Acasă Dezvoltare Personală Puterea curajului și a transformării într-un film manifest cu Asociația Go-Ahead, sub...

Puterea curajului și a transformării într-un film manifest cu Asociația Go-Ahead, sub îndrumarea regizorului Tedy Necula

460
1

În data de 28 martie 2024, se va deschide o fereastră către curajul și dorința tinerilor elevi din liceele tehnologice de a face schimbări în propria lor viață și în societate. Acest moment va fi marcat de lansarea unui film manifest  „Ce ai făcut la școală?”, o inițiativă curajoasă a Asociației Go-Ahead, sub îndrumarea regizorului Tedy Necula. Este o poveste despre  nevoia tinerilor de a beneficia de programe de dezvoltare personală și consiliere, despre nevoia acestora de a fi ascultați, înțeleși și validați. Documentarul surprinde experiențele reale ale elevilor din liceele tehnologice, tineri care se luptă să își găsească locul în lume, deseori înfruntând provocări dificile pentru vârsta la care se află, câteodată în tăcere și singurătate. Dar acum, ei au ales să își facă cunoscută vocea, să își împărtășească povestea, să își arate vulnerabilitatea într-un efort de a-și face nevoile auzite.

Proiectul Go Ahead with your best dream! este un pas hotărât către schimbare. Această inițiativă aduce împreună sute de elevi din diverse medii sociale, oferindu-le un spațiu sigur și de susținere în care să își exploreze visurile și să își dezvolte planuri concrete pentru viitor. Atelierele Affirmative Art, ghidate de experții din partea Art for Change Foundation, au reprezentat o oportunitate pentru acești tineri de a-și vizualiza viitorul ideal, de a identifica resursele pe care le au la îndemână și de a stabili pașii concreți către realizarea visurilor lor. În orașele București, Buftea, Târgoviște, Râmnicu Vâlcea, Bacău, Petroșani, Corbu (jud. Harghita), și Luncăvița, elevii și-au exprimat cu sinceritate aspirațiile și au călcat cu încredere pe calea spre autocunoaștere și împlinire personală.

Misiunea Asociației Go-Ahead este una profundă: să integreze dezvoltarea socio-emoțională și consilierea în procesul educațional din România. Astfel, calitatea actului educațional crește, iar incluziunea socială și șansele egale la educație devin realitate pentru fiecare elev. Caravana Go Ahead with your best dream! este o demonstrație a curajului și angajamentului tinerilor și al cadrelor didactice de a construi un mediu în care fiecare elev are șansa să crească un om echilibrat. Este un loc unde optimismul și dorința de schimbare devin palpabile. Aici, fiecare participant a găsit puterea de a ieși din zona de confort și de a-și urma cu încredere visurile. „Mi-a făcut mare plăcere să particip la Atelierul Affirmative Art și să învăț cum să ne canalizăm pe noi. Avem multe activități la școală și ne pregătim pentru Bac, dar e frumos să mergem mai departe și să visăm despre cum ne vedem viața mai departe.”, mărturisește Ana-Maria, elevă în clasa a 12-a.

În final, conferința de dezvoltare personală și lansarea documentarului „Ce-ai făcut la școală?” referitor la nevoia tinerilor de dezvoltare personală și consiliere din cadrul proeictului Go Ahead with your best dream!  reprezintă o invitație către întreaga societate de a asculta și de a susține tinerii în drumul lor către autenticitate și împlinire. Filmul va putea fi vizionat începând cu luna aprilie în cinematografele din orașele: București, Alba Iulia, Craiova, Vaslui, Cluj, Constanța, Brașov, Timișoara, Ploiești, Iași, Gura Humorului. De asemenea, filmul va fi vizionat și de către elevii din 35 de licee din București și jud. Ilfov, Dâmbovița, Tulcea, Vâlcea, Bacău, Harghita, Satu Mare, Hunedoara, Ialomița, Suceava, Neamț.

Să oferim tinerilor sprijinul de care au nevoie pentru a deveni lideri ai schimbării și ai progresului. Asociația Go-Ahead este o organizație non-guvernamentală înființată în august 2017 a cărei Misiune este schimbarea la nivel educațional (șanse egale la educație, incluziune socială, creșterea calității actului educațional). Furnizor autorizat de formare, de informare și consiliere profesională, Asociația Go-Ahead susține Dezvoltarea Personală și propune un concept inovator  pentru îmbunătățirea rezultatelor educaționale, profesionale și personale.  Proiectul este derulat de către Asociația Go-Ahead în parteneriat cu Art for Change Foundation Norvegia, cu sprijinul financiar Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014-2021. Scopul proiectului este îmbunătățirea imaginii și a percepției publice a societății civile în rândul a cel puțin 50.000 de persoane, creșterea gradului de vizibilitate, înțelegere și recunoaștere a impactului pozitiv pe care activitățile de consiliere și dezvoltare personală desfășurate de Go-Ahead îl au asupra vieților tinerilor și a comunităților.

Programul Active Citizens Fund România este finanțat prin Granturile SEE 2014-2021, având ca obiectiv general  reducecerea disparităților economice și sociale și a consolida relațiile bilaterale dintre cele 15 state beneficiare și statele donatoare (Islanda, Liechtenstein, Norvegia). Programul este administrat de către consorțiul compus din Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Fundația pentru Parteneriat, Centrul de Resurse pentru Comunitățile de Romi, Fundația PACT și Frivillighet Norge, care acționează în calitate de Operator de Fond desemnat de către FMO (Oficiul Mecanismului Financiar) al Granturilor SEE și Norvegiene. Active Citizens Fund România vizează consolidarea societății civile și a cetățeniei active și creșterea capacității grupurilor vulnerabile. Cu o alocare totală de 46 Mil€, programul urmărește dezvoltarea pe termen lung a sustenabilității și capacității sectorului societății civile, intensificând rolul său în promovarea participării democratice, a cetățeniei active și a drepturilor omului și consolidând în același timp relațiile bilaterale cu statele donatoare Islanda, Liechtenstein și Norvegia.

Articole asociate

Conferința de lansare a proiectului „Promise – protecția minorilor străini neînsoțiți”, implementat de Fundatia Terre des hommes în parteneriat cu Asociatia JRS România (Serviciul Iezuitilor pentru Refugiati din România) asociată cu alte lucrări de investigație ale Jurnalului Bucureștiului (prof. dr. Thomas CSINTA)

„Autism Dobrogea – Vocea care schimbă vieți”, cu sprijinul financiar al „Active Citizens Fund România” (prin Granturile SEE 2014-2021)

Proiectul „Tinerii cu autism – Voce pentru incluziune” demarat de către Autism România (Asociația Părinților Copiilor cu Autism)

Proiectul „Autism Dobrogea – Vocea care schimbă vieți”, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, în parteneriat cu Asociația Centrul pentru Resurse Civice

Nota redacției

Congresul Internațional al Universității Apollonia din Iași Ediția XXXIV – „Pregătim viitorul promovând excelența”. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea & Timpul – parteneri media ai Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești/ Die Geschichte der rumänischen Lyrik (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra