Acasă Evenimente Semințe cu sufletul mare. Sărbătoarea tomatelor și biodiversității!

Semințe cu sufletul mare. Sărbătoarea tomatelor și biodiversității!

Eveniment organizat de grupul „Seminte cu Suflet” în data de 7 august, ora 10.00, în Brasov, la Biblioteca Județeană George Barițiu din B-dul Eroilor, nr 33-35 (Livada Postei). Va fi o expoziție cu diferite soiuri de tomate, diferite legume și alte plante. La acest eveniment se dăruiesc și se schimbă seminte de legume, flori, plante aromatice și medicinale.

Sunteți bineveniți!

 Notă. „Seminte cu suflet” este un spațiu al prieteniei, destinat asigurării existenței și distribuirii gratuite a semințelor reproductibile și a plantelor curate și sănătoase, pentru perpetuarea soiurilor de calitate și apărarea biodiversității, dar și plantelor din grădina noastră, a informațiilor despre agricultură ecologică sub toate formele și despre plantele care ne înconjoară.
 „Suntem un grup de pasionați reuniți în jurul unor valori comune, care susținem dreptul oricărui cultivator, amator sau cu experiență, de a avea acces la semințe reproductibile fără monopol.
– Încurajăm așadar schimbul și darul semințelor tradiționale, înmulțirea și propagarea acestora într-un spațiu convivial, destinat circulării semințelor curate, fără modificări genetice, nehibridizate, fără tratamente chimice de sinteză.
– Acceptăm un schimb și un dar al hibrizilor în surplus, doar cu menționarea acestui caracter. Oricine este liber să solicite, oricine este liber să ofere, fără condiții de schimb.
Încurajăm pe cei din aceași localitate să se întâlnească pentru schimburi și daruri pentru a evita pierderile și cheltuielile poștei.
Va invităm să solicitați/oferiți sfaturi, cu privire la modalități optime/ingenioase legate de creșterea plantelor în mod ecologic.
Va furnizăm cu plăcere și susținem transmiterea de informații despre agricultură biologică, despre agricultură ecologică, despre permacultura, despre agricultură industrializată și despre agricultură alternativă, spre exemplu, agricultură urbană, acvaponia, hidroponia, aeroponia, etc.
Încurajăm, de asemenea, schimbul de informații despre tehnici precise cum ar fi altoirea, butașirea, marcotajul, combaterea dăunătorilor, selecționarea caracteristicilor plantei, etc.
Insistăm asupra pericolelor reprezentate de utilizarea substanțelor chimice de sinteză și oferim informații detaliate. Nu agreem utilizarea substanțelor chimice de sinteză.
Va invităm să faceți schimb de informații despre recunoașterea plantelor sălbatice, a plantelor medicinale și încurajăm schimbul de rețete pe baza de plante.
Nu puteți vinde plante și nici promova cumpărarea acestora în grup
Susținem legătură cu toate grupurile și asociațiile de schimburi de semințe curate dar nu încurajăm comerțul de semințe și plante, cu atât mai puțîn de hibrizi.
Nu suntem aici pentru reclame, polemici, colectări de fonduri, politică,etc.
Pentru a rămâne concentrați pe scopurile grupului, nu vor fi acceptate subiecte fără legătură cu acesta, indiferent de părerea voastră sau a noastră asupra subiectului. Postările în afară cadrului vor fi șterse.
Orice comentariu injurios, discriminatoriu sau incitant la ura va fi șters și persoană va fi exclusă din grup.
Avem dreptul de a nu cunoaște totul (e imposibil) și de a pune întrebări, nu judecați pe cei care poate știu mai puțîn decât voi, cu siguranță știu mai multe în alte domenii.
– Grupul este al vostru, al nostru, într-un spirit de prietenie și de respect față de persoanele cu care comunicați, cu bună dispoziție și păstrând o minte deschisă.
– Politețea este absolut necesară.
Va rugăm să respectați persoanele care oferă și să cereți plante sau semințe doar dacă le doriți cu adevărat.
Putem oferi informații dar vrem să știm că plantele noastre vor fi iubite când ajung la voi.”
   
Nota redacției

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.