Acasă Apararea drepturilor cetatenilor Utilizați aceste trucuri pentru a identifica orezul toxic facut din plastic si...

Utilizați aceste trucuri pentru a identifica orezul toxic facut din plastic si amidon!Utilizați aceste trucuri pentru a identifica orezul toxic facut din plastic si amidon!

China rămâne cel mai mare producător mondial de orez. Regatul Mijlociu produce recolte de peste 200 de milioane de tone pe an și o mare parte din recolta este exportat peste tot în lume.

Dar, bucătarii și cei asemeni lor, toti deopotrivă ar trebui să aibă grijă: nu numai ca sunt prezente cantitati imense de pesticide care sunt utilizate in agricultura chineză, dar, potrivit unui raport din Corea de Sud, publicat in The Korea Times orezul este, de asemenea, fabricat artificial (pe cand si in Romania, ca tot se inghesuie producatorii autohtoni sa aditiveze, injecteze, otraveasca si coloreze tot ce era candva comestibil pe piata? Haideti ca populatia abia asteapta noi inovatii!).

Amidonul de cartofi se amesteca cu un plastic (o rășină sintetică, de exemplu) și apoi este tras in fire de diametru egal cu cel al bobului de orez apoi taiat la lungimea bobului de orez si in cele din urma fasonat în formă de bob de orez. Ingenios, nu-i asa? Sa vedeti si masina de facut orez! Neaparat! E super!

[youtube https://youtu.be/haSsXxxQBSo]

[youtube https://youtu.be/EEl6M3MRMS4]

[youtube https://youtu.be/kWtMKZA2kFM]

În final boabele sunt fierte, cu o tipica aroma de … orez (aici sigur ca vor aparea si alte arome!). Medicii au avertizat insistent împotriva consumului de orez artificial astfel produs: trei porții de orez sintetic conțin la fel de mult plastic ca cel existent într-o pungă de plastic de dimensiune mică. Asta e alarmant!

Orezul fals este deja peste tot – Afla cum să recunosti si deosebesti adevăratul orez de cel fals

Fiți atenți atunci când cumpărati sau consumati orez. Din păcate, în ceea ce privește produsele alimentare s-a întâmplat ceva ce nu ne-am fi imaginat vreodata. Falsul orez este vestea șocantă pentru noi toți, mai mult decât atât, acesta este cel mai periculos lucru pentru sănătatea noastră în prezent. Toata populatia Asiei mananca orez in fiecare zi si la fiecare masa!

După cum este indicat de către analiștii din Asia, acolo a fost creat un monstruos fals al orezului. Fiecare parte a examinarii a apărut în știrile de zi cu zi si cu toate acestea exista inca persoane care nu au încredere în aceste date. Recomandarea noastra este sa cercetati si sa investiga ceea ce sunteți dispus sa cumpărati si sa mancati!

Falsul orez a fost “descoperit” în “interesanta” China, apoi în Vietnam și intr-un final si in India. Fiecare dintre ele sunt națiuni în care orezul este utilizat constant la prepararea hranei.

[youtube https://youtu.be/GZwLxsvwJRs]

Acesta poate fi, acum, de asemenea, găsit în Indonezia și chiar si în Europa în aceste zile sumbre, si ROMÂNIA sigur are in depozite aceasta marfa! Cumpărătorii au început să observe că, chiar și câteva branduri renumite au început sa foloseasca acest fel de orez fals. Cum e posibil? Voi reveni in curand cu o lista de “branduri” romanesti si straine ce vand orez fals in Romania!

Va aduceti aminte ca Institutul de Chimie Alimentara avea prin lege obligatia de a verifica tot ce intra in Romania inca inainte ca marfurile sa intre in tara? Daca da veti sti si de ce a disparut! Pentru ca nu a fost o “intamplare” asa cum si-ar dori unii sa credeti!

Falsul orez este aproape similar cu cel autentic și cel mai probabil nu veti avea capacitatea de a deosebi bobul fals de cel real, cele două tipuri de orez putand fi consumate in egala masura! Un lucru este insa fără îndoială sigur: falsul orez poate aduce o mulțime de probleme cu stomacul! Unele chiar extrem de grave!

Reale probleme legate de stomac, pot apărea ca urmare a consumului de orez fals, asa ca întreaga populatie a Romaniei este nevoie sa fie protejata pentru a se evita un dezastru. Nu mancati orez în fiecare zi, puteți astfel avea grijă de această problemă rarind riscul dar asta sigur nu e o solutie. Asta daca nu vreti sa aplicati nimic din cele ce vi le voi prezenta ulterior.

[youtube https://youtu.be/YTsQSsMr2CY]

O parte din rapoartele aparute pana in prezent afirmă că falsul orez este “facut” din cartofi și din produse sintetice. Alte rapoarte insa arata ca nu exista nici o garanție că nu există, de asemenea, si unele substanțe chimice diferite folosite la fabricarea orezului. Falsul orez poate fi găsit în sectoare de activitate diferite de care persoanele fizice pot să se distatanțeze rapid.

În Malaezia, enorma piețe are un adevărat si autentic control, extrem de strict al elementelor vandute, astfel încât falsul orez este practic dificil de a fi descoperit la vanzare. Cu toate acestea, o multime considerabilă de piețe mici nu au aceasta experiență de control. Si aici e si cazul Romaniei

Multe persoane au început să se gândească la modul în care acesta poate fi identificat disociind astfel între orezul autentic și orezul falsificat.

Deci, dacă doriți, intre timp, sa căutati singuri diferența intre orezul real și cel fals, puteți folosi aceste doua teste de orez pe care vi le voi prezenta in videoclipul urmator:

[youtube https://youtu.be/BegBNZ2kzm8]

Păstrați o atentie sporita atuci când gătiti orezul și/sau il fierbeti. Aspectul orezului natural se schimbă atunci când este supus procesului de fierbere în timp ce falsul orez arată la fel si inainte si dupa și nu-și schimbă nici macar forma. Daca miroase a plastic incins cand fierbeti orezul, atunci probabil ca gatiti un orez falsificat.

Cea mai bună opțiune este sa opriti consumul de orez pentru câteva zile, până când … guvernul Romaniei vine cu o lista de marci care vând orez fals si o face publica prin intermediul … La Sfantul Asteapta adica! Se ocupa dom’ comisaire Ciolos!

În curând, falsul orez se va legaliza deci pe piata romaneasca cu absolut toate actele necesare, inclusiv cu măsuri legale impotriva celor ce prezinta adevaratul orez vs. cel fals. Ca asa-i la noi! Hotul striga hotii! Până atunci insa, împărtășiti vestea celor cu adevarat dragi ca să rămână si ei protejati de falsul orez. Macar un timp!

Cu aceste trucuri simple pe care le puteți realiza singuri veti testa dacă orezul este sănătos-natural sau toxic-din plastic in mod absolut gratuit:

Testul Apei

[youtube https://youtu.be/VFqJpYOo8gs]

Se toarnă o lingura de orez nefiert într-un pahar cu apă rece și se amestecă viguros. Dacă orezul se aduna tot in partea de jos a paharului, e bine. Dacă boabele plutesc la suprafață, trebuie să fiti atenti! E sintetic!

Testul Focului

[youtube https://youtu.be/ogz9n9kE_Fw]

Încercați să ardeți un pic de orez cu un foc deschis produs de un chibrit aprins sau de bricheta. În cazul în care începe sa arda imediat și miroase a plastic ars, atunci știi ce trebuie să faci! (Nu-l mânca!)

Testul Mojarului și Pistilului

[youtube https://youtu.be/cIvJfZdEp6w]

Atunci când zdrobiti câteva boabe de orez cu un mojar și un pistil acestea ar trebui să fie reduse la o pulbere alba, de amidon. Dar daca boabele sunt din cele artificiale, veți vedea la lumina o colorare galbena în loc de alba – rasinile, bata-le vina.

Testul Mucegaiului

[youtube https://youtu.be/aJliWPW9D7w]

Dacă vreti să fiti sigur că gătiti orez natural atunci este destul de sigur si de simplu sa puneti o cantitate mică de orez într-un recipient etanș și sa-l lăsati într-un loc cald (langa calorifer, nu pe calorifer!). În câteva zile orezul natural va fi prinde cateva flori de mucegai. Numai orezul fals va rămâne fara urma de mucegai – rasinile/plasticul.

Nici mucegaiul nu se atinge de minunatele produse contrafacute!

Aici e filmuletul integral:

[youtube https://youtu.be/elt-ME5UDG4]

Acesta este modul in care puteti sta in în condiții de siguranță si relativ sanatos intr-o lume devenita intre timp mult prea confuza, lume in care adevaratele valori sunt condamnate sa dispara in timp ce … restul prospera! Arata aceste trucuri si altora, pentru a evidentia orezul bun de consum, in primul rand rudelor si prietenilor și așa, nimeni nu va trebui să mănânce plastic la cina! Cunoscand cat de mare este coeziunea sociala din Romania nu as miza pe acest aspect chiar deloc … Sa moara si … vecinului e de o actualitate cu adevarat crunta!

*

Daca sunteti interesati de o colaborare pe teme legate de protectia consumatorului adresa redactiei va sta la dispozitie.