Acasă Evenimente culturale „Seara Culturală Japoneză” (de la partenerul nostru ASLS – Asociația Studenților din...

„Seara Culturală Japoneză” (de la partenerul nostru ASLS – Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)

546
3

Asociația Studenților de la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS) din cadrul Universității din București are onoarea de a vă prezenta un nou eveniment din cadrul Serilor Culturale, și anume „Seara Culturală Japoneză”, care va avea loc în data de 10 noiembrie, pe strada Pitar Moș, nr. 7-13, deschisă pentru toți iubitorii de manga, matcha, hiragana, katakana și kanji. Seara Culturală Japoneză este un prilej de a afla cât mai multe despre tradițiile și obiceiurile japoneze, prin diversele activități desfășurate în cadrul proiectului, cum ar fi: degustatul de mâncăruri tradiționale, realizarea de origami, portul tradițional japonez și multe altele.  În cele ce urmează, vă vom prezenta câteva păreri ale participanților edițiilor precedente:

 „Țin minte, cu bucurie în suflet, cum ne strângeam secția de japoneză din toți anii să punem la punct activitățile ce urmau să fie derulate de-a lungul proiectului. Senpaii noștri din anii mai mari erau coordonatori de cluburi, spre exemplu aveam: Clubul de Sushi, de Dans, de Cor, de Origami, de Caligrafie, de Ceremonia Ceaiului, poate și mai multe. Acest concept este preluat de la japonezi, care după orele normale de clasă au diverse activități care includ hobby-uri din toate domeniile, inclusiv îngrijirea pisicilor din campus sau trasul cu arcul.  Cei mai mulți participanți se strângeau probabil la Seara Culturală Japoneză. Erau atât de mulți încât nu aveau loc în sălile de clasă. Este chiar un eveniment de mare amploare organizat de pasionați ai culturii japoneze pentru cei pasionați la rândul lor și vă încurajez din tot sufletul să participați. Să ne vedem cu bine acolo! それじゃ、またねー!”  (Lorina Hou, participant SCJ în 2017, 2018)

Entuziasmul față de proiect poate fi resimțit și în rândul organizatorilor: „Pandemia a reprezentat nesiguranță și multe incertitudini, nu doar pentru activitatea asociației noastre, dar și pentru proiectele pe care le organizăm. Astfel, din 2020, nu a mai fost posibilă organizarea evenimentului-Seara Culturală Japoneză. Cu toate acestea, perioada dificilă a trecut, iar serile culturale și-au reintrat în drepturi. În acest an ne propunem să introducem o notă asiatică în rândul tinerilor și să integrăm elemente specifice culturii japoneze: sushi, manga, floarea de cireș, haiku și multe alte surprize. Vă așteptăm cu mic, cu mare, să descoperiți o zonă a lumii plină de istorie autentică, cu o tumultuoasă gamă de activități specifice, care să determine participanții să rămână informații interesante și utile!”  (Miruna Flipache-Coordonator Seara Culturală Japoneză 2023)

 „Seara Culturală Japoneză este, din ce am reușit doar să îmi imaginez din puținul meu timp în Asociație, cel mai iubit și așteptat eveniment de acest gen – în special după o pauză de 4 ani! Sunt recunoscătoare că îl pot numi primul meu proiect, chiar drept Asistent Coordonator. Ca să fiu sinceră, implicarea mea a venit, mai întâi, ca surpriză pentru mine, căci a fost o consecință fericită a unei decizii îndrăznețe, iar, mai apoi, ca surpriză din partea colegilor mei. Mă consider norocoasă prin faptul că am dat de oameni implicați și cel puțin la fel de curioși și ambițioși ca mine. Nu pot decât să sper că îmi împărtășiți entuziasmul: vă așteptăm la sushi, origami și anime (iar acestea sunt doar câteva dintre activitățile populare care duc cu gândul la Japonia), și sperăm că veți simți cu adevărat că soarele răsare și pe strada Pitar Moș, chiar dacă pentru o noapte.”  (Maria Vlădan-Asistent Coordonator Seara Culturală Japoneză 2023)

Seara Culturală Japoneză este o ocazie prin care toți iubitorii culturii asiatice se pot întâlni și bucura de această seară în care toate activitățile sunt pregătite special pentru a surprinde esența acestei țări numite Japonia.

Notă. Alte articole articole despre ALSL (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine

Direcția & Redacția Jurnalului Bucureştiului (Thomas CSINTA – french scientist & criminal investigative journalist, press attached of Organization for Human Rights Defence – United Nations in France)

Articole asociate

Artista contemporană româno-niponă Ana Scripcariu-Ochiai face senzație la Tokyo

„România prin ochii artistei româno – nipone Ana Scripcariu-Ochiai” (fostă șefă de promoție a secției de Pictură în Ulei a Universității de Arte din Tokyo)

Dr. biolog Péter Lengyel (expert în conservarea biodiversității): „Cărți cu maimuțe”

„Romanticismul lui Schumann și Porumbescu” la Muzeul Colecțiilor de Artă din București (Proiect realizat cu susținerea Departamentului pentru Românii de Pretutindeni). Propunerile pentru Strategia DRP (George V. Scripcariu, consultant în strategie ex-Booz Allen Hamilton, fondator al Comunității Românilor din Japonia – 1999, Radio Punct Londra)

Deschiderea expoziției „Un secol de relații diplomatice între România și Japonia”, la MNIR (Muzeul Național de Istorie a României)  

Nota redacției

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb”de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric (Partea 1 – Preambul)

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra