Asociația Better Youth invită studenții care provin din București, jud. Ilfov, jud. Prahova sau jud. Bacău să ia parte la proiectul „Digital Youth Lab 2022”, proiect de tineret cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse sub egida Anului European al Tineretului, prin care se urmărește să le ofere tinerilor oportunitatea de a participa la cursuri gratuite de Competențe Digitale autorizate ANC. Scohttps://www.youtube.com/watch?v=fa0K53nx_ospul proiectului este de a asigura competențe digitale tinerilor necesare viitorului, crescând astfel procentul celor digitalizați, competențe atât de importante ce vor contribui la transformarea digitală a societății și pe toate planurile, atât la nivel național, cât și la nivel European.
Notă. Atribuțiile Autorității Naţionale pentru Calificări (ANC) sunt reglementate conform prevederilor art. 340, alin. (2) din Legea Educației Naționale nr. 1/2001, cu modificările și completările ulterioare, respectiv prin HG nr. 556/2011 privind organizarea, structura și funcționarea ANC, cu modificările și completările ulterioare. ANC activează ca Punct Național de Coordonare pentru EQF (European Qualification Framework), Punct de Contact pentru ESCo (European Skills and Competence portal), Centru Național Europass și Serviciu Național de Asistență pentru EPALE (Electronic Platform for Adult Learning in Europe). ANC gestionează Registrul naţional al calificărilor (RNC) și armonizează reglementările europene cu cele naționale în domeniul calificărilor și recunoașterii acestora pentru creșterea mobilității forței de muncă naționale pe piața europeană, conform tratatului de aderare la Uniune. ANC este înregistrată ca autoritate competentă pe Platforma IMI (Sistem de Informare al pieței interne) în vederea asigurării corespondenței cu statele membre UE privind componentele Calificări profesionale și Servicii.
Cursurile din cadrul proiectului se desfășoară pe o perioadă mai lungă, 14 octombrie –11 noiembrie 2022, fiecare curs având o durată de 4 zile și o zi de examen pentru obținerea diplomei acreditate ANC (Autoritatea Națională pentru Calificări) și o zi pentru cursul de Securitate Cibernetică. Grupele sunt formate conform mențiunilor regăsite în fomrularul de înscriere. Asociația alocă 100 de locuri pentru tinerii cu vârsta cuprinsă între 18–35 de ani care sunt interesați să–și dezvolte competențele digitale prin asimilarea de noțiuni fundamentale privind utilizarea calculatorului, internetului și a instrumentelor digitale. Tinerii vor învăța să utilizeze instrumente digitale variate folosite în comunicare, vor învăța să folosească programe tip Microsoft Office, crearea de conținut digital, promovarea targetată și eficientă în rândul comunității și cunoașterea și aplicarea principiilor de bază de securitate cibernetică pentru a preveni diverse situații din lumea digitală.
Pentru a asigura continuitatea proiectului, tinerii vor participa la un curs de o zi de Securitate Cibernetică fiecare grupă, conform programului regăsit în formularul de înscriere. Aceștia vor urma un program de formare specific pentru obținerea competențelor privind principiile de securitate cibernetică pentru a preveni pericolele din mediul digital. Cursurile din cadrul proiectului „Digital Youth Lab 2022” vor fi susținute de către traineri specializați. Participanții se pot înscrie la curs prin completarea formularului care este publicat pe paginile de Facebook și Instagram, dar și pe site–ul oficial al Asociației Better Youth
Nota redacției
Parteneriat Jurnalul Bucureştiului


[…] „Proiect Digital Youth Lab 2022”. Cursuri gratuite de Competențe Digitale autorizate ANC (Autor… […]