Acasă Recenzie carte O recenzie a Gazetei Matematice seria A (pentru cadre didactice și...

O recenzie a Gazetei Matematice seria A (pentru cadre didactice și cercetători), care datează încă din 2007 (descoperită recent) pentru volumele 5 & 7 din seria tradiționalelor și prestigioaselor concursuri de admitere în școlile superioare franceze de înalte studii inginerești (Les Grandes École d’Ingénieurs) eleborate de către profesorii Thomas Csinta și Ion Otărășanu în 2004. Lucrările (unice în felul lor, în literatura de specialitate), incluse în colecția prestigioaselor lucrări ale Bibliotecii Naționale a Franței („François Mitterrand”), realizează o convergență între programele de matematici generale și speciale (post-bac) din Franța și România.

Bibliografie

Bibliografie

Omagiu și recunoștință unor personalități românești în cărți de matematici generale și aplicate, prezente în Bibiloteca Națională a Franței „François Mitterrand“ și adresate absolvenților de liceu și elevilor „preparatoriști” (studenți în primul ciclu universitar – Licență) candidați la concursurile de admitere în școlile superioare franceze de înalte studii științifico – inginerești și economico – comerciale (prof. dr. Thomas CSINTA)

Nota redacției

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra