Acasă Opinii Săracă ţărişoara mea, România! (VI). Corespondenţă de la fostul deţinut politic, Prof....

Săracă ţărişoara mea, România! (VI). Corespondenţă de la fostul deţinut politic, Prof. dr. Florentin Scaleţchi, analist politic, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului (Naţiunile Unite)

Şi, deşi de-a lungul vieţii am avut multiple oferte de a-mi alege o altă ţară, am refuzat să fac acest pas. De ce? Fiindcă am învăţat la şcoală şi ştiu de la istorici că mă trag dintr-un popor european care încă trăieşte acolo unde a văzut lumina zilei pentru prima dată. Mă trag dintr-un popor care a cunoscut scrierea înaintea tuturor. O dovedesc tăbliţele de la Tărtăria. Stră-străbunicii mei ştiau  să se semneze încă cu 7000 de ani în urmă, în timp ce scrierea sumeriană a apărut o mie de ani mai târziu.

Oare de ce tu, românule, eşti aşa de pornit pe politicienii care nu şi-au schimbat năravurile, indiferent de perioada istorică pe care am parcurs-o? Nu trebuie să înţelegi multă politică şi să fii un geniu ca să constaţi că parlamentarii îşi votează legi speciale, care să-i protejeze împotriva judecăţii pentru hoţiile, abuzurile şi prostiile pe care le fac. Se ascund în spatele legilor făcute special pentru ei! Am avut chiar situaţii în istoria recentă de 30 de ani de democraţie deşănţată, de junglă, când s-a dat o lege pentru o singură persoană!! Fură şi se acoperă unii pe alţii, îşi creează tot felul de sinecuri cu bani de la statul român, din care se înfruptă ei, familiile lor şi gaşca lor!!!

Toţi preşedinţii aleşi de români au vrut schimbarea Constituţiei, pe care şi-au dorit-o după  chipul şi asemănarea lor. Au făcut referendumuri în acest sens cu întrebări care de fapt răspundeau intereselor de partid sau sferelor de influenţă ale lor.

De foarte multe ori, pe canale oculte, am luat cunoştinţă despre faptul că trebuie să recuperăm o parte din tezaurul României aflat în vistieriile altor ţări, că sunt state din întreaga lume care ne datorează sume, numai că pe parlamentarii români nu i-a interesat acest lucru. Ei refuză să investigheze aceste informaţii importante pentru toţi românii. Ei şi-au de apărat interesele meschine, nu interesul naţiunii, uitând de jurământul depus la investitură, indiferent de poziţia pe care au obţinut-o în structurile statului.

Să nu uităm niciodată, dragi români, că indiferent de politicile bune, proaste sau foarte proaste pe care le fac politcienii noştri, noi suntem legaţi de istoria de ieri şi de azi, pe care trebuie să o lăsăm moştenire generaţiilor viitoare, dacă vrem ca naţiunea română să nu piară!

Deşteaptă-te române, deşteaptă-te frate şi prietene din lâncezeala în care bălteşti, trezeşte-te şi scutură-te de praful de pe tine, că eşti la un pas să fii scos afară din istoria milenară a omenirii, ca pe o întâmplare neplăcută a ei!

Deşteaptă-te din adormirea la care te-au afundat politicienii tăi sau nişte puteri străine, chiar oculte uneori, şi nu lăsa să ţi se şteargă viaţa şi istoria neamului tău în nu ştiu ce capitală străină, printr-o decizie mârşavă, halucinantă şi perversă, luată la masa tratativelor din spatele uşilor închise, la care tu nu eşti acceptat. Nu fi indiferent şi indolent cu tot ce ţi-au lăsat străbunicii tăi, părinţii tăi şi neamul românesc! Nu fi pasiv când vezi că îţi rămân copiii pe drumuri şi românii ajung să fie sclavi ai unora care nici nu existau când tu, române, ştiai să scrii.

Prea uşor, pe timp de pace, am renunţat la cel puţin 5 milioane de compatrioţi în ultimii 30 de ani, care au ales să-şi părăsească pământul natal, locurile copilăriei, bunicii, părinţii, toate celelate rude şi prietenii, doar pentru un trai mai posper, dar cu siguranţă plin de multe frustrări, tristeţe, suferinţă, ba uneori chiar şi umilinţe.

Deşteaptă-te române, până nu va fi prea târziu!

Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Corespondenţă de la Prof. dr. Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului – Naţiunile Unite, fost deţinut politic, condamnat  de două  ori la moarte de  regimul  dictatorului Ceauşescu, pentru complot în vederea trădării,  subminării şi  sabotării societăţii comuniste din RSR.

Articolele autorului Florentin Scaletchi  în Jurnalul Bucureştiului

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.