Acasă Medic Rino-faringitele, o adevărată pacoste! Cum le tratezi natural?

Rino-faringitele, o adevărată pacoste! Cum le tratezi natural?

”Toamnele nu mai sunt cum erau odată, în sensul de a avea o desfășurare liniară. După trei zile cu temperaturi prea ridicate pentru anotimpul în care ne aflăm, urmează două extrem de friguroase și apoi o zi cu vânturi ca în deșert. Este noua realitate climatică căreia trebuie să-i facem față, în condițiile în care expunerea la frig, umezeală, diferențele bruște de temperatură și presiune atmosferică împreună cu noxele și praful, neplisite din acest ”meniu” al omului modern, slăbesc puterea noastră de apărare și astfel putem dezvolta episoade neașteptate de rino-sinuzită, o adevărată pacoste! – afirmă dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu.

Nu sunt singurii factori declanșatori – subliniază interlocutoarea noastră. O deviație de sept, diverse malformații, post-traumatisme nazale sunt tot atâtea motive. Boli precum diabetulzaharat, unele sindroame anemice, hipocalcemii, infecțiile cu bacilul Koch, predispun și ele la o sensibilitate accentuată.

Cum tratezi natural o rino-sinuzită?

Este genul de întrebare pe care o primesc frecvent pe pagina mea de facebook și prin intermediul dvs. de la cititorii site-ului AQUI AHORA, mai ales odată cu venirea toamnei și începerea școlii. Mămicile îmi cer pentru copii lor remedii simple, naturale, neinvazive.

Recomand în primul rând, pe cât posibil, umidificarea aerului din încăpere. Folosirea uleiurilor naturale de eucalipt, mentă și brad de la HOFIGAL ajută foarte mult.

În al doilea rând recomand suplimente pe bază de echinaceea, o plantă despre ale cărei efecte extraordinare au căzut de acord medicii alopați, farmaciștii, fitoterapeuții, cercetătorii în domeniul plantelor medicinale. Echinaceea chiar ajută la reducerea simptomelor răcelii, dar previne și infectarea cu anumite virusuri care produc răcelile. Peste 60% dintre cei care iau echinaceea nu răcesc deloc în timpul sezonului rece!

Trebuie să știți că efectele acestei plante se amplifică dacă se asociază administrarea cu alți factori imunomodulatori, cum ar fi vitamina C, zincul, lemnul-dulce.

În sensul celor arătate mai sus, HOFIGAL a conceput și fabricat o serie de produse care previn infecțiile acute ale căilor respiratorii superioare sau care pot diminua riscul complicațiilor, în cazul rino-sinuzitei acute. Iată câteva dintre acestea:

HofImun – care are în compoziția sa echinaceea, cu o certă acțiune antiinflamatoare și imunostimulatoare prin creșterea rezistenței nespecifice a organismului;

Evitus – ce conține extract de cătină, roiniță, echinaceea, măceș, zmeur, cu acțiune deosebită în fazele incipiente ale răcelilor, cu proprietăți antiseptice pentru căile respiratorii, stimulând apărarea organismului în gripe, guturai, angine, tuse;

Gemoderivat din mlădițe de măceș – cu puternică acțiune antiinflamatorie și antialergică, pe care îl recomand și în întârzierile de creștere la copil, în demineralizări osoase și decalcifieri. Modul de administrare, atât la adulți cât și la copii, poate fi consultat pe site-ul nostru – conchide dr. A.D.Raiciu.”

Ești doar la un click distanță de excepționalele produse ale HOFIGAL, multiplu premiate la nivel european.

Articol scris de Sorina Sângeorzan

Sursa: aquiahora.ro