Acasă Evenimente ONG-ul fantomă al Administrației Firea se dizolvă. Astfel, 3,75MilRon lei cheltuiți inutil...

ONG-ul fantomă al Administrației Firea se dizolvă. Astfel, 3,75MilRon lei cheltuiți inutil anual din Bugetul Primăriei Capitalei sunt astfel salvați

Comunicat de Presă  USR PLUS

Judecătoria a decis: ONG-ul fantomă al Administrației Firea se dizolvă. 3.750.000 lei cheltuiți inutil anual din Bugetul Primăriei Capitalei sunt astfel salvați.

Banii bucureștenilor nu vor mai dispărea sub formă de chirii lunare de 6.000 de euro, tabere, cursuri non-formale, salarii nete și mașini, prin ONG-ul fantomă al fostei administrații. Instanța a decis astăzi dizolvarea Centrului Municipal pentru Dialog București, urmare a demersurilor întreprinse de Roxana Cantea, consilier municipal USR PLUS, membru în Adunarea Generală a acestei asociații. 

În ședința de Consiliu General al Municipiului București din decembrie, primarul general afirma că „este o structură inutilă” și propunea CGMB să lichideze asociația. În consecinîă, Adunarea Generală a hotărât în 01 martie 2021, pe baza mandatului din hotărârea CGMB 438/ 28.12.2020, lichidarea. Reamintim că aceasta este organizația fostei administrații care a blocat protestele cetățenilor în fața Primăriei, în ultimii doi ani. Unul dintre ele fiind binecunoscutul protest anti – poluare din februarie 2020, care nu s-a putut desfășura acolo sub pretextul că Centru Municipal pentru Dialog București își planificase toată luna evenimente în fața primăriei, cu aproximativ 300 de participanți zilnic.

Până la introducerea proiectului de dizolvare pe ordinea de zi a ședinței CGMB eu nu auzisem de această asociație, care, pe hârtie cel puțin, ar fi trebuit să mă angreneze ca tânără bucureșteancă  în atâtea activități frumoase dedicate segmentului meu de vârstă.  Am cerut rapoartele de activitate pe toți anii, am studiat situația financiară și proiectele în desfășurare și mi s-a confirmat, astfel, suprapunerea de atribuții și activități cu cele ale altor instituții ale Primăriei Capitalei. Am constatat că banii, într-adevăr, nu erau cheltuiți pentru dezvoltarea comunității bucureștene sau integrare europeană, ci efectiv risipiți. Acesta a fost momentul în care am convocat AGA și am depus cu inima împăcată dosarul de dizolvare. Astăzi am obținut aprobarea Judecătoriei și urmează ca directorul asociației să predea toate actele și inventarul bunurilor la zi pentru a face ultimii pași necesari în vederea radierii asociației din Registrul Asociațiilor și Fundațiilor.” a declarat Roxana Cantea, consilier municipal din partea USR PLUS.  Acest demers salvează anual 3.750.000 lei din banii bucureștenilor, cât ar însuma contribuția Primăriei Capitalei, prin plata cotizațiilor celor 3 acționari ai asociației (primăria și alte două subordonate).

Asociația Centru Municipal pentru Dialog București a fost înființată în 2018, de către Administrația Firea, având ca scop declarat să contribuie la dezvoltarea socio-economică a comunității Municipiului București, să promoveze și să implementeze strategiile și politicile europene, precum și să promoveze și să implementeze programe de finanțare nerambursabilă, activități pentru tineri și seniori.  În schimb, această asociație nu și-a onorat nici măcar obligațiile către stat de mai bine de un an de zile, iar la momentul actual figurează cu datorii în jur de 600.000 de lei.

Bibliografie

Nicuşor Dan anunţă începutul procedurii de desfiinţare a Asociaţiei Centru pentru Dialog: O structură inutilă

Nicușor Dan a desființat Asociația pentru Dialog Social București

ONG-ul „fantomă” al Gabrielei Firea blochează protestul anti-poluare din fața Primăriei Generale. În spatele asociației, toți apropiații primăriței

Nicuşor Dan: A fost demarată procedura de desfiinţare a Asociaţiei Centru Municipal pentru Dialog Social Bucureşti

2 COMENTARII

  1. […] fi desființate potrivit unui proiect de hotărâre depus în consiliul general de grupul USR-PLUS ONG-ul fantomă al Administrației Firea se dizolvă. Astfel, 3,75MilRon lei cheltuiți inutil anual… Priorități pentru bugetul Bucureștiului în anul 2021 Regulament local pentru realizarea […]