Acasă Evenimente „Promenada Verde” blocată de consilierii PNL în Consiliul General

„Promenada Verde” blocată de consilierii PNL în Consiliul General


Pentru ședința Consiliului General care a avut loc astăzi, 7 septembrie 2021, USR PLUS a suplimentat ordinea de zi cu proiectul „Promenada verde”, un proiect așteptat și important pentru îmbunătățirea calității vieții cetățenilor din București.
Deși consilierii generali ai PNL au votat suplimentarea ordinii de zi cu acest proiect, atunci când a fost supus votului aceștia au decis săiasădin ședință, lăsând-o fărăcvorum și pozitionându-se astfel împotriva încheierii unui protocol al Primăriei Capitalei prin ALPAB cu Primăria Sectorului 1, protocol care are ca scop amenajarea malurilor a trei lacuri: Băneasa, Grivița și Străulești.

„Promenada verde” este un proiect de interes general pentru orice cetățean din București care își dorește acces la lac, la plimbări în aer liber, sporturi nautice și relaxare. Proiectul a fost votat în Consiliul Sectorului 1 încă din luna iunie și există fonduri bugetate pentru acesta. „Promenada verde” este un proiect ratat al administrațiilor anterioare, care s-au chinuit timp de 16 ani să amenajeze o zonăde acces pentru publicul larg pe malul lacurilor din nordul Capitalei, dar nu au reușit nici măcar să înceapă. În tot acest timp, malurile lacurilor au ajuns în mare măsurăîn proprietate privată, au fost transformate din zone verzi în zone construibile, iar drumurile de halaj au dispărut în procedurile cadastrale.

În prezent, administrațiile locale conduse de USR PLUS de la sectoarele 1 si 2 vor și pot sărealizeze accesul publicului larg la marile lacuri din nord. Au însănevoie de acordul consilierilor generali pentru a încheia protocoale pentru efectuarea de operațiuni cadastrale, studii de fezabilitate, achiziții de
proiectare și execuție. Ignorând nevoile orașului, consilierii PNL din Consiliul General au ales săboicoteze interesul bucureștenilor și au apelat la tertipuri procedurale, lăsând ședința fără cvorum. Consilierii generali ai USR PLUS solicită Primarului General includerea proiectului pe ordinea de zi a următoarei ședințe pentru a fi supus cât mai reped votului

Bibliografie

Primul sector de „Promenadă Verde” a fost inaugurat astăzi de Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand inaugureaza Promenada Verde: „Proiectul meu de suflet pentru Sectorul 1. Spatiu de recreere si relaxare, fara masini, fara poluare si departe de zgomotul orasului”

FOTO: Se inaugurează primul tronson din Promenada Verde din jurul lacurilor din Sectorul 1 al Capitalei

Nota redacției

 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.