Acasă Recenzie carte O recenzie a Tribunei Învățământului pentru volumul 11 din seria tradiționalelor și...

O recenzie a Tribunei Învățământului pentru volumul 11 din seria tradiționalelor și prestigioaselor concursuri de admitere în școlile superioare franceze de înalte studii inginerești (Les Grandes École d’Ingénieurs) eleborate de către profesorii Thomas Csinta și Ion Otărășanu în urmă cu un deceniu și jumătate. Lucrările (unice în felul lor, în literatura de specialitate), incluse în colecția prestigioaselor lucrări ale Bibliotecii Naționale a Franței („François Mitterrand”) realizează o convergență între programele de matematici generale și speciale (post-bac) din Franța și România.

 

 

Bibliografie

Omagiu și recunoștință unor personalități românești în cărți de matematici generale și aplicate, prezente în Bibiloteca Națională a Franței „François Mitterrand“ și adresate absolvenților de liceu și elevilor „preparatoriști” (studenți în primul ciclu universitar – Licență) candidați la concursurile de admitere în școlile superioare franceze de înalte studii științifico – inginerești și economico – comerciale (Corespondență de prof. dr. Thomas CSINTA)

 

Nota redacției

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra