Acasă Poezii Poezii (personale) recitate de corespondenta noastră permanentă JHK (Julia – Henriette Kakucs,...

Poezii (personale) recitate de corespondenta noastră permanentă JHK (Julia – Henriette Kakucs, Germania – Frankfurt am Main)

Uneori am avut norocul să mi se dăruiască tocmai ce vrăjitoarea i-a cerut micii sirene în schimbul picioarelor. Da, frumusețea și căldura vociiDe aceea voi adauga aici și poezia „Vocea ta” ilustrată de minunata fotografie a lui GeoN.

JHK (Julia-Henriette Kakucs, poet, scriitor, eseist, membru al Uniunii Compozitorilor din România,  Germania–Frankfurt am Main)

Notă. Julia-Henriette Kakucs, membră a UCMR-ADA–Uniunea Compozitorilor, profesor de psihopedagogie, scriitoare, libretistă și textieră de succes. Muzicalurile „Pip, copilul stelelor” și „Noua poveste a Scufiței Roșii” figurează în repertoriul permanent al Operei din Brașov și al Teatrului Merlin din Timișoara. Cântecele compuse pe textele sale au primit distincții și premii naționale și internaționale. A debutat literar în revista Orizont din Timișoara (1982). Concomitent cu recitalurile de lirică și muzică susținute în Germania și Polonia, scriitoarea a colaborat, cu eseuri și poezie, la numeroase reviste literare, între care Jurnalul Bucureştiului (al cărui corespondent de presă permanent este de aproape un deceniu), Observatorul (Toronto), Haifa literară, Isro-Press, Taifas literar, Nautilus, Alchemia și Temeschburger Heimatblatt. Din opera literară a scriitoarei amintim, selectiv, volumele: „Träumerei” (carte bibliofilă de lirică, în limba germană, 2009), „Jurnalul unei emigrații” (2010), „Ploaia din mine” (poezii și eseuri, 2013) și „Cu tine. Solitudini” (însemnări, eseuri, amintiri, 2016). (George Roca, Rexlibris Media Group. Sydney, Australia, 4 iulie 2019)

Nota redacției

5 COMENTARII