Acasă Concerte Seara Culturală Neerlandeză a ASLS (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și...

Seara Culturală Neerlandeză a ASLS (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine din cadrul Universității din București) partenerul cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului

Jurnalul Bucureștiului. On line Newspaper publishing almost everything to be well informed. That’s our main and only purpose! Jurnalul Bucureștiului aims to be an online newspaper for information and debate of citizens’ problems and events. The principles that will be at the basis of this publication are: 
–  Democracy cannot exist without opposition
– Elected representatives are our representatives and not our masters
– Criticism fosters progress
– Free speech-an important factor in correcting the deviations of power.

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS) organizează pe data de 5 aprilie 2024 Seara Culturală Neerlandeză, eveniment ce are ca scop explorarea culturii neerlandeze prin diferite activități interactive și distractive. Serile Culturale, evenimente cu tradiție în asociația noastră, sunt foarte importante atât pentru organizatori, cât și pentru participanți. În cadrul acestor proiecte de mare succes, cei care participă au ocazia să pășească într-o altă lume plină de obiceiuri, preparate culinare de toate felurile și oameni care mai de care mai minunați.

Ne bucurăm foarte mult că am reușit să le reluăm acest proiect după pandemie și că numărul participanților a crescut odată cu fiecare ediție. După ce am reușit să ne familiarizăm cu ceea ce presupune cultura Portugaliei, a Marii Britanii și a Japoniei, urmează cea a Țărilor de Jos. Această călătorie va avea loc pe 5 aprilie, începând cu ora 17h00, în sediul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, de pe strada Pitar Moș, Nr. 7-13. Cei care doresc să participe sunt invitați să completeze următorul formular. Evenimentul este deschis tuturor studenților din cadrul Universității din București, dar și oricui are dorința să descopere cultura neerlandeză în cadrul programului propus. Cei care vin vor putea participa la activități legate de cultura neerlandeză, se vor putea delecta cu mâncare tradițională și multe alte surprize menite să îi familiarizeze cu specificul neerlandez într-un mod interactiv și captivant.

În cele ce urmează, vom prezenta pe scurt părerile participanților și ale organizatorilor cu privire la importanța unui astfel de eveniment: „Am participat la Seara Culturală Japoneză în calitate de voluntar, iar acest lucru m-a făcut să văd cultura japoneză cu alți ochi. De la anime-uri, până la crearea obiectelor de tip origami. A fost o seară diversă, la care au participat foarte mulți oameni. Au fost prezenți și adulți care au venit cu copiii, iar acest lucru m-a bucurat foarte mult. Proiectul a fost foarte bine promovat, iar echipa a ales activitățile potrivite. Invitații speciali au fost pe măsura așteptărilor. Un aspect pe care l-am apreciat este faptul că s-au implicat și cadre didactice de la catedra de japoneză în gestionarea activităților, ceea ce este foarte important la un astfel de proiect. De asemenea, mâncarea a fost una cu specific japonez, mai exact sushi. Per total, Seara Culturală Japoneză s-a bucurat de un real succes.” (George Chelcea, participant și voluntar Seara Culturală Japoneză 2024)

„Participarea la Seara Culturală Portugheză organizată de asociația noastră a fost o experiență foarte frumoasă. Interacțiunea cu ceilalți participanți a fost plină de zâmbete și energie pozitivă. Am învățat lucruri noi despre cultura portugheză și am făcut legături noi cu persoane la fel de curioase și entuziaste ca mine. Este o seară pe care mi-o voi aminti mereu cu zâmbetul pe buze!” (Paraschiva Bâlea– participant Seara Culturală Portugheză).

„Îmi place foarte mult să lucrez cu echipa coordonatoare a Serii Culturale Neerlandeze. Fiind nou, nu am nicio experiență precedentă în organizarea unui eveniment, iar aici au intervenit membrii echipei, care m-au învățat tot ce trebuia să știu despre Serile Culturale și organizarea lor, dar și a altor evenimente. Experiența de Asistent-Coordonator în cadrul Serii Culturale Neerlandeze m-a motivat să optez în viitor pentru organizarea altor evenimente poate chiar în calitate de coordonator. Mă bucur foarte mult că fac parte din această echipă excepțională. Este o experiență care m-a învățat foarte multe și continuă să mă învețe până în prezent.” (Radu Iftode– organizator Seara Culturală Neerlandeză)

„Să organizezi o Seară Culturală este un lucru minunat. Aceasta este a doua pe care o organizez împreună cu colegii mei și nu m-aș plictisi vreodată de ele datorită lor. Prima a fost Seara Culturală Portugheză, iar aceasta este cea Neerlandeză. În echipă atmosfera este una foarte plăcută. Vorbim mult, facem glume, ne simțim bine, iar atunci când trebuie să facem treabă, împărțim taskurile și fiecare își face partea lui. Mă simt foarte bine alături de colegii mei. Mă cunosc bine cu ceilalți și împărțim același umor, iar acest lucru nu face nimic altceva decât să ne ridice moralul. Reușim să ne completăm unii pe ceilalți, deoarece unii sunt perfecționiști și le este frică să nu avem un rezultat sub așteptările noastre, iar în acel moment vin ceilalți să îi motiveze, spunându-le că totul va ieși bine și că nu este loc de griji. Astfel de lucruri nu fac decât să consolideze relațiile dintre noi și ne apropie mai mult decât suntem deja.” (David Ghimboașe, organizator Seara Culturală Neerlandeză). Pentru detalii suplimentare despre proiect puteți contacta Echipa Coordonatoare prin e-mail andreea.vasilache@asls.ro, de asemenea puteți urmări pagina evenimentului.

Articole asociate

„Seara Culturală Japoneză” (de la partenerul nostru ASLS – Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)

„Seara Culturală Portugheză” cu ASLS (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine) partener cultural – educațional al Jurnalului Bucureștiului

Notă. Alte articole ale partenerului nostru în Jurnalul Bucurestiului ASLS (Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine)

Nota redacției

Repararea detenției provizorii (preventive) în cadrul Justiției franceze

Maratonul însângerat de la Boston (Massachusetts SUA). Djokhar Tsarnaïev condamnat la moarte. Sentința rămâne definitivă!

Crimă la comandă „în interior” din „exterior”

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Le dossier criminel Matthieu Moulinas. Étude de la criminalité sexuelle juvénile (par le biais des MASS – Mathématiques Appliques). Dosarul criminal Matthieu Moulinas (criminal sexual minor recidivist, condamnat la închisoare pe viață). Subiect de teză de doctorat – Studiul criminalității sexuale juvenile cu ajutorul MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale – Sistemele complexe, Fornale și Fractali – prof. univ. dr. Thomas CSINTA, jurnalist de investigații criminale, atașat de presă al OADO – Națiunile Unite, detașat permanent la Curțile cu Jurați ale Tribunalelor Judiciare franceze)

De ce nu poți fi un Eminescu „deplin” în România (Corespondență de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru în Staff al Jurnalului Bucureștiului)

Mesajul politic al G-ralului de armată, profesor universitar Mircea Chelaru (deputat AUR al județului Argeș) câtre națiunea Română

Prietenul nostru de suflet, Mihai Căldăraru (Director Executiv Adjunct Protecție Socială a DGAS România – AEDOPS România) – „omul mic cu suflet mare”, premiat de Ministrul Familiei Natalia Intotero, la Gala Națională a Binelui – 2024, iar prof. dr. Adrian Streinu – Cercel, susținător al Galei, distins cu titlul de „Doctor Honoris Causa” al Universității Apollonia din Iași și implicit, cu cel de „Cetățean de Onoare” al Târgu’ Ieșilor

Colocviile TeleMoldova Plus (+) cu o dublă lansare de carte și o piesă de teatru

„Art Basel Miami” – Săptămâna Artei în Miami (Corespondență de la artista vizuală Paula Craioveanu – „regina amazoanelor plasticii românești” din Miami – Florida, SUA)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: Blaga și „gândirea evreiască”

„Arta, pentru a fi cunoscută trebuie să circule”. Eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, din nou în România

Subiect de teză de doctorat (Sujet de thèse). „Le Casse du siècle – En quête de vérité”. „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizație Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb” de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric

Incursiune prin labirintul psihicului uman – „De la viață la moarte și înapoi” (Partea 2) de la corespondentul nostru permanent Dr. Anna–Nora Rotaru–Papadimitriou (Grecia–Atena), membră a Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π) – mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 1 (Generalități)

„Din viața investigatorilor privați (Privat investigator – Pi/∏/π)– mituri și realități”. Interviu cu D-na Maria Bumbaru președinta ADNR (Asociația Naționlă a Detectivilor din România). Partea 2 (Activitatea și „costul” real al unui ∏)

In memoriam profesoara de canto Adela – Ioana Burlui. Elogiu profesorului de medicină dentară și „omului de litere” Vasile Burlui, președintele Fundației „Sfânta Apollonia” din Iași și „patronul” congreselor internaționale ale Universității Apollonia „Pregătim viitorul–promovăm excelența”

Henri Poincaré, printre contemporanii săi și dincolo de ei. Incursiuni în geo-receptologia și geofilosofia științei (Corespondență de la prof. dr. Narcis Zărnescu, scriitor, critic și istoric literar, redactor șef al Revistei „Academica” al Academiei Române, secretar știinfic al Academiei Oamenilor de Știință din România, secția  Secția X–Filosofie, Teologie și Psihologie, membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (Die Geschichte der rumänischen Lyrik) de la începuturi și până astăzi, a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra