Acasă Evenimente PatroMil (Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară) dezvoltă legături cu...

PatroMil (Asociația Patronală Română a Producătorilor de Tehnică Militară) dezvoltă legături cu Centrul Antreprenorial USH Pro Business

În data de 30 septembrie 2021, a avut loc la sediul Universității Spiru Haret (USH) din București evenimentul „Cooperarea dintre sectorul național de apărare și mediul universitar”, eveniment în cadrul căruia s-au pus bazele cooperării dintre aceste două sectoare cheie prin semnarea un acord de colaborare între Universitate  și PatroMil (Asociația Patronală a Producătorilor de Tehnică Militară).

În cadrul evenimentului au fost prezentate aspecte ce țin de evoluții și tendințe de piață a produselor cu dublă utilizare (tehnologii duale) precum și rolul PatroMil în peisajul de profil din România. De asemenea, evenimentul a inclus o dezbatere privind identificarea ariilor de potențială cooperare: proiecte de cercetare-dezvoltare, digitalizare, diplome, operațiuni offset, etc. Evenimentul a avut invitați atât în sală, cât și în mediul online prin intermediul unei platforme videocall, respectând toate normele aferente prevenirii răspândirii Covid-19.

Semnarea acordului, marchează începutul unei colaborări necesare în contextul evoluțiilor tehnologice din ultima vreme, atât în sfera militară cât și în cea mixtă/duală, dar vizează și o abordare activă a entităților de profil din țară în obținerea de finanțări europene în domeniu. La reuniune au participat reprezentanții Dual Use Cluster, structura care vizează promovarea în România a tehnologiilor și inovării provenind din zone duale, civile și militare.

„Ne bucură foarte mult acest parteneriat care se conjugă foarte bine cu inițiativa noastră anterioară de dezvoltare a Dual Use Cluster. Vrem să orientăm această colaborare spre zona educațională și de cercetare aplicată folosind ecosistemul nostru USH Pro Business, profund implicat în procesele de inovare, transfer tehnologic și digitalizare” a declarat Conf. dr. Costin Lianu, Președinte ACEX, președintele Asociației Inter – Bio, Prorector Relații Internaționale Universitatea Spiru Haret (USH)  și Director General USH Pro Business.

Este un parteneriat care ne va permite să dezvoltăm un ecosistem inovativ în beneficiul societăților comerciale și antreprenorilor din domeniile cu utilizare duală”, a declarat Viorel Manole, director executiv PatroMil.

USH Pro Business (Evenimente, Comunicare și Internaționalizare)

Dronele, un domeniu important al tehnologiilor cu utilizare duală, în atenția Dual Use Cluster

                                                                                               

Clusterul Bio Danubius are o nouă conducere și se va orienta mai mult către cercetarea aplicată

Producătorii de tehnică militară din România vor şcolariza elevi în sistem dual

Nota redacției

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.