Acasă Jurnalul Bucurestiului Scrisoare închisă pentru tăntălăii de la Caracal

Scrisoare închisă pentru tăntălăii de la Caracal

“Luminează-mi, Doamne, calea și așează-ne pe drumul cel drept’”

Pentru că orizonturile aparțin liniilor strâmbe, iar cuvintele fac pereche cu tăcerile, din start atrag atenția unui personaj parcă apărut din neant, de o aroganță imbecilă, că nu fac parte din nici un serviciu secret. Am specializarea însă Drept Penal, iar de peste 45 de ani sunt jurnalist de investigații, muncind degeaba și de multe ori pe bani insuficienți să-mi cumpăr un pet de bragă, dar mă idignă cum de ceva vreme mulți polițiști păzesc poarta nouă a lui Dincă. Opiniei publice în acest caz ultramediatizat, i se sugerează că psihopatul, dacă vorbește, va fi lichidat. Cum nu m-am putut abține să râd cu gura până la urechi de ipoteza anchetatorilor tâmpiți: Dincă aducea oase de la cimitir acasă. Bâlbâiala anchetei este însă construită pas cu pas, dacă-mi permite sasul să-i împurmut o metaforă.

Sistemul e protejat de conivențe. Ancheta este un atentat cumplit la inteligența acestui popor. Ne mai lipsește un regim militar cu ordin de stingere la ora 22 și ieșire pe stradă cu permis. Insoluția e dusă la extrem de acoperiții de galoane și fireturi aurii din statul de drept. Probabil vă întrebați, ca și mine, de ce nu a apărut SRI-ul până acum. Cred că gândiți că el este implicat. Nu sunt singurul viteaz care trage vânturi de revoluționar alienat. Sau aveți alternativa la final arderii în butoi a lui Dincă, după indicațiile sale. Asta în timp ce avem peste 100.000 de tinere care fac videochat legal. Sunt informații că un polițist din Caracal, pe nume Dan Dumitrescu, ridicat acum trei uni de mascați pentru proxenetism, e zilnic de serviciu în Casa Groazei. Stau ca prostul și-mi pun zeci de întrebări. De pildă, dacă butoiul nu avea fund cum s-a făcut focul sub el. Întreb pentru că fiecare impostor care a participat la mascarada din ultimii 30 de ani a fost înfundat adânc în balta de rahat a patriei. Pură întâmplare, nu, mon cher?

Președintele care mai vrea un mandat fără să fi făcut nimic, a spus că avem dreptul la libera exprimare, așa că Puie DNA. Când mă voi simți celebritate, o să vreau în muzeul figurilor de ceară al doamnei Tussaud. Personal rânjetul larg, cu gingia la vedere, mai degrabă mă sperie decât mă apropie. Suntem la ora când interlopii țin țara sub bocanc. Pe Alina Bica, de pildă, au reușit s-o localizeze într-o mașină aflată în trafic, iar pentru cele două, deocamaată, fete din Caracal, nu. Tot ce ni se spune pe micul ecran insultă inteligența omului mediu. Rămășițele celor două fete par puse de curând, când Dincă era plimbat voit pe drumuri, unele inutile. Nu cumva nemuritorul Gambeta spune că ‘’Scopul scuză mijloacele?’’ Se încearcă prin toate mijloacele să știm cât mai puțin din adevăr, Mai sunt însă în România oameni, nu numai talani de partid și de stat. Cum din cenușă știm to’i că nu se poate extrage nici o probă ADN. România e șatralizată, rromanizată, violată. Mulți avocați își vând clienții în favoarea unei mafii. Românul se dă stăpân pe un rahat infracțional.

În Columbia, Escobar a omorât jumătate din judecătorii unui tribunal. La noi, angajații sunt luați după calapodul unui stat mafiot. Caracalul a dat poporului un cadavru. Deocamdată, Dincă poate fi sinucis oricând. Asta nu mă împiedică să nu cred în arderea cadavrelor. Familia a aflat rezultatul testului ADN de la Ministrul Justiției, caz unic în lume. Ei sunt cei care au adus statul în disoluție și țara în colaps instituțional de gradul TV. Anticorupția e o poveste romantică cu pitici proști dintr-un teatru kabuchi, care e forțarea tuturor sfincterelor statului. Masoneria nici ea nu mai e ca ieri, azi este doar o grupare infracțională. Și atunci cum vrem construcția societății sănătoase în Kolonia Românika? Altfel cum poți trăi cu un criminal gard în gard, fără să vezi și să auzi nimic suspect? Nu mai prășește nimieni în ziua de azi. Atât teoretic, cât și practic. Putorile nu mai vor să lucreze. Trăim o tristă realitate: școala vieții, o combinație, o fată, bani de la părinți etc. La capitolul realizări, în afară de tupeu, nu e nimic de trecut. Speranța stă în rațiune, nu în aberațiile servite. E ticăloșie și ipocrizie în stare pură. Vinovații implicați în cazul Caracal nu mai au ce căuta în sistem. Prostia e cheia statului corupt. Suntem singuri, nu avem autorități, deși e vremea lucidității.

Alături de Alexandra și Luiza, în baza de date a Poliției figurează 15 copii dispăruți. Printre ei, Chirilă Nicolae Alexandru din Tg.Bujor, născut la 3.04.2001, domiciliat în Oancea. Îl doare-n cur pe statul de drept de viața noastră. Omerta deplină, măsluită în circ, cu presa în joc. Politica de cadre a INM și SRI a nenorocit Magistratura. Cristosul mamei voastre de creaturi decupate din bestiare. Un serviciu de borfași nu poate decât să borfășească. N-au pierdut nici o ocazie, ca și la Caracal, să se facă de râs, iar acum au pus motzul. Există la SRI o înregistrare a convorbirii victimei, doar că securistul de serviciu o va dezactiva când criminalul va da o șpagă. Părem un popor de moluște, un popor căruia îi place să-i fie spălat creierul până la dispariția circumvoluțiunilor. Sunt surescitat de atâta prostie și lene. Cât despre glagorie, s-o lăsăm pe altă dată. Las locul gargariștilor de tură. Ei au distrus sistemele de protecție ale cetățeanului și au favorizat infractorii. De aceea a funcționat cooperativa dintre polițiști și proxeneți care exploatau fete, pe care le exportă apoi. La Caracal, taximetria a fost mijlocul de racolare a victimelor. La fel este peste tot în România. Eu încă sper, asasinilor, că se lucrează la ceva. Altfel am să recunosc că păcat că m-am născut în țara asta. Ieri, Bucureștiul a fost sufocat de mitinguri. Nici chiar la cel din Piața Victoriei, la care au venit 24 din cei 240 mii de anunțați, nu cred că se știa ce se vrea. Am reținut o singură secvență. Davide Martello, a fost din nou prezent ca în toate zonele de conflict europene, cu bicicleta și pianul său. Când nu a cântat ’’O sole mio’’ sau ’’Let it be’’, s-a așezat pe asfalt, alături de ceilalți protestatari, înfășurat în tricolorul românesc.

Mă așteptam să scrie alții despre întâmplare. Dar ultima știre a acelei zile din principalul cotidian gălățean ne detaila cauza de dureri apărute în timpul sexului. Hai, că ne-am revenit. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.