Acasă Conferințe - Seminarii - Dezbateri - Simpozioane Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch...

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București [Lucrările „Sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani” și „Brabantul în haos și sub teroare. Asasinii din Brabant. Adevărul istoric după 40 de ani”]

Cu ocazia împlinirii a 21 ani de la înființarea Academiei Germano-Române din Baden-Baden, Casa de Cultură „Friedrich Schiller” și Primăria Municipiului București, în parteneriat cu Academia Germano-Română din Baden-Baden, au organizat luni, 25 septembrie 2023, începând cu ora 17h00, Sesiunea științifică a Academiei Germano-Române din Baden-Baden în cadrul căreia au fost prezentate comunicări referitoare la cultura și civilizația românească, relațiile germano-române de-a lungul timpului, dar și alte teme academice specifice.

Academia Germano-Română din Baden-Baden este înscrisă în registrul judecătoriei din Baden-Baden (eingetragene Verein) în 2002, iar anul acesta sărbătorim 21 de ani de existență rodnică. Chiar din primul an de înființare, instituția s-a întărit cu câțiva universitari germani, ca Prof. Dr. Günter Korsch și Erich Falb, care aveau să fie cooptați în al doilea comitet ales al asociației. Numărul membrilor a crescut constant, făcându-se cooptări mai ales din România, românii membri fondatori având toți, cu excepția lui Vaida-Voevod, domiciliul în Germania. Au devenit, mai aproape de zilele noastre, membri ai Academiei Germano-Române din Baden-Baden o serie de academicieni din România, ca profesorii: Leon Dănăilă, Dan și Sorin Riga, Ștefan Neagu, Narcis Zărnescu și alții, unii din aceștia – membri de onoare, alții–membri titulari.

Ceea ce caracterizează Academia Germano-Română din Baden-Baden este, în afară de promovarea științelor, artelor și a prieteniei și colaborării germano-române, o remarcabilă stabilitate organizatorică. Atât președintele Dr. Mihai Neagu, cât și vicepreședintele Franz Jünger au fost realeși de mai multe ori succesiv, în cadrul adunărilor generale de alegeri organizate din trei în trei ani la Baden-Baden.

Instituția  s-a implicat în numeroase acțiuni de binefacere în România. Ca și în cadrul altor societăți savante, în Academia Germano-Română din Baden-Baden, pandemia cu covid a îngreunat desfășurarea sesiunilor științifice, asigurând în schimb mai mult timp pentru sporirea temeiniciei realizărilor științifice ale membrilor academiei noastre. (Dr. Valentin Neagu, președinte Academia Germano-Română din Baden-Baden) Evenimentuls-a desfășurat în limba română. Intrarea a fostliberă.

 

Lucrările prezentate în cadrul sesiunii științifice (integral)-Caietul nr.19 în format pdf (integral)

De vorbă cu Dr. Mihai Neagu de la Biblioteca Română de la Freiburg

Articole asociate

Sesiunea științifică anuală a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V.). Lucrarea „Corsica nu crede în lacrimi. In memoriam Yvan Colonna (1960 – 2022). Moartea suspectă a lui Yvan Colonna. De ce Yvan Colonna a fost asasinat? Incursiune în istoria (ultra)nationalismului corsican si a marii criminalităti corsicane (politice si de drept comun).”

„Etică și Intelligence” – lucrare prezentată la Sesiunea Anuală a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Germania) de către corespondentul nostru permanent prof. dr. Narcis-Stelian Zărnescu (redactorul șef al Revistei Academiei Române „Academica”, secretar științific al Secției X – Filosofie, Teologie și Psihologie a AOȘR – Academia Oamenilor de Știință din România)

Lucrările „Receptologia. Tratat de receptologie extinsă. Principii, modele, repere hermeneutice pentru o revoluție conceptuală în secolul 21” („A treatise of extended receptology: principles, models, hemeneutical landmarks for 21-st century concepyual revolution”) și „Introducere în Doctrinologie. Tratat despre știința prognozelor minimale: Principii, strategii, ipoteze” – Recenziile eruditului Dr. Mihai Neagu Basarab (medic, istoric, scriitor, publicist, directorul Institutului Român și al Bibliotecii Române din Freiburg-im-Breisgau, președintele Academiei Germano-Române din Baden-Baden). Lucrările profesorilor Thomas Csinta și Narcis Zărnescu la Sesiunea Științifică anuală a Academiei germano – române din Baden – Baden (landul Baden-Württemberg)

Nota redacției

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

Le Casse du siècle – „Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre OAS (Organizația Armată Secretă), SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” în „războiul cazinourilor” a „anilor de plumb”de pe Coasta de Azur, într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și (re)stabilirea adevărului istoric (Partea 1 – Preambul)

Remember 15 noiembrie 1987. Cei 35 de ani de la „Revolta anticomunistă” din Brașvov (1987 – 2022). Lansarea romanului grafic interactiv „Momente din istorie. Vol. II. Revolta anticomunistă de la Brașov – 15 noiembrie 1987”, realizat de Mihai I. Grăjdeanu la Muzeul Amintirilor din Comunism-Brașov, cu participarea redacției Jurnalului Bucureștiului

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez, napoleonian, de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra

 

109 COMENTARII

  1. […] de înalte studii, foarte puțin cunoscut încă în România. Lucrarea a fost prezentată și la Sesiunea anuală a Academiei Germano-Române din Baden-Baden (Beden-Wurtenberg, Germania) și urmează a fi prezentată și la Sesiunea anuală a Institutului de […]