Acasă Anunturi Rămâne cum am stabilit: Hidroelectrica nu se listează nici în 2018

Rămâne cum am stabilit: Hidroelectrica nu se listează nici în 2018

Intr-o conferinta de presa desfasurata ieri, 14 februarie a.c, la Hotel Radisson din Bucuresti, reprezentantii Franklin Templeton au recunoscut ca nici in anul 2018 Hidroelectrica nu va fi listata la bursa.

Acestia au spus ca inca nu au fost initiate discutii cu noul ministru al energiei, insa au lasat de inteles ca oricum nu sunt premize pentru un IPO (Initial Public Offering), adica o prima listare la bursa, fie BVB, o alta bursa (posibil chiar London Stock Exchange), sau o combinatie.

Hidroelectrica este cea mai importanta companie din portofoliul Fondului Proprietatea administrat de compania Franklin Templeton Investments, considerata de multi ca “perla coroanei”, cea mai valoroasa companie romaneasca, cea importanta companie din sectorul energetic romanesc etc.

Dupa ce a traversat doua perioade de insolventa, care au survenit dupa asa-numita criza a “baietilor destepti din energie“, care vanzand energie  ieftina in mod preferential au adus compania aproape in faliment, Hidroelectrica SA s-a redresat prin aplicarea unor masuri considerate de multi ca excesive, daca nu chiar periculoase, printre care se numara si suspendarea sau anularea unor investitii vitale in mentenanta unor echipamente esentiale. Asta a dus la raportari financiare sexy dar a pus si pune sub semnul intrebarii siguranta in operare.

Fondul Proprietatea a contestat in justitie numirea mai multor membri ai CA care nu au, in opinia administratorilor de la Franklin Templeton, competentele necesare si care nu pot numi un directorat si o echipa de management profesioniste, apte sa pregateasca listarea.

Polonezul Gregorcz “Greg” Konieczny, reprezentantul Franklin Templeton, a facut la un moment dat o afirmatie usor hazardata, ironica si cu potential de gafa diplomatica, evocand in sectiunea de Q&A a conferintei de presa asa-numitul “deep state“, pe romaneste statul paralel care, chipurile, este la butoane in Romania si decide totul, inclusiv listarea (sau nu) a Hidroelectrica SA.