Acasă Apărarea Drepturilor Cetățenilor (Omului) Speranțe pentru drepturile omului și oportunități pentru noul an – 2024. Comunicat...

Speranțe pentru drepturile omului și oportunități pentru noul an – 2024. Comunicat din partea președintelui – fondator al OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului) – Ecosoc (Națiunile Unite), Lord Sir Prof. dr. Av. Florentin Scalețchi

Obiectivele noastre pentru 2024

  • Vom continua să milităm pentru schimbări legislative menite să consolideze și să extindă drepturile omului, asigurând că fiecare individ este tratat cu justiție și respect.
  • Ne propunem să extindem eforturile de educare a comunităților cu privire la drepturile lor fundamentale. Informarea fiind cheia implicării și a schimbărilor pozitive. Cunoașterea drepturilor omului și a instrumentelor legale care le protejează este esențială pentru a putea acționa eficient. O societate informată este mai puțin predispusă să tolereze abuzurile.
  • Ne propunem să intensificăm angajamentul civic, implicându-ne activ în mișcările sociale și acțiunile comunitare. Vom susține cauza drepturilor omului prin participarea activă la evenimente și inițiative.
  • Un alt obiectiv crucial pentru noul an este consolidarea sprijinului acordat organizațiilor care luptă pentru drepturile omului. Ne propunem să identificăm și să susținem proiecte care au un impact semnificativ în promovarea corectitudinii și a echității sociale.
  • Dorim să ne intensificăm implicarea în dialogurile comunitare. Prin discuții constructive și colaborare cu membrii comunității, ne propunem să identificăm nevoile specifice legate de drepturile omului și să contribuim la găsirea de soluții eficiente.
  • Considerăm esențială folosirea vocilor și influenței noastre pentru a susține drepturile egale și dreptatea.
  • Vom milita pentru incluziune și toleranță.
  • Vom căuta modalități strategice de a face lobby și de a aduce problemele de drepturi omului în atenția publicului și a factorilor de decizie.
  • Vom continua intervenția noastră (a OADO-Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului-Ecosoc-Națiunile Unite) într-o serie de dosare criminale franceze nesoluționate încă sau cele care sunt susceptibile de erori judiciare, în care atașatul nostru de presă prof. dr. Thomas CSINTA (jurnalist de investigații criminale), director și redactor șef al publicației franco-române  Jurnalul Bucureștiului („Le Petit Parisien”) este implicat (direct sau indirect) prin lucrările sale prezentate și la congrese și conferințe naționale și internaționale cu scopul depunerii candidaturii noastre la marele Premiu al ONU (echivalentul Premiului Nobel pentru Drepturile Omului).

Congresul Internațional al Universității „Apollonia” din Iași – Ediția XXXIII (2 – 5 martie 2023). Le Congrès International de l’Université Apollonia d’Iassy (33e édition) en Roumanie. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarului Realitatea – partener media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

Congresele internaționale (mondiale și regionale) contra pedepsei cu moartea organizate de ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort– Together Against the Death Penalty–Împreună Contra Pedepsei cu Moartea) de la Strasbourg, Montreal, Paris, Geneva, Madrid, Oslo și Bruxelles, Rabat și Kuala Lumpur. Al 8-lea Congres mondial contra pedepsei cu moartea de la Berlin cu Jurnalul Bucureștiului. Marii aboliționiști francezi.

Congresele internaționale ale Universității „Apollonia” din Iași – 2020 și 2022 (prof. univ. dr. Thomas CSINTA). Les Congrés internationaux de l’Université „Apollonia” de Jassy – 2020 et 2022 (Reserach professor Thomas CSINTA)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București (Lucrarea „Sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)

O componentă esențială a anului ce începe este speranța noastră de a deveni parte a Spațiului Schengen. Aderarea noastră ar simboliza nu doar deschiderea frontierelor fizice, si libertatea de mișcare pentru toți cetățenii ci și angajamentul nostru față de valorile europene, inclusiv cele legate de drepturile omului. În Spațiul Schengen, cooperarea între state este esențială. Aceasta ar permite o mai bună coordonare în abordarea chestiunilor legate de drepturile omului la nivel european. Aderarea cere respectarea standardelor europene, inclusiv cele legate de drepturile omului, și impune un nivel înalt de responsabilitate.

Ministerul român de Interne a anunțat oficial că a încheiat un acord politic cu ministerele omologe din Austria și Bulgaria pentru extinderea Spațiului Schengen cu România și Bulgaria la frontierele aeriene și maritime începând cu martie 2024. Cu toate acestea, data eliminării granițelor terestre nu este stabilită, urmând a fi discutată în 2024. Acordul mai necesită aprobarea în Consiliul pentru Justiție și Afaceri Interne al Uniunii Europene și în Consiliul European. Indiferent de decizia finală privind aderarea la Schengen, fiecare voce contează. Implicarea și susținerea tuturor sunt cruciale în promovarea drepturilor omului și în construirea unui viitor bazat pe libertate și echitate.

Să privim înainte cu speranță, să continuăm lupta pentru drepturi și să susținem această oportunitate de a face parte din Spațiul Schengen. În acest an, aportul tuturor contează. Fie că este vorba de o semnătură la o petiție, de o donație sau de implicare directă în acțiunile noastre, suntem convinși că, împreună, putem face diferența. Să privim înainte cu speranță și hotărâre, să fim glasul celor lipsiți de drepturi și să construim un viitor în care respectul pentru demnitatea umană să fie norma.

Corespondenţă de la Lordul Sir Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite

Notă. Articolele Lordului Sir Florentin Scaletchi în Jurnalul Bucureştiului Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations)

Articole asocoiate

Apărarea Drepturilor Omului – „Merită să mori pentru ceea ce te face să trăiești” (Corespondenţă de la Lordul Sir Prof. dr. Av. Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Ecosoc – Naţiunile Unite)

Considerat de către autoritătile judiciare americane un „angajat” moral în atacurile teroriste islamiste din 11 septembrie 2001 din SUA şi un „posibil” pilot-kamikaze al celui de-al 5-lea avion care urma să efectueze o „aterizare forţată” pe Casa Albă, franco-algerianul Zac(h)arias Moussaoui (Zakariyyā Mūsawī, n.1968), este primul şi singurul condamnat în acest dosar de terorism organizat, de mare anvergură, fără precedent în istoria evenimentelor tragice americane. În ciuda faptului că pe 29 mai 2006, un mesaj din partea lui Oussama Ben (Bin) Laden, considerat autentic de către autorităţile americane, infirmă orice fel de implicare a acestuia în derularea evenimentelor. Astfel, pe 3 mai 2006, după 7 zile de deliberare, Juriul Popular compus din cei „12 oameni furioşi” (jurati) ai District Court for the Eastern District of Virginia (Alexandria Division) de la Tribunalul de Stat (de Înaltă Instanţă) din Alexandria (Statul Virginia–SUA), îl gaseste vinovat pe Zacarias Moussaoui, dar „îl trece pe acesta la limită” (matematic vorbind), pe lângă pedeapsa cu moartea, considerată, totusi, de către cei prezenţi în sală ca sancţiunea penală „cea mai adecvată şi satisfăcătoare” în cazul acestuia. Mentionez aici faptul că, desi, într-un context (mai mult sau mai puțin) legal, condamnarea la moarte a lui Moussaoui, cel putin teoretic, ar fi fost posibilă (pentru că dacă acesta „ar fi ciripit (vorbit)”, după interpelarea lui „întâmplatoare” pe 16 august 2001-datorită „unor neregularitati administrative” legate de viza sa de sedere în SUA, tragedia naţională americană din 11 septembrie putea fi evitată), el scapă de pedeapsa capitală, numai pentru că: „juraţii nu au putut estima cu o unanimitate de voturi condamnarea la moarte a acestuia”. Ca urmare, pe 4 mai 2006, dupa 41 de ore de dezbatere contradictorie, Judecătoarea Leonie Brinkema îl condamnă oficial pe Zacarias Moussaoui la închisoare pe viaţă incompresibilă (adică, fără posibilitatea eliberării condiţionate sub control judiciar în timpul vieţii). În timpul investigaţiilor mele în SUA (legat de tematica acestui material), am contactat o serie de persoane şi personalităţi din diverse instituţii (publice, respectiv, private), trusturi de presă, etc., ale Administraţiei Americane, implicate direct sau indirect (mai mult sau mai puţin) în elucidarea atentatelor teroriste comise pe 11 septembrie 2001. Consider de datoria mea să menţionez faptul că în acestă lucrare expun o părere strict personală, care, în mod evident, nu angajează sub nicio formă, nici responsabilitatea morală şi nici cea juridică a celor cu care am intrat în contact şi care mi-au furnizat documente sau informaţii inedite legate de Zac(h)arias Moussaoui. Notă. Tematica acestui material face subiectul unei teze de doctorat aflată în fază de redactare (elaborare). În concluzie, orice informatie complementară (suplimentară) legată de aceasta este bine venită, dacă poate contribui la restabilirea adevărului istoric!

Șarpele cu două capete

Casa Albă, o țintă ratată. „Războiul sfânt” al lui Zacarias Moussaoui. (La Maison Blanche, une cible manquée. La „guerre sainte” de Zacarias Moussaoui). Corespondență din SUA (de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – atașat de presă al Poliției Capitalei și al OADO – Națiunile Unite))

Activitatea internațională a OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite) în Franța Metropolitană (inclusiv în Corsica) și în țările francofone (Belgia și Elveția) în parteneriat cu Jurnalul Bucureștiului (specializat în investigații jurnalistice criminale în domeniul socio – judiciar, inclusiv, în apărarea victimelor erorilor judiciare)

Organizația pentru Apărarea Deținuților din Diaspora Română (OADDR) partener de anchete (investigații) al ICIS (International Criminal Investigation Service) al Jurnalului Bucureștiului

Nota redacției

Profesorul Doru Pop de la UBBC (Universitatea Babeș – Bolyai) din Cluj – Napoca: „Fascismul, un herpes care mereu se reîntoarce”

Din Pomerania de Vest la Lună – O rememorare printre ruine (Corespondenţă de la Axel Riwe din Anklam – Germania)

Cum „traducem” cultura. Marea antologie a liricii românești (de la începuturi și până astăzi) a poetului și traducătorului trilingv brașovean Dr. Christian W. Schenk (membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities), corespondent permanent al Jurnalului Bucureștiului (din Boppard – Renania-Palatinat, Germania)

Conferința națională a detectivilor din România. Forum de consultări și dezbateri privind necesitatea modificării Legii 329/2003 privind activitatea detectivilor privați (particulari). Gala „Sfântul Nicolae” 2023 (Ediția a 17-a)

In memoriam Profesorul – sociolog Ion Iordăchel. „Civitas Innocentiae” în „Lumea 2” a marelui intelectual Grid Modorcea, (neo)Comunismul, Libertatea „sub sechestru electronic” cu ajutorul sistemelor de navigație prin sateliți în cadrul structurilor inter-, pluri și transdidciplinare ale Noii Ordini mondiale. „Societatea ordonată” și cuantificarea stărilor psihice și psihologice ale „omului – matrice („atom – social”, „robot – uman”)

In memoriam Acad. Prof. Paul Popescu – Neveanu. Psiho(socilogia) matematică – aplicații la studiul comportamentului infracțional criminal (Mathematical psycho(sociology) – applications to the study of criminal behavior/Psycho(sociologie) mathématique – applications à l’étude du comportement criminel)

Uniți în onoare și recunoștință în amintirea eroilor de Ziua Internațională a Drepturilor Omului, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Ecosoc – Națiunile Unite)

„Ortopedia Pediatrică este Știință, Artă și Predicție” (Corespondență de la Dr. Gheorghe Burnei, Professor of pediatric orthopedics, Macta Clinic – Constanța)

Francezul „supradotat” (gifted, tânăr cu abilități intelectuale înalte, tânăr intelectualmente precoce, tânăr capabil de performanță). Învățământul alternativ elitist (de excelență) în Franța

Enseignant dans les CPGE (Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles) & les Grandes Ecoles. Les concours externe et interne de l’agrégation. Les professeur agrégés de l’enseignement supérieur. Enseignant – Chercheur. Concours de l’agrégation de Mathématiques externe – 2023 (Les sujets)

„Grandes écoles scientifiques – un modèle à réinventer” (Pierre Veltz, professeur émérite à l’Ecole des Ponts ParisTech – École nationale des ponts et chaussées)

„Scriitorul” multirecidivst Rédoine Faïd („Le Roi de Belle”) specializat în jafuri armate și evadări – Spectaculoasa sa evadare din CPSF (Centrul Penitenciar de la Réau) cu un elicopter Alouette. Procesul și Verdictul. Corespondență de la Curtea cu Jurați a TJP (Tribunalul Judiciar Paris)

Zilele academice ieșene. Sesiunea știinţifică anuală a institutului de cercetări „Acad. Ioan Hăulică” al Universității „Apollonia” din Iaşi [(Lucrarea „Rolul parametrilor comunicării prin social – media în promovarea sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)]

Centrul Gifted Education: Conferința „Alternative în Educație” sau „Învățământ neînregimentat”. Mai sunt copiii fericiți să învețe?

Traducerea (Corespondență de la Dr. Dr. Christian W. Schenk – poet și traducător trilingv brașovean, membru corespondent al Berlin-Brandenburg Academy of Sciences and Humanities, corespondent permanent și membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului din Boppard – Renania-Palatinat, Germania). Traducerea textelor cu caracter juridic (Thomas Csinta, criminal investigation journalist, research professor in MM – mathematical modeling & in MASS – Applied Mathematics in Social Sciences)

Sesiunea științifică a Academiei Germano – Române din Baden – Baden (Deutsch – Rumänische Akademie Baden-Baden e.V. – Rumänisches Institut – Rumänische Bibliothek Freiburg e.V., Landul Baden – Würtenberg, Germania) la Casa de Cultură „Friedrich Schiller” din București (Lucrarea „Sistemului (ultra)elitist francez napoleonian de înalte studii PGE – Prépa–Grandes Ecoles – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învăţământul universitar francez LMD – Licență, Masterat, Doctorat – de sute de ani”)

Le vernissage de l’exposition „Icônes et poteries de Roumanie” (Corespondență de la eruditul promotor franco – român al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană Soleil de l’Est, promotorul înfrățirii orașelor Brașov – ZMBv și Tours-Métropole Val de Loire)

Le 10 octobre – „Journée européenne & mondiale contre la peine de mort” avec Amnesty International, ECPM (Ensemble Contre la Peine de Mort) et le Journal de Bucarest („Le petit Parisien”)

Centrul Gifted Education. În căutare de noi colegi pentru anul academic 2023 – 2024

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 2)

„Jaful secolului” de la banca Société Générale din Nisa. O conexiune dintre SAC (Serviciul de Acțiune Civică) gaulle-ist și celebra organizație criminală „French Connexion” într-un „triunghi (graf neorientat) al bermudelor” determinat de Albert Spaggiari–Jacques Cassandri–Jean Guy. În căutarea și restabilirea adevărului istoric (Partea 1)

Revista internațională de cultură „Cervantes”: Rezumat al interviului „interzis” al profesorului – cercetător Thomas Csinta, acordat jurnalistului Geo Scripcariu, de la Radio Punct Londra