Acasă Investigații jurnalistice (criminale) și științifice Astra Asigurări – Incompetență, Corupție, Complicitate la înșelăciune în bandă organizată, Asocoere...

Astra Asigurări – Incompetență, Corupție, Complicitate la înșelăciune în bandă organizată, Asocoere de răufăcători și Favorizarea infractorului (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA, atașat de presă al Poliției Capitalei și al OADO – Națiunile Unite la Paris). Documentele de investigatie jurnalistică asociate

ASTRA ASIGURARI: Incompetenta, Coruptie, Complicitate la inselaciune in banda organizata, Asociere de raufacatori si Favorizarea infractorului!

https://www.wall-street.ro/tag/dan-adamescu.html#gref

Scris de Thomas CSINTA. Posted in Dezvaluiri

Dosarul falimentării Astra Asigurări: Fosta şefă a CSA, condamnată la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare

Dosarul falimentării Astra Asigurări: Fosta şefă a CSA, condamnată la 3 ani şi 6 luni închisoare cu executare

Domnule Presedinte,

Autor a catorva sute de articole de investigatie jurnalistica (lucrari de mare anvergura), cu sprijinul autoritatilor politienesti si judiciare, dintre care unele, pe cale de a schimba cursul istoriei (Leprince, Le Roux-Agnelet, Andrei Cristinel, Mouzin, Massié-SAC, Air France-KLM, Aéroport Paris-CDG, etc., ), sunt victima unei ”inselaciuni in banda organizata” (!) pusa la cale de catre Grumazescu Andrei si Ciobanu Daniel-Corneliu, de la SC DNL WEB DESIGN SRL, pe de-o parte, precum si de catre SC ASTRA ASIGURARI, pe de alta parte, prin intermediul lui Ana-Maria Vladeanu, Sefa Serviciului Contencios si Regresie Judicara si Ramona Buzoianu, Consilier juridic, in Dosarul (civil) nr.4110/4/2012, motiv pentru care depun o ”plangere penala contra X” (in terminologia juridical franceza), pe propria raspundere, sub prestare de juramant, in vederea tragerii la raspundere ai celor care se fac vinovati in acest dosar:

In ziua de 15 ianuarie 2009, in jurul pranzului, la intersectia semaforizata dintre Bulevardele Octavian Goga si Mircea Voda (sector 4, Bucuresti), am fost implicat intr-un accident rutier (fara victime) in circumstante cu totul exceptionale, cu autoturismul pe care l-am condus, inmatriculat 104 NAQ 75 (Paris, Franta) cu Grumazescu Andrei,  aflat la volanul autoturismului inmatriculat  B-152598(Bucuresti, Romania), proprietatea firmei Raiffeisen Leasing, reparatia caruia, in urma accidentului, a fost incredintata lui Ciobanu Daniel-Corneliu de la SC DNL WEB DESIGN SRL.
Desi in acest accident fiind vorba de o ″neintelegere″ dintre cei care erau blocati (datorita  fluxului mare de masini!) in intersectie (printre care si o masina a Politiei, aflata in spatele meu, care logic ″forta″ degajarea intersectiei si care si ea a fost lovita in urma accidentului!) carora cei din dreapta, „mutual”, le-au acordat prioritate, precum si cei care veneau de la distanta si „fortau” trecerea intersectiei pe culoarea verde a semaforului (printre care si Grumazescu Andrei), eu nu am facut nici un fel de comentarii si evenimentul a fost inregistrat in PV (Procesul Verbal) seria CC nr. 1819842, depus si in Dosarul nr.4110/4/2012, incriminator.
Mentionez aici faptul ca in cei cca 2 milioane de km efectuati (in medie cca 100.000 annual, pe toate continentele lumii, in toate conditiile meteo, in toate tipurile de trafic, inclusiv, in cele foarte dificile: Delhi, Calcutta, Mexico, Rio, New York, Tokyo, Melbourne, etc!), accidentul cu Grumazescu Andrei a fost singurul accident responsabil in care am fost implicat.
Cert, el a intrat in intersectie legal, pe culoarea verde a semaforului, insa, datorita lipsei lui de experienta, s-a produs accidentul !
Pentru ca intotdeauna, chiar si la culoarea verde a semaforului (intr-o intersectie semaforizata !), conducerea preventiva se impune pentru evitarea unor posibile evenimente, “neprevazute”  care au loc in intersectie si care nu sunt nici vizile si nici previzibile de la distanta!
Asa cum este corect mentionat si in PV cu seria CC nr.1819842 de mai sus (si dovedit autoritatilor politienesti !), eu nu am avut asupra mea actele masinii si nici asigurarea (pentru care am fost sanctionat, de-altfel, conform legii !), cum in cursul verii trecute, in timpul unei deplasari lungi pe care am efectuat-o in strainatate, ele mi-au fost sustrase din masina (ramasa deschisa din gresala, in urma deconectarii bateriei !), impreuna ca placutele de inmatriculare care au fost demontate (in ciuda faptului ca ele au fost fixate cu nituri !).
In plus, din cauza lipsei de timp (avand in vedere activitatea mea profesionala foarte diversificata!), eu nu am putut regulariza actele masinii mele in Franta pana la data accidentului, motiv pentru care, din nou, am fost sanctionat, conform legii si nu am putut face apel la asigurarea mea.
In aceste conditii, soferul vehicului inmatriculat cu nr. B-152598, Grumazescu Andrei, consultandu-l pe Ciobanu Daniel-Corneliu si vazand ca sunt “strain de loc” (deci nu cunosc procedura repararii vehiculelor rutiere in Romania) si de buna credinta, pun la cale inselarea mea, solicintandu-mi o suma importanta de bani, sub pretextul ca desi masina lor este asigurata CASCO, din cauza altor accidente anterioare (relativ recente !), ei nu mai pot face apel la asigurare, ceea ce nu mi s-a parut suspect pentru ca se intampla des si in Franta.
Pentru a ne intelege pe cale amiabila, urma sa fixam o suma de bani pe care eu sa le dau lor si care sa convina fiecareia dintre parti implicate in acest accident.
Punctul meu de vedere (era simplu !) : pentru regularizarea actelor masinii, eu trebuia sa fac cu ea un drum in Franta (inainte sa o pun la punct pentru controlul tehnic, ea fiind putin avariata !), fara care nu puteam obtine un nou certificat de inmatriculare, ceea ce era absolut necesar pentru ca asigurarea mea sa intervina in dosarul de reparatii al vehiculului pe care l-am accidentat.
Cum nu dispuneam de timp, am considerat ca nu m-as opune sa platesc intre 740-770 de €, solicitantilor, cat m-ar fi costat regularizarea situatiei.
Punctul de veredre Grumazescu-Ciobanu : reparatia masinii (pe baza unui deviz facut intr-un garaj !) ar fi fost intre 2.800-3.000 de Ron.
Astfel, ajungand la o intelegere, am achitat suma de 2.800 RON, in doua rate, in contul bancar al lui Ciobanu Daniel-Corneliu.
Prima, prin virament bancar de la BRD Codlea (Judetul Brasov), in valoare de 1.500 RON, efectuata pe data de 03.02.2009 (depus la Dosar), iar a doua, prin depunere in numerar, la Apha Bank Sincai (Bucuresti, sector 4), in valoare de 1.300 RON (conform documentului alaturat, care a fost omis, probabil voit, din dosar !) pe data de 13.02.2009.
Insa, conform documentelor din Dosarul 4110/04/2012, pe care le aveti la dispozitie (dar si alaturat), inainte de a incepe sa efectuez platile catre “cuplul infractor” Grumazescu-Ciobanu, Dosarul de dauna a fost deja intocmit pe 20.01.2009 de catre Compania de Asigurari, SC ASTRA ASIGURARI, cu un deviz estimativ, comunicat pe 28-29.01.2012 !
Cu alte cuvinte, vehiculul se afla in reparatii pe  asigurarea CASCO a SC ASTRA ASIGURARI, cu mult inainte ca intelegerea noastra pe cale “amiabila” sa fi fost “legalizata” si sa platesc daunele cuplulu care a comis inselaciunea.
Astfel, chiar daca culpabilitatea lui Grumazescu Andrei si Ciobanu Daniel-Corneliu, in comiterea infractiunii de inselaciune este evidenta, este mai mult ca sigur ca ei nu ar fi comis aceasta infractiune fara complicitatea unor salariati din cadrul Companiei SC ASTRA ASIGURARI, care i-au asigurat, ca eu nu voi fi informat de plata daunelor decat inainte de expirarea “perioadei de gratie”, (adica ai celor trei ani de la producerea accidentului !), dupa care ei ma vor putea trimite in judecata pentru neplata facturii de reparatie !
In sfarsit, in documentul de Convocare la Concliere (aflat la Dosar) care mi-a fost adresat de catre Ana-Maria Vladeanu, seful Serviciului Contencios si Regresie,  Judiciare si Ramona Buzoianu, Consilier Juridic, de la SC ASTRA ASIGURARI (in care ele dau dovada de multa incompetenta atat in cunoasterea legislatiei europene cat si al citirii informatiilor de pe un simplu PV : Seria CC, nr. 1819842, aflata la Dosar !) expediat  pe 15.11.2011, nu la domiciliul meu in Franta (unde traiesc de 25 de ani !) dar la cel care figureaza pe Permisul de Conducere si pe care l-am avut in momentul Examenului, mi se solicita suma de6.297,83 RON, costul reparatiilor vehicului accidentat !
In plus, in acest docment, alaturi de suma reclamata, figureaza si o dobanda de 1.266,04 RON, fixata incepand cu data de 17.02.2009, pana la data expedierii convocarii la conciliere fara ca pana la aceasta data sa fi primt vreodata, in cei trei ani care au trecut, chiar si cea mai neinsemnata informatie legata de acest accident, de la SC ASTRA ASIGURARI !
Incompetenta ?
Coruptie, respectiv, complicitate la inselaciune ?
Si una si alta ?
Cert este faptul ca, in urma unei sesizari in acest sens pe care am adresat-o “cuplului” Ana-Maria Vladeanu si Ramona Buzoianu, ele mi-au expediat acest document si la Paris (recuperat, in sfarsit, pe 7 decembrie 2012 !), ceea ce la “Conciliera” noastra din 16.12.2011, nu a impiedicat-o pe Ramona Buzoianu sa ma minta in fata (probabil cu acordul  Ana-Mariei Vladeanu), afirmand ca documentul a fost trimis simultan atat la Paris cat si la Bucuresti.
Ceea ce este fals, conform stampilei Postei Romane !
Dupa cum se poate constata pe documentul alaturat, Ana-Maria Vladeanu a semnat, primirea “notei mele informative” pe 23.12.2011, iar scrisoarea recomandata la Paris a fost expediata pe 24.12.2011 !
Acest lucru pune deja serios la indoiala si moralitatea (profesionala !) ale celor doua persoane (principale !), semnatare ale documentelor pentru trimiterea mea in judecata.
In sfarsit, cu ocazia convocarii mele la reconciliere, eu le-am facut cunoscut faptul ca am reglat diferendul pe cale amiabila cu “cuplul” Gurmazescu-Ciobanu si ca n-am niciun motiv sa platesc factura reparatiei autovehiculului accidentat !

Din nefericire pentru mine, cu ocazia acestui “eveniment” eu nu am putut proba afirmatiile mele, avand in vedere ca nu mai retineam nici numele celor care au comis infractiunea de insaleciune : Gurmazescu si Ciobanu si nici datele exacte la care am efectuat platile, cum ele au avut loc cu trei ani in urma !
Contactand in scris directorii bancilor la care am efectuat aceste plati (BRD Codelea, respectiv Aplha Bank Sincai Bucuresti), ei nu mi-au raspuns nici pana in prezent.
Trecand insa pe la “tarabistele” lor (probabil, formate in focarele de infectie ale invatamantului romanesc !) din spatiul “clienti”, acestea mi-au afirmat (dupa consultarea “Boss”-ului lor!) ca numai cu ordin de la Procuratura pot obtine “asa ceva”, ceea ce confirma inca o odata incompetenta lor in materie de opeartiuni bancare !
Si iata, pe neasteptate, in disperarea mea, printre documentele mele arhivate la Paris (carti, lucrari, publicatii, ziare, reviste, facturi de tot felul, etc., sute de mii !), gasesc aceste probe materiale (alaturate) si le expediez pe 14.02.2012, simultan “muschetarilor” : Radu Mustatea, Direcor General (pe care l-am pus la curent deja si prin intermediul unei scrisori cu confirmarea de primire semnata pe 10 ianuarie 2012), Ana-Maria Vladeanu, Seful serviciului Contencios si Regresie Judiciara, precum si lui Ramona Buzoianu, Consilier juridic!
In sfarsit, proband corectitudinea mea in acest dosar factorilor de decizie din cadrul SC ASTRA ASIGURARI (Director General, pentru ca cel al filialei Bucresti, Vicentiu Dragomirescu, a fost inlocuit, Sef serviciu Contencios si Regresie, judiciare, Consilier juridic), cu toate ca ei stiu ca eu nu sunt vinovat, au hotarat trimiterea mea in judecata, in calitate de “parat”!
In concluzie, nu cunoastem in acest Dosar complicii din cadrul Companiei SC ASTRA ASIGURARI, cei care i-au ajutat pe cei doi : Grumazescu Andrei si Ciobanu Daniel-Corneliu sa comita infractiunea de inselaciune in dauna mea, datorita numarului mare de persoane implicate (asa cum rezulta din documentul alaturat, “Fisa Dosar Dauna”) : Dorobantu Gabriel Ionut (Inspector, Aviz favorabil accept plata), Stanciu Ionelia (C.F.P), Katona Ferenz, Mitoi Contatin Teodor (Aprobare plata), Filipescu Claudia (Regres juridic), insa exista suficiente probe materiale pentru deschiderea unui dosar penal contra acestei societati comerciale (sau chiar si pentru descoperirea altori nereguli), avand in vedere si faptul ca de la filiala Bucuresti, Vicentiu Dragomirescu a fost “inlaturat”, iar Radu Mustatea “se retrage” de la directia Companiei (a se vedea articolele  :
http://www.money.ro/mustatea-se-retrage-de-la-sefia-astra–vine-fiul-lui-adamescu_1165021.html;
http://ro.news.yahoo.com/csa-%C3%AEnceput-un-control-la-astra-asigur%C4%83ri-121834548.html;
http://www.money.ro/un-service-auto-cere-insolventa-astra-asigurari_1186741.html)  si ca nereguli importante exista si in cadrul companiilor de asigurari straine la descoperirea carora am contribuit si eu (A se vedea si articolul publicat in Rvista Politiei Capitalei).

Observatiile mele

1. Daca Compania SC ASTRA ASIGURARI ar fi fost o societate comerciala de buna credinta si, si-ar fi desfasurat activitatea in mod onest (corect !), pe de-o parte, imediat, dupa ce a intocmit Dosarul de Dauna (Dorobantu Gabriel Ionut, pe 20.01.2011) ar fi trebuit sa intre in contact cu mine, cat se poate de repede (cum procedeaza Companiile de Asigurari europene !), avand in vedere ca vehiculul meu era inmatriculat in Franta (Paris), iar eu fiind cetatean francez, cu domiciliul fiscal (stabil) in Franta (cu care era la curent, fiind in posesia PV Seria CC nr. 1819842 intocmit la Politie), aveam posibilitatea sa parasesc tara, in conditii legale, fara niciun fel de probleme, iar persoana fizica de la care ea trebuia sa-si recupereze “investitia”, in reparatii, eram eu !
Pe de alta parte, asa cum este mentionat corect in procesul verbal, eu nu am “prezentat”, asigurarea (nu eram in posesia ei !), ceea ce este cu totul altceva decat “a nu avea asigurare” !
Motiv pentru care SC ASTRA ASIGURARI era obligata sa ma contacteze pentru a lamuri situatia asigurarii mele si a evita, din punct de vedere juridic, un “viciu de procedura” in domeniul legislatiei europene a asigurarilor auto ! (De care datorita incompeteneti personalului, Compania nu avea nici cea mai vaga idee !)
Pentru ca niciodata Compania mea de Asigurari, in cazul in care as fi regularizat actele mele (si nici alta, straina !) nu ar fi acceptat un deviz de reparatii, fara asistenta expertilor sai agreati pe teritoriul Romaniei  si sa plateasca  Companiei SC ASTRA ASIGURARI, factura de dauna, pe devizul ei, intocmit in colaborare cu garajul cu care lucreaza !
Intr-un articol publicat in Revista Politia Capitalei, explic demersul legal (juridic) care trebuie urmat in situatia in care in accident este implicat un vehicul cu placi straine de inmatriculare pe teritoriul Romaniei.
Asiguratorii straini poseda in Romania, experti agreati de catre ei cu care participa la expertize, precum si garaje agreate in care efectueaza si reparatia vehiculelor accidentate !
Cu acest lucru l-am pus la curent si pe Grumazescu Andrei, dupa accident !
Ori, ea nu a facut-o, nici atunci, nici ulterior, pana la expirarea celor trei ani, cand inca, conform legii,  putea sa-si recupereze valoarea daunei in instanta !
De-altfel, este de neconceput ca o Companie de Asigurari sa nu-si faca nicio problema timp de trei, in recuperarea unor investitii facute, in cazul unui strain care a comis un accident cu trei ani in urma, aflat oficial in Romania, in calitate oficiala de “turist”!

2. Vehiculul accidentat apartinand Raiffesein Leasing IFN SA, intelegerea noastra pe cale amiabila, se pare (conform legislatiei romanesti !) ca nici nu putea fi facuta, cum toate reparatiile trebuiau efectuate prin intermediul firmei de leasing, (ceea ce nu este cazul si in Franta !), deci in cazul transmiterii in timp util al devizului de reparatii la domiciliul meu fiscal (stabil), escrocheria pusa la cale de Gurmazescu Andrei si Ciobanu Daniel-Corneliu nu ar fi putut fi comisa !
Pe de-o parte, pentru ca as fi fost avertizat ca acest lucru, juridic, nu era posibil, iar pe de alta parte pentru ca suma era dubla fata de cea care noi am stabilit-o pe cale amiabila !
Acest lucru m-ar fi obligat sa regularizez actele masinii mele in Franta si sa fac sa intervina Asiguratorul meu in plata daunelor, ceea ce datorita dosarului meu de exceptie (niciodata accident responsabil in aproape 2 milioane de km !), lui nu i-ar fi creat nicio problema !
Evident, sub rezerva ca expertii sai agreati in Romania sa fi participat la deviz si sa fi supravegheat reparatiile !

3. Calculul dobanzii, incepand din 17.02.2011, fara ca eu sa nu fi fost anuntat sub nici o forma timp de trei ani, pana la expirarea “perioadei de gratie”  (prin curier, telefonic, e-mail), desi, coordonate mele erau cunoscute atat de catre autoritatile politienesti, cat si de catre SC ASTRA ASIGURARI, pune in evidenta faptul ca la serviciul financiar, cineva a lucrat la dosarul meu, insa el a fost “ratacit” intentionat (din ordinul si cu compliciatea unui sau a unor angajati !) ulterior, pentru ca nu cumva eu sa pot ajunge in timp util, in posesia informatiilor pe care le contine, si sa nu pot depune la Politie o plangere penala contra lui Grumazescu Andrei si Ciobanu Daniel-Corneliu.)

4. Avand in vedere ca factorii de decizie (pe care i-am prevenit !) in acest dosar: Radu Mustatea, Ana-Maria Vladeanu si Ramona Buzoianu (din cadrul Companiei SC ASTRA ASIGARARI) nu au dorit sa deschida o ancheta interna pentru descoperirea celor care ar fi fost complicii lui Grumazescu Andrei si Ciobanu Daniel, asa cum le-am solicicitat intr-o SRCP [1] (Scrisoare Recomandata cu Confirmare de Primire), pare evident, ca ei vor sa acopere pe cei care sunt implicati in acest Dosar pentru ca au sentimentul impunitatii, bazandu-se pe coruptia tentaculara care exista in sistem, denuntata si de catre mijloacele mass-media !

5. Faptul ca SC ASTRA ASIGURARI, utilizeaza pentru contact (si de corespondenta!) cu mine si cu Judecatoria Sectorului 4 Bucuresti, aceasi adresa care este marcata pe Permisul de Conducere (la care eu nu exist!), in ciuda faptului ca ea este in posesia coordonatelor mele, atat cu cea permanenta in Franta, cat si cu cea de resedinta provizorie din Romania (comunicata si Judecatoriei Sectorului 4, Bucuresti), dovedeste faptul ca ea continua sa faca tot posibilul pentru ca informatiile in privinta demersului juridic pe care le intreprinde contra mea sa ajunga cat mai tarziu si cu dificultate in posesia mea, precum si faptul ca datorita incompetentei sale profesionale, Ramona Buzoianu, Consilierul Juridic, doreste sa incadreze acest dosar intr-o procedura juridica nationala “miortica”, pentru a “dribla” viciile de procedura pe care le-a comis in cadrul legislatiei europene.

6. Din acest Dosar cu nr.4110/04/2012, lipsesc, atat copia borderoului de depunere a sumei de 1.300 RON pe care am virat personal in contul lui Ciobanu Daniel-Corneliu la Alpha Bank Sincai, cat si copia cartii mele provizorii de identiate in Romania (pe care le-am trimis si Ramonei Buzoianu pe 14.01.2012 !), ceea ce dovedeste, pe de–o parte, ca sunt cetatean strain stabilit in strainatate, iar pe de alta parte, ca adresa la care SC ASTRA ASIGURARI imi adreseaza corespondenta (si Inclusiv Judecatoria Sectotului 4 Bucuresti), nu este cea reala!
In concluzie, caracterul infractional si vicios (din punct de vedere juridic !) al procedurii utilizate de catre SC ASTRA ASIGURARI fiind puse clar in evidenta, si chiar daca este vorba mai mult de un “carcalete” de incompetenta si coruptie, deschiderea unei anchete penale cantra ei (“Plangere penala contra X”, in terminologia juridica franceza, cum vinovatii nu sunt cunoscuti !), privind infractiunea de : “compliciate la insaleciune in banda organizata” este motivata, cu atat mai mult cu cat, nereguli la SC ASTRA ASIGURARI au mai fost semnalate si in alte documente, ale caror adrese electronice le-am mentionat mai sus.
Astfel, daca Familia  Adamescu (Domnul Alexander Adamescu, noul patron al Companiei SC ASTRA ASIGURARI din acest an !) doreste sa dispuna de un personal, cu adevarat competent, cu o moralitate profesionala ireprosabila, care sa desfasoara o activitate demna de o mare companie europeana de asigurari, are tot interesul sa se “debaraseze” de salariatii sai diletanti, incompetenti, profitori, lipsiti de scrupule si corupti, infideli companiei, care, pe de-o parte, o compromit, iar pe de alta, o fura !
Ca dovada, este suficient sa mentionez faptul ca desi am adus la cunostinta “celori trei mschetari” ai Companiei : Mustatea-Vladeanu-Buzoianu, ca nedreptatea lor o voi face pubica in mass-media nationala si internationala pentru a face cunoscut publicului si autoritatilor competente, practicile frauduoase si viciate din punct de vedere juridic pe care le promoveaza SC ASTRA ASIGURARI (ceea ce am posibilitatea sa o fac, dupa cum se vede !) si ceea ce va “avaria” imagina companiei (indiferent de rezultatul sentintei !), motiv pentru care Compania va pierde din punct de vedere financiar mult mai mult, decat, banii pe care i-ar putea recupera de la mine prin mijloacele lor mai sus mentionate, ei nu si-au pus nici macar problema prejudiciului material si moral care vor aduce (indirect !) familiei Adamescu.
In incheiere, Domnule Presedinte, in speranta ca veti face tot posiblul pentru a ma sprijini in demersul meu juridic in acest dosar, pentru a proba natiunii, dar mai ales comunitatii internationale (la care am intentia sa fac apel !) ca nu suntem o natiune de impostori de titrati si diplomati curati ca lacrima, in aparenta si contaminata cu Virsurile HIS (Handicap Intelectual Sever sau al Incompetentei Severe) si cel al CGS (Coruptie Generalizata la nivel de Stat), in realitate, asa cum sustine mass-media, va rog sa agreati sentimentele mele cele mai sincere si respectuoase, precum si deosebita mea consideratie.

Thomas CSINTA,
Jurnalist de Investigatii Criminale (crima organizata, crime de sange, crime economico-financiare, atentate, terorism, kidnapping, erori judiciare)
Corespondent de presa francez
Revistele: “Politia Capitalei” si IPA (International Police Association) Journal;
Monitorul Organizatiei pentru Apararea Drepturilor Omului (Natiunile Unite);
Redactor-Corespondent Ziarul “Necenzurat”;

NOTA: Prin intermediul acestui articol facem apel la toti cei care au avut de-a lungul timpului diverse dezacorduri (neintelegeri) cu SC ASTRA ASIGURARI sau se considera inselati de aceasta Companie, sa ne contacteze in timp util (pana pe 15 iunie, a. c.) pentru a putea prezenta si cazurile lor in instanta, avand in vedere ca exista motive intemeiate care ne permit sa presupunem ca in sanul acestei societatii comerciale ar avea loc o serie de neregularitati aflate sub incidenta penala care trebuie facute cunoscute societatii civile!
Documentul voi adresa simultan si D-nei Laura-Codruta Kovesi, Procurorul general al Republicii, conducerii CSA, respectiv Domnului Alexander Adamescu, patronul SC ASTRA ASIGURARI, si imi rezerv dreptul de a publica in presa nationala si internationala (franceza) orice tip de corespondenta, pe de-o parte, atat cele cu SC ASTRA ASIGURARI, respectiv, cele  cu autoritatile judiciare ale Statului Roman, cat si sesizarile care imi vor fi adresate in urma acetui articol din partea reprezentantilor societatii civile, care se considera inselati si pagubiti pe nedrept de catre SC ASTRA ASIGURARI, pe de alta parte !

____________________________________
[1] SCRISOAREA ADRESATA LUI RADU MUSTATEA
Thomas CSINTA
Jurnalist de Investigatie, Atasat de Presa francez, Paris
Politia Capitalei;
Organizatia pentru Apararea Drepturilor Omului (Natiunile Unite);
Ziarul “Necenzurat” (Ancheta necenzurata, Dezvaluiri)
Contact in Romania
“Necenzurat” Bucuresti
P.O. BOX 44-03
042343 Bucuresti, Sector 4
E-mail: metro_police_jb@yahoo.fr
Bucuresti, 9 Ianuarie 2012

In Atentia D-lui Radu Mustatea
Director General
SC ASTRA-UNIQA ASIGURARI
Str. Nerva Traian, nr. 3, Bloc M.101, Etaj 9
Bucuresti,  Sector 1

Domnule Director,

Dupa o serie de demersuri administrative ″viciate de proceduri″, angajatii Companiei pe care o conduceti, D-na VLADEANU Ana-Maria (Sefa Serviciului Contencios si Regrese Judiciare), respectiv, D-na BUZOIANU Ramona (Consilier Juridic) m-au contactat la Paris prin intermediul unui curier pe data de 6 decembrie 2011, in care imi fac cunoscut faptul ca eu datorez Companiei SC ASTRA ASIGURARI, suma de 7.563,87 Ron (6.297,83 reprezentand despagubirea platita de pentru pagubele suferite de autovehiculul cu nr. de inmatriculare : B-152598, in urma unui accident in care eu am fost responsabil pe data de 15. 01. 2009, iar 1.266.05 Ron, reprezentand dobanda aferenta incepand cu data de 17.02 2009, cand aceasta suma a fost  achitata garajului care a efectuat reparatiile).
In doua scrisori, una adresata D-nei VLADEANU Ana-Maria, iar cealata D-nei BUZOIANU Ramona (pe care vi le anexez in fotocopie si pe care va rog sa le cititi cu atentie !), le fac cunoscut faptul ca in cursul lunilor ianuarie-februarie 2009, m-am inteles pe cale amiabila cu soferul vehicului implicat in accident si i-am platit prin depunere in numerar in contul sau bancar suma de 2.800 Ron, necesara efectuarii reparatiilor, conform unui deviz efectuat de catre un garaj autorizat.
Faptul ca angajatii dvs ma someaza cu plata acestei sume de bani la cca o luna de la expirarea perioadei de gratie (de trei ani !), fara nicio instiintare in acest timp si fara niciun avertisment in prealabil, ma face sa cred ca in sanul Companiei pe care o conduceti, ori, personalul este incopetent, lipsit de profesionalism, ori, exista o retea de crima organizata (!), cu care persoanele mai sus mentionate, respectiv, dvs, puteti fi la curent sau nu !
Motivatia mea veti puta intelege (si imi veti da dreptate!), citind scrisorile mele adresate angajatelor dvs, poate mai putin experiemntate !
In sfarsit, pe data de 16 decembrie 2011, am raspuns convocarii pentru conciliere (venind de la Paris !) care mi-a fost adresata de catre D-na Vladeanu, respectiv, D-na Buzoianu si am convenit ca voi proba cu documente platile pe care le-am efectuat soferului vehicului asigurat de catre Compania dvs!
Din pacate, probabil datorita vacantei prelungite din luna decembrie, inca cele doua banci la care am facut platile (BRD : 1.800 Ron, respectiv, Alpha Bank : 1.300 Ron) nu mi-au putut furniza copiile borderourilor de plata (pe care le-am solicitat si pe care vi le anexez in copie xerox !), avand in vedere ca nu-mi aduc aminte cu precizie datele exate ale platilor si nici numele titularului contului ! Ceea ce nu este anormal, stiind ca ele s-au intamplat cu trei ani in urma, timp in care am considerat litigiul reglat!
In incheiere, va solicit sa studiati cu seriozitate dosarul meu (si eventual sa faceti o ancheta interna, fara interventia autoritatilor politienesti si judiciare, avand in vedere ca aveti posibilitatea !), pentru ca asa cum le-am explicat angajetelor dvs, eu nu sunt un Talhar, ci un Vanator de Talhar (si in special, ai celor la drumul mare !), iar in cazul in care ma simt amenintat, pe nedrept, conform Principilui lui Napoleon, voi trece la atac, fara avertisment !
Iar un atac gen ″kamikaze″ in mijloacele mass-media (presa nationala si internationala de larga circulatie, Radio-Tv, etc.), la adresa Companiei SC ASTRA ASIGURAI pe care o conduceti, ceea ce am posibilitatea sa o fac, sigur, va poate cauza mult mai grave ″avarii″ decat suma pe care doriti sa o recuperati de la mine, foarte probabil, prin intermediul unei inselaciuni in banda organizata de catre consilierii, respectiv, asiguratii dvs !
Va atrag atentia in mod deosebit, ca eu nu intentionez sa fac rau, dar ″imi apar saracia si nevoile si neamul″, iar in cazul in care ma veti ataca in justitie, eu voi fi obligat sa depun o plangere penala ″contra X″ (Compania dvs si soferul vehicului asigurat) in terminologia juridica franceza si UE, pentru ca Politia Judiciara, in urma anchetei sa gaseasca vinovatul !
In plus, voi publica in presa, scrisorile diletante ale angajatelor dvs, pentru informarea societatii civile si a opiniei publice, care sper sa reduca considerabil  numarul de contracte pe care le aveti in vedere !
In speranta ca veti receptiona mesajul meu nu ca o amenintare ci ca un strigat, pe buna drepate, al″Omului revoltat″ (Albert Camus, 1951 ; Premiul Nobel 1957), de care sigur, angajetele dvs nu au auzit (fiind foarte probabil contamninate cu virusul HIS-Handicap Intelectual Sever!), va rog sa agreati sentimentele mele cele mai sincere si respectuoase.

Cordial, al dvs,
Thomas CSINTA

NB. Articolul cu Documentele asociate pe Investigatie Jurnalistica:
http://investigatie-jurnalistica.blogspot.ro/2012/03/ancheta-necenzurata-scris-de-thomas.html

Adaugă comentariu

 

 

1000 de caractere

 

Codul de securitate
Actualizează

Comentarii   

0#2 Thomas CSINTA 24-12-2013 03:17

http://www.sursazilei.ro/cnadnr-obtine-sechestru-pe-conturile-astra-asigurari-de-21-de-milioane-de-euro/

Citat

0#1 Thomas CSINTA 22-12-2013 16:00

In urma acestei “Scrisori de Intampinare”, (publicata in Ziarul “Necenzurat”!), adresata Presedintelui Completului de Judecata al Sectorului 4-Bucuresti, in Dosarul civil cu nr.4110/4/2012, pe data de 27.11.2012, prin sentinta cu nr. 10232 am castigat procesul cu SC. ASTRA Asigurari! Toti pe cei pe care i-am consultat in acest dosar (apropiati sau nu, avocati sau nu!), fara nicio exceptie, au afirmat ca nu am nicio sansa de castig, pentru ca SC. ASTRA Asigurari este “propritatea” Familiei Adamescu! In concluzie, vorba lui Marelui Poet Paunescu: Şi totuşi există iubire. Şi totuşi există blestem. Dau lumii, dau lumii de ştire. Iubesc, am curaj şi mă tem.” De ce? Vom vedea! A suivre….

Citat