Acasă Evenimente Primul telefon din lume a fost instalat pe 1 decembrie, la Casa...

Primul telefon din lume a fost instalat pe 1 decembrie, la Casa Albă. Numărul la care putea fi apelat

41
0

Primul telefon din lume a fost instalat la Casa Albă pe 1 decembrie 1878. De instalare s-a ocupat chiar inventatorul, Alexander Graham Bell (om de știință, și inginer american de origine scoțiană, care în anul 1876 a brevetat pentru prima dată în istorie un dispozitiv capabil să emită și să recepționeze cuvintele rostite, telefonul. În transmițător undele sonore loveau o diafragmă flexibilă de care era atașat un magnet permanent). Numărul de telefon folosit era 1.

Azi ai telefon oriunde, însă acum 142 de ani nu era așa de simplu. Atunci a fost instalată prima linie telefonică la Casa Albă. Inventatorul Alexander Graham Bell s-a ocupat personal de instalare. Însă nu președintele din acel moment, Rutherford Birchard Hayes  (originar din statul Ohio, membru al Partidului Republican, fost om politic și avocat, respectiv, lider militar american și cel de-al 19-lea președinte al Statelor Unite ale Americii),  a fost cel care a beneficiat de dispozitiv, în mandatul său (1877 -1881)

A mai durat 50 de ani până când Președintele Herbert Clark Hoover (inginer, minier, umanist și administrator,  cel de-al 31-leapreședinte al Statelor Unite ale Americiia instalat prima linie telefonică în Biroul Oval (în  timpul mandatului 1929 – 1933). Numărul de telefon pentru Casa Albă în 1878 era, cum altfel, decât 1. Bell lucra la tehnologia asta de ani de zile.
BBC îți arată cum funcționa tehnologia primului telefon.

 

Teoretic, ar trebui să-ți dea acea variație continuă necesară pentru a imita vocea umană. Am conectat device-ul la un televizor să vedem dacă funcționează. Să vedem”, spunea prezentatorul BBC, testând dispozitivul. „Chiar nu e rău”, a fost concluzia acestuia, văzând că prototipul telefonului funcționează.

Sursa: Primul telefon din lume a fost instalat pe 1 decembrie, la Casa Albă. Numărul la care putea fi apelat

Autor: Andreea Ditcov

Notă. Completările și hiperlinkurile din text aparțin redacției

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.