Acasă Targuri Prima ediție a festivalului „Tandrețuri și finețuri” la Casa Ghica din...

Prima ediție a festivalului „Tandrețuri și finețuri” la Casa Ghica din București (Corespondență de la jurnalistul Geo Scripcariu – Radio Punct Londra)

327
0

De la ciocolată artizanală, băuturi fine, viniluri și muzică și până la articole vestimentare de designer, bijuterii de lux, cosmetice din cacao și cadouri inedite, evenimentul „Tandrețuri și finețuri” va fi gazda perfectă pentru un weekend de răsfăț. În deschiderea evenimentului, prezentarea expozanților va fi una inedită și spectaculoasă–o prezentare de modă din produsele expuse, alese atent de Georgia Vladu și Livia Gheorghe, stiliști personali cu o experiență de peste 15 ani în domeniu. Duminică, 15 octombrie 2023, Corina Ifrim Drăgulinescu, fondatoarea Corinne Chocolat, va susține în cadrul evenimentului un atelier de pictură în ciocolată pentru cei mici. 

Bijuterii handmade și de lux 

Cca 30% dintre expozanți vor aduce la „Tandrețuri și finețuri” colecții de bijuterii unicat, lucrate manual, cu diamante, perle, cristale și numeroase alte pietre prețioase și semiprețioase. Galeriile Voicu–școala de bijuterie contemporană din București–în frunte cu Gabriela Secărea, una dintre cele mai mari iubitoare de bijuterii din țară, își vor prezenta atât produsele, cât și cursurile inedite pe care aceștia le susțin atât pentru începători, cât și pentru profesioniști. Printre designerii de bijuterie contemporană premiați la nivel național și internațional care își vor expune produsele unice în cadrul târgului se numără Alexandru Oancea, Monica Stănescu (Most Precious), Alexandra Ionescu (Bijoux Therapy), Anca Popescu (Gem Spirit) și Adelina Rață (HAIArt). Pentru iubitorii de chihlimbar, Darchi (Magazin online de bijuterii și cadouri din chihlimbar) oferă o colecție completă de bijuterii și obiecte din chihlimbar baltic–de la inele, cercei și brățări la lingurițe din argint, butoni și obiecte de decor. 

Materialele naturale în accesorii și vestimentație 

Adelina Rață a descoprit în urmă cu 9 ani o pasiune inedită–accesoriile din piele naturală. A pornit de la câteva comenzi de la colegii de birou și a ajuns să construiască un brand plin de personalitate, în care creativitatea ei este nemărginită. HAIArt (Magazin de bijuterii handmade din piele Haiart) va completă tabloul accesoriilor la Tandrețuri și finețuri cu o colecție de cercei și coliere din piele naturală colorate, personalizabile și pline de personalitate.  Iuliana Robescu a creat un brand de fete de pernă 100% din mătase naturală și iubește rafinamentul și simplitatea atât în viață, cât și în stilurile vestimentare pe care le creează. În plus față de produsele pe care le vinde deja, ea va aduce la „Tandrețuri și finețuri” noua ei colecție de accesorii din mătase naturală în combinații inedite cu dantelă sau perle.  Printre designerii vestimentari prezenți la târgul de răsfăț se numără Gia Concept Store, Frida19, Snob și Liv’s Shoes.  

Desertul–răsfățul suprem 

O parte dintre expozanți se vor ocupa de simțul gustului, printre care se numără Chef Ștefan Niță, fondatorul RA.I, cu cele mai rafinate produse vegane fără gluten, zahăr sau lactoză și Vera Maxim, creatoarea de artă din ciocolată ce va veni cu praline, tablete și statui din ciocolată.  Primul ciocolatier cu propria rețetă de ciocolată din estul Europei, Marinel Bejan, fondatorul Ciocolateriei Damarin din Craiova, este unul dintre cei mai pasionați ciocolatieri din țară, având o panoplie impresionantă de premii pentru creațiile sale–Tortul Anului la concursul GastroPan, în 2021, se numește „Leurda” si conține o combinație de arome naturale fascinantă: de la cătină, malin, aronia, pere și piersici coapte până la semințe de in, dovleac, nuci și alune de pădure. Chef Andrea di Russo aduce în România savoarea și tradiția italiană prin cannoli autentic, preparat după rete de la mama și bunica lui și reinventate cu originalitate la „Cannoleria”. Chef Alex a studiat mulți ani bucătăria internațională și l-a pasionat adaptarea deserturilor la gusturile românilor, având un portofoliu impresionant pe care îl puteți găși la Cofetăria Alex din București. Este unul dintre premiații la nivel internațional în domeniul deșerturilor și va veni la „Tandrețuri și finețuri” cu cele mai iubite produse printre care se numără nucile, „sărutul maicii” și cornulețele. 

Muzica pe vinil, din nou în centrul atenției

Ciprian Tufan este un iubitor de muzică înnăscut și deține unul dintre cele mai mari magazine de viniluri din țară. Music On este brandul pe care acesta l-a construit se va ocupă de ambientul evenimentului, dar va aduce și o parte din colecția să de viniluri, CD-uri și articole vestimentare originale sau personalizate cu cei mai iubiți arti și trupe de muzică din toate timpurile. „Tandrețuri și finețuri” se va desfășura între 14-15 octombrie 2023, la Casa Ghica din centrul vechi al Bucureștiului, între orele 10h00 și 20h00 (sâmbătă) și 10h00-18h00 (duminică). 

Corespondență de la Jurnalistul Geo ScripcariuDirector de Marketing al Jurnalului Bucureștiului

Nota redacției

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb”de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric (Partea 1 – Preambul)

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra