxele la Fisc, așa cum Trump e sancționat nu pentru marile lui erori, ci pentru vina de a fi ascuns relația cu o prostituată, pe nume Stormy Daniels.

Cred ca Dumnezeu nu vrea să-i unească pe Trump, Putin și Netanyahu, ar fi apocalipsa pe pământ. Sper să nu o apuc. Mai bine cred în „Nicușor bate la tobă” decât în acești fanatici susținători ai fanatismului. Să se ia de mână cu Ku-Klux-Klan! Asta înseamnă „Make America Great Again”? Să reînvie extremismul? Adică unde vrea, la ce stadiu să aducă America, precum Putin, care duce Rusia înapoi, la perioadele ei barbare („jaf si beție”)?

Paște fericit: „Nicușor bate la tobă” în parcul Cișmigiu (de la corespondentul nostru permanent – al Jurnalului Bucureștiului, scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea)

Istoria Americii demonstrează că așa ceva este imposibil. Chiar dacă Trump va câștiga, nu va putea face ce vrea el, acolo sistemul funcționează. El nu poate hotărî ceva decât cu aprobarea Congresului. Sigur, poate face valuri, cum a fost și valul numit „asaltul asupra Capitoliului”, pe 6 ianuarie 2021 (când o mulțime de protestatari care-l sprijineau pe președintele Statelor Unite, Donald Trump, au luat cu asalt Capitoliul Statelor Unite, încălcând securitatea și ocupând părți ale clădirii timp de câteva ore) dar vine tăvălugul, bumerangul, când este judecat și sancționat.

Florin spune că „Miracolul Trump” funcționează, că a câștigat stat cu stat până acum, că l-a făcut praf pe Biden, dar el nu știe că acestea sunt alegeri preliminare, că el nu se bate cu Joe Biden, ci cu Nikki Haley, o contra-candidată republicană, care a câștigat ultima campanie la alegerile primare din Washington D.C. Trump nu a câștigat încă dreptul de a fi numit reprezentantul republicanilor la alegerile generale. El e deja speriat, fiindcă are multe procese și le pierde, e sancționat cu sute de milioane de dolari! Și ca viitor președinte, vrea să le recupereze. E disperat, fiindcă are nevoie de bani. Acolo, voturile se câștigă cu bani mulți. Ori Nikki nu e bogată, nu are ce pierde, dar nu se lasă, voturile ei vor atârna greu la alegerile generale din toamnă.

Istoria Americii arată că țara nu trebuie să meargă înapoi, să fie cum a fost („again”). Ar fi rău, ar da însăși istoria lumii înapoi. La baza Constituției americane stă rațiunea practică, iar Trump trebuie să se supună ei. Ce „miracol” așteaptă alde Ku-Klux-Klan-Florin? Să ne arate din nou („again”) cum Trump fură documente de la Casa Albă? Cum se manifestă un om fără nici un Dumnezeu? Cum se construiesc hotelurile „Trump”, neplătindu-i pe muncitori? Cum nu se plătesc taxele la fisc? Cum violează prostituate în timpul campaniei electorale, apoi le plătește să tacă?! Cum transformă democrația în cultul personalității? Cum lovește în legile care apără sănătatea oamenilor? Cum instigă la revoltă împotriva simbolului democrației, Capitoliul American? Cum interzice migrația, cum spune stop țărilor musulmane? Cum face din democrație un imperialism atomic? Cum divide et impera? Cum face el un gard din beton și sârmă ghimpată față de toată lumea? Cum lovește în Ecologiști, în NATO, în ONU, în UE, în toate organizațiile care marchează cuceririle omenirii? Să-l auzim din nou („again”) cum declară că „Putin e un geniu”? Vrea să fie un sumumum al tuturor păcatele omenești, să-l întreacă în „miracole” și pe Nero, care a incendiat Roma? Ce urmărește dacă vrea cu tot dinadinsul să ajungă iar președinte? Ce a reușit să strice, a arătat! Acum ce vrea să mai facă? Să ne arate că el este bumerangul unui miracol?

Într-una din cărțile mele am publicat o amplă cronică despre cărțile și emisiunile de umor dedicate lui Trump. Faimoasă a fost o emisiune în care Alec Baldwin îl clona. Multe cărți erau ilustrate, de pildă, una o arăta pe Melania cum îl apucă de smoc pe Trump și îl aruncă pe fereastră, când aude ce prostii îi spune. Timp de patru ani, o parte din americani s-a distrat copios pe reacțiile Marelui Clovn. Iar faimosul cotidian „The New York Times” l-a sancționat sistematic. Și toată presa. Nu a avut decât o singură supapă, postul Fox News, care îl susținea, fiindcă el avusese anterior o emisiune. Să rămâi cu așa ceva în istorie, numai alde Florin visează. Dar cum și Trump are un umor apocaliptic, poate vrea acum, cu „miracolul” pe care îl are de la dracul, să șteargă păcatele, să neutralizeze toate aceste ironii la adresa lui.

La urma urmei, la ce folosește Americii și Lumii înfruntarea a doi bătrâni, în pragul ramolismentului? America are nevoie de conducători tineri, care să-i împrospăteze virtuțile câștigate. La fel lumea, care este condusă de bătrâni ramoliți! E nevoie de o omenire cu spirit tânăr. Și Trump e pe cale de a deveni o epavă. Tare mult aș vrea să câștige, ca să vedeți ce circ va rezulta pe pământ! Însă nu va apuca tot mandatul. Americanii se vor trezi. Eu n-aș zice că Trump e un „miracol”, ci un American cu instincte imperialiste, un luptător naționalist, care a muncit mult la viața lui, dar a și mințit, în primul rând pe constructori, nu și-a plătit zeci de ani taxele, și când a ajuns miliardar, s-a trezit că vrea să fie președinte. Și a ajuns. A fost primul președinte miliardar al Americii. Ceilalți miliardari își văd de treabă, nu se țin de prostii în văzul lumii. Trump, ca președinte, și-a îmbogățit familia, și-a triplat câștigul, dar tot nu a fost mulțumit și acum candidează din nou, să recupereze ce a pierdut, să-și repete capriciile goyești, dar cu mai mult talent de actor. Fiindcă e un mare actor amator, ar putea face față în serialul „La Bloc”. Cu mult înainte de a-i veni ideea cu președinția, ca un efect al urii față de Obama, a avut o emisiune la postul Fox News, în care dădea pe jos cu toată lumea, presăra și umor, zicea că e pamflet. O urmăream frecvent, eram fanul ei/lui, dar nu credeam că o să o ia razna, fiindcă omul care are umor cu adevărat, nu sare de pe fix. Umorul sănătos te ajută să-ți păstrezi echilibrul, linia de plutire. Ori America de asta are nevoie acum, în criza trumpiștior (fiindcă sunt mulți ca Trump în America), de echilibru. Și omenirea la fel. A ajuns o Arcă a lui Noe în derivă. Cu ramoliți, Corabia nu poate fi salvată.

Grid Modorcea („the great Mitică”–Dr. în arte, scriitor și cineast, cel mai prolific autor român în viață, „the most complex” and maybe „the biggest”, „cel mai valoros din toate timpurile”)

Nota redacției. „Ideale” – a 125-a carte a marelui intelectual român contemporan Grid Modorcea („Omul bibliotecă”- scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română), „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

O carte despre Ideal, cu reper în conceptul de Inel matematic aplicat la artă. Veți fi părtași la noi revelații. Din ea veți afla calea spre purificare, cum să vă feriți de rău și de compromisuri majore, cum să nu vă pierdeți credința, cum să nu trăiți în iluzii deșarte. Lumea are la bază mai multe geneze, nu geneza biblică, axată pe ură și rău (masacrele istoriei) trebuie să ne fie călăuză, dimpotrivă. Veți afla care sunt aceste geneze. Autorul vă îndeamnă să fiți cartesieni, să urmați calea rațiunii, și vă oferă drept model Cetatea îngerească, înainte de a fi omul. Model este și soluția lui Kal-El, echivalat cu Noul Mesia. Moralitatea este temelia Profeției care duce la cetatea omului purificat. Pledoaria pentru O Nouă Geneză, capătă aici noi nuanțe, noi argumente că ea este necesară și posibilă. O aplicație ideală a ei poate fi găsită în textul unicat, reper al culturii mondiale, „Utopia lui Eminescu”.

In memoriam Profesorul universitar – sociolog Ion Iordăchel. „Civitas Innocentiae” în „Lumea II” a marelui intelectual Grid Modorcea, (neo)Comunismul, Libertatea „sub sechestru electronic” cu ajutorul sistemelor de navigație prin sateliți în cadrul structurilor inter-, pluri și transdidciplinare ale Noii Ordini mondiale. „Societatea ordonată” și cuantificarea stărilor psihice și psihologice ale „omului – matrice” („atom – social”, „robot – uman”)

Dreptul la replică. „Lumea II” a marelui intelectual român Grid Modorcea (Dr. în Arte, scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română, „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului). La mulți ani cu gemenele Mihaela & Gabriela Modorcea (Indiggo Twins)

Pentru cititoii care cunosc Civitas Innocentiae și istoria Omului Neînregimentat, acest volum adaugă noi înțelesuri, noi nuanțări, ba continuă calea umanizării, iar secțiunea „Vizionare” poate fi  considerată o carte de sine stătătoare, nouă, care aprofundează descoperirile anterioare. O revelație a revelațiilor.

Galeria Kulterra. „Un Moulin Rouge ca-n Tahiti”. Autobiografie – Grid Modorcea („the great Mitică” – Dr. în arte, scriitor și cineast, cel mai prolific autor român în viață, „the most complex” and maybe „the biggest”, „cel mai valoros din toate timpurile”) membru permanent al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Am trăit prea mult?” Evenimentul Grid Modorcea („Omul bibliotecă”, „The Great Mitică”) – 80 la Galeria de Artă „Kulterra” din București. Polihistorii Sophianici

O nouă geneză într-un „Gaudeamus” îndoliat în contextul „idealelor din teoria inelelor” (Corespondență de la marele intelectual contemporan Grid Modorcea – scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română, „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului)

Premiul Inocenței vine să-i răsplătească sau să-i remarce pe Inocenți, iar gruparea „Polihistorii sophianici”, o nouă inovație epocală, este o aplicație concretă despre felul cum fiecare cititor se poate autodescoperi, așa cum autorul oferă aici o mostră, prin care îi descoperă pe inocenții din Lumea I și îi aduce benevol în Lumea II. Limbajul literar, în vers, proză și eseistic, ajută la comunicarea plăcută a mesajelor. Teza Idealelor se exprimă plenar în poemul „Oracolul”, care se termină așa: Eu nu am nici un mijlocitor,/nici pe Apollo, nici pe Plutarh,/cu mintea mea /am înțeles ce semne îmi dă natura,/am ghicit farmecul imploziei/și am făurit Țara Ambroziei. Și vă spun/o nouă geneză e necesară/ca sămânța-n primăvară. Cartea are 480 de pagini, format A5 (Redacția Editurii Scriitorilor)

Anexă. Inele, ideale, morfisme

Articole asociate

Lansarea cărții „Istoria literaturii neînregimentate” – cel de-al 120-lea volum al scriitorului și cineastului Grid Modorcea (Dr. în Arte – SUA, New York, corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului) de către Fundația Culturală „Șansă & Egalitate”

Scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea (membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului): „Întâlnire istorică cu profesorul universitar Pascal Bruckner (filosof, romancier și eseist francez)” și lansarea noului volum „Umorul involuntar” (cel de-al 121-lea al lui Grid Modorcea, cel mai prolific autor român în viață)

Istoria artei ca un roman – „Vizitatorul” (roman) cel de-al 122-lea volum al marelui intelectual Grid Modorcea (Dr. în arte, scriitor și cineast, „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață), corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

Un altfel de București. „Dicționar Utopic” – a 123-a carte a marelui intelectual Grid Modorcea (Dr. în arte, scriitor și cineast, „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Vânturarița. O nouă geneză – Pelerinaj în Rai”, a 124-a carte a marelui intelectual contemporan Grid Modorcea (scriitorul cu cea mai vastă și completă operă religioasă din cultura română), „cel mai important” și cel mai prolific autor român în viață, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

Nota redacției

Prietenul nostru de suflet, Mihai Căldăraru – „omul mic cu suflet mare”, premiat de Ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui – 2024, iar prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, susținător al Galei, distins cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Apollonia din Iași și implicit, cu cel de „Cetățean de Onoare” al Târgu’ Ieșilor

Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra