Acasă Conferințe - Seminarii - Dezbateri - Simpozioane „Research on Medieval Melee Weapons and Caltrops from the Collections of the...

„Research on Medieval Melee Weapons and Caltrops from the Collections of the National Museum of Romanian History in Bucharest and Its Broader Context” – conferință științifică la MNIR (Muzeul Național de Istorie a României) partener cultutal – educațional al Jurnalului Bucureștiului. Universitatea Constatin Filozoful (UKF) din Nitra (Slovacia)

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose! Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events. The principles that will be at the basis of this publication are: 
–  Democracy cannot exist without opposition
– Elected representatives are our representatives and not our masters
– Criticism fosters progress
– Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

MNIR (Muzeul Național de Istorie a României) vă invită miercuri, 10 aprilie 2024, începând cu ora 11h00, la conferința cu titlul „Research on Medieval Melee Weapons and Caltrops from the Collections of the National Museum of Romanian History in Bucharest and Its Broader Context”, susținută de prof. dr. mgr. Martin Husár și dr. Silviu Oța (MNIR). Conferința se va desfășura exclusiv în limba engleză și va avea loc la Muzeul Național de Istorie a României, corp strada Poștei (intrarea B a muzeului), etaj II, sala „Mihai Viteazul”. Accesul este gratuit, în limita locurilor disponibile. Pentru participare, înscrierea se face la adresa de e-mail: inscrierimnir@gmail.com.

http://www.ukm.ff.ukf.sk/eng/wp-content/2017/05/4.jpg

Martin Husár își desfășoară activitatea în cadrul Institutului de Cercetare a Moștenirii Culturale „Constantin și Metodiu” (Facultatea de Arte, Universitatea Constatin Filozoful din Nitra–Slovacia), fiind un reputat cercetător în domeniul armamentului medieval din Europa Centrală și de Sud-Est.

Conferința prezintă rezultatul cercetărilor întreprinse în colecția Muzeului Național de Istorie a României, în perioada 2018-2024, alături de dr. Silviu Oța, șeful Secției Arheologie.

Notă. Universitatea Constantin Filosoful (UKF) din Nitra este o instituție modernă de învățământ, științific și artistic, care poartă numele uneia dintre cele mai importante personalități din istoria Nitrei și Slovaciei–Constantin Filosoful (Sf. Chiril, 827 – 869). Misiunea sa este de a dezvolta o personalitate armonizată, de a răspândi cunoștințele, înțelepciunea, onestitatea și creativitatea umană și de a contribui la dezvoltarea educației, culturii și sănătății în beneficiul unei societăți bazate pe cunoaștere. În îndeplinirea misiunii sale, scopul principal al UKF este de a oferi educație universitară, de a promova cercetarea științifică creativă și de a încuraja activitățile artistice.

UKF are cinci facultăți și 7029 studenți, dintre care 5562 sunt înscriși la studii cu normă întreagă. Universitatea este, de asemenea, atractivă pentru studenții străini. La 31 octombrie 2019 avea înscriși 345 de studenți și dispunea de 935 de angajați, printre care 564 de profesori și cercetători, dintre care 78 sunt profesori și 146 de conferențiari. Gama largă de programe din studiile de licență, master și doctorat este un punct forte al universității noastre. Acest lucru se referă în special la cele 6 programe de studii acreditate cu  single-major și 29 de programe de studii double-major, 68 de programe de studii de licență și 49 de programe de master și 37 de programe de studii de doctorat. Universitatea oferă, de asemenea, educație pe tot parcursul vieții, în special ca studiu pedagogic complementar, studiu extins și studiu de interes în cadrul Universității de vârsta a treia.

https://www.ukf.sk/images/univerzita/O_univerzite/univerzita_budova.jpg

Cercetarea este una dintre activitățile cheie ale Universității. Scopul său este de a primi și prezenta rezultate originale ale cercetării pentru dezvoltarea cunoștințelor generale și include, de asemenea, activitățile menite să conecteze eficient cercetarea științifică cu educația și să susțină dezvoltarea profesională a angajaților săi. Aceasta se realizează în special prin soluționarea proiectelor de cercetare, culturale, educaționale și de altă natură, cu publicații științifice și profesionale ca rezultat cheie.

Universitatea organizează anual evenimente științifice, artistice și profesionale importante pentru a prezenta, promova și disemina cunoștințele și rezultatele cercetării din proiectele de cercetare. UKF se concentrează, de asemenea, pe munca studenților și este cunoscută pentru numeroasele evenimente culturale, sociale și sportive și activități studențești, dintre care multe cu tradiții îndelungate. Universitatea publică revista universitară Náš Čas și revista studențească Občas nečas.

https://www.ukf.sk/images/univerzita/O_univerzite/hokej.jpg

Notă. A se vedea și celelate articolele asociate despre Muzeul Național de Istorie a României (MNIR),  în Jurnalul Bucureștiului

Nota redacției

Repararea detenției provizorii (preventive) în cadrul Justiției franceze

Maratonul însângerat de la Boston (Massachusetts SUA). Djokhar Tsarnaïev condamnat la moarte. Sentința rămâne definitivă!

Crimă la comandă „în interior” din „exterior”

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Le dossier criminel Matthieu Moulinas. Étude de la criminalité sexuelle juvénile (par le biais des MASS – Mathématiques Appliques). Dosarul criminal Matthieu Moulinas (criminal sexual minor recidivist, condamnat la închisoare pe viață). Subiect de teză de doctorat – Studiul criminalității sexuale juvenile cu ajutorul MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale – Sistemele complexe, Fornale și Fractali – prof. univ. dr. Thomas CSINTA, jurnalist de investigații criminale, atașat de presă al OADO – Națiunile Unite, detașat permanent la Curțile cu Jurați ale Tribunalelor Judiciare franceze)

De ce nu poți fi un Eminescu „deplin” în România (Corespondență de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului)

Mesajul politic al G-ralului de armată, profesor universitar Mircea Chelaru (deputat AUR al județului Argeș) câtre națiunea Română

Prietenul nostru de suflet, Mihai Căldăraru (Director Executiv Adjunct Protecție Socială a DGAS România – AEDOPS România) – „omul mic cu suflet mare”, premiat de Ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui – 2024, iar prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, susținător al Galei, distins cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Apollonia din Iași și implicit, cu cel de „Cetățean de Onoare” al Târgu’ Ieșilor

Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru

„Art Basel Miami” – Săptămâna Artei în Miami (Corespondență de la artista vizuală Paula Craioveanu – „regina amazoanelor plasticii românești” din Miami – Florida, SUA)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: Blaga și „gândirea evreiască”

„Arta, pentru a fi cunoscută trebuie să circule”. Eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, din nou în România

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (Die Geschichte der rumänischen Lyrik) de la începuturi și până astăzi, a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra