Acasă Evenimente cultural tehnico - științifice Cyber Security (Securitatea cibernetică), o problemă puțin abordată în industrii manufacturiere și...

Cyber Security (Securitatea cibernetică), o problemă puțin abordată în industrii manufacturiere și logistică (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX – coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect, respectiv, al proiectelor Cyrus și WeH)

În data de 28 aprilie 2023, USH Pro Business, centrul antreprenorial al Universității Spiru Haret și partenerii săi Smart Alliance, Danube Engineering Hub și Wallachia eHub au organizat sub auspiciile proiectului Cyrus webinarul „Înțelegerea deficitului de competențe de securitate cibernetică și a nevoilor de formare în sectoarele de producție și logistică”.  Evenimentul a avut ca invitat în calitate de  Keynote Speaker pe Enrico Frumento (Cybersecurity Senior Domain Specialist in the cybersecurity team at Cefriel a European and privately funded research and innovation project on ICT Security, Cybersecurity Senior Domain Expert @ Cefriel).

În sinteză, Proiectul  Cyrus vizează un sistem de formare de ultimă oră pentru a dezvolta un ADN inovator privind securitatea cibernetică pentru organizațiile de transport și producție. Prin acest proiect se urmărește utilizarea de noi modalități de implementare și furnizare a instruirii și oferirea unui set cuprinzător de abilități și proceduri pentru a crește vigilența în identificarea și răspunsul la atacurile cibernetice.

Soluții și servicii de inovare și transformare digitală oferite de centrul de inovare digitală Wallachia eHub – 9 Februarie 2023 – USH Pro Business

Utilizarea simulărilor specializate de virtualizare a gamei cibernetice în setări operaționale și învățarea la locul de muncă va permite livrarea rapidă și eficientă a cursurilor, eliminând provocările existente și sporind interesul pentru programul de conștientizare și cele mai bune practici de securitate cibernetică. Rezultatele acestei activități vor sprijini identificarea competențelor existente în forța de muncă și a nevoii de recalificare, și vor identifica lacunele din ofertele actuale de formare, decalajele de competențe și nevoile de formare, pentru a înțelege mai bine discrepanțele dintre cerințele educaționale și de competențe de muncă.

În vederea abordării înțelegerii deficitului de competențe și a nevoilor de formare, ca parte a acestui proiect, seminarul si-a propus, prin discuții cu experți cyber din întreprinderi, să identifice deficitul de competențe relevante din sectoarele de interes, să ia pulsul competențelor necesare în forța de muncă actuală și a  nevoilor de recalificare. Astfel, seminarul a permis să înțelegem mai bine procesele interne de securitate cibernetică, căile educaționale și nevoile de formare.

Wallachia eHUB dezvoltă proiecte și experimente de digitalizare recunoscute la nivel european

Wallachia eHub poarta soluțiilor digitale pentru o tranziție verde

În cadrul evenimentului au fost abordate și alte teme precum: sinergii cu proiectul Wallachia eHub (EDIH), îndrumări pentru completarea unui chestionar online care își propune să culeagă informații pentru a măsura gradul companiei și nivelul de maturitate în tehnologie și securitate cibernetică; tehnologia și procesele de securitate cibernetică.

CENTRUL DE INOVARE DIGITALĂ WALLACHIA eHUB PENTRU REGIUNEA SUD-MUNTENIA – ÎN DRUM SPRE RECUNOAȘTEREA EUROPEANĂ | Wallachia Hub

 „În acest proiect european rolul universității Spiru Haret este acela de a conduce cercetări pe tema securității cibernetice în industrie cu membrii ecosistemului nostru de firme și clustere. Este un proiect cu puternice sinergii cu proiectul WeH, de transformare digitală a mediului de afaceri. Interacționăm cu manageri și persoane cheie din firme pe această temă iar webinarul a fost apreciat, ca fiind un succes, de membrii internaționali ai consorțiului din care facem parte, experți la nivel european în acest domeniu, precum domnul Enrico Frumento, reprezentant Cefriel, un spin off al Universității Politehnice din Milano. Elaborăm un mega studiu la nivel european în domeniu, iar firmele interesate din zona manufacturiera și logistică ne pot contacta pentru detalii și implicare în generarea de cunoștințe de specialitate” a declarat coordonatorul proiectelor Cyrus și WeH, Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect)

Articole asociate

Centrul de Inovare Digitală Walachia eHub beneficiază de susținerea structurilor de sprijin regionale iar Agricultura ecologică din România este în atenția dezbaterilor la „Biofach 2023” (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, coordonatorul proiectului Walachia eHub)

Agricultura ecologică în atenția structurilor asociative specializate la nivel regional (Corespondență de la Conf. dr. Costin Lianu, președinte Inter-Bio, director general USH Pro Business și președinte ACEX–Asociația Centrelor de Afaceri pentru Export, coordonator al proiectului „IH Bio Danubius” din cadrul Agroecology-Transect)

Cyber-security (Securitatea cibernetică). Telecomunicațiile mobile mai sigure acum, cu noile variante de securitate a aplicațiilor (App Protector)

Creșterea semnificativă a profitului operațional al grupului Asseco SEE (ASEE). EBITDA („Earnings Before Interest, Taxes, Depreciation and Amortization”). Sistemul de plăţi interbancare online lansat de către Intesa Sanpaolo Bank grație aplicației de internet banking furnizate de către ASEE. Parteneriat ASEE și Tailent Automation Platform Overview (Robotic Process Automation). Payten, parte a grupului ASEE, principalul partener de distribuție în România al Diebold Nixdorf

Achiziție importantă în domeniul IT din România și din Europa de Sud-Est | Asseco SEE (ASEE) preia pachetul majoritar de acțiuni din Bithat, iar Payten, parte a grupului ASEE, devine principalul partener de distribuție în România al Diebold Nixdorf

Nota redacției

Ziua Mondială a Sănătății. „Eradicarea osteomielitei cronice – Procedeul Burnei” (Corespondență de la prof. dr. med. Gheorghe Burnei, lucrare prezentată la cel de-al 33 Congres internațional al Universității Apollonia din Iasi „Pregătim viitorul. Promovăm excelența” 2-5 martie 2023)

Lansarea cărții „Istoria literaturii neînregimentate” – cel de-al 120-lea volum al scriitorului și cineastului Grid Modorcea (Dr. în Arte – SUA, New York, corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului) de către Fundația Culturală „Șansă & Egalitate”

O valoroasă treime a „poeziei neînregimentate” (de la corespondentul nostru permanent – al Jurnalului Bucureștiului, scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea). „New Life in You (You died for me so I reign)” by Indiggo Twins (Gabriela & Mihaela Modorcea)

Dragostea sofisticată (de la corespondentul nostru permanent – al Jurnalului Bucureștiului – scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea, SUA – New York)

Ziua de 23 Aprilie – „Ziua Internațională a cărții și a drepturilor de autor” și „Ziua Bibliotecarului din România”, la Academia Română (cu participarea prof. dr. Narcis Zărnescu, critic și istoric literar, redactor șef adjunt al trustului de presă cultural – educațional și de cercetare științifică în științele socio – judiciare Jurnalului Bucureștiului și Cavaler al Ordinului „Palmes Académiques” din Franța)

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog (absolut inedit) cu eruditul promotor „brașovean” (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea I)

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor „brașovean” (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea II)

Lansarea cărților cineastului Ionel (Nelu) Udrescu (președintele asociației „Bucureștiul creativ”, corespondentul Jurnalului Bucureștiului) și al fiului său Emanuel – Mihai Udrescu, în prezența ziaristului și editorului Emil Stanciu (Director coordonator al Jurnalului Bucureștiului și Manager PR al Fundaţiei Culturale Art Promo)