Acasă Thomas Csinta-chief editor JB Top 5 locuri misterioase din România. Le știai?

Top 5 locuri misterioase din România. Le știai?

România are numeroase locuri încărcate de mistere, de apariţii inexplicabile, locuri unde energiile pământului se manifestă mai intens decât în alte părți ale planetei.

Tărâm al Contelui Dracula, țara noastră a atras curiozitatea scriitorilor, a cercetătorilor şi a iubitorilor de mistere. Iată un top 5 al locurilor cele mai misterioase:

  • Pădurea Horea–Baciu, situată în apropierea oraşului Cluj este considerată cea mai întinsă zonă din lume în care se manifestă fenomene paranormale. Se spune că oricine se aventurează în pădure simte imediat teamă, greaţă, este cuprins de o stare de rău general şi uneori apar chiar arsuri pe piele. Printre copaci se profilează siluete vagi, invizibile cu ochiul liber, dar surprinse de aparate de fotografiat. Fenomenele, studiate încă din 1950, n-au încă o explicaţie.
  • Peştera Polovragi–situată în munţii Olteniei, este legată de numele zeului Zalmoxe. În acest loc unde se întâlneau marii preoţi daci, au fost descoperite urme de paşi, datând de acum 2000 de ani. De asemenea, legenda spune că Zalmoxe folosea adâncurile peşterii pentru a ajunge de partea cealaltă, la cetatea Sarmisegetuza. Conform legendei, zeul avea puteri uriaşe şi ar fi blestemat pe oricine încearca să descopere comoara ascunsă din această peşteră. Se spune că de-a lungul timpului, toți cei care s-au aventurat cu gând rău… citește continuarea pe site-ul de lifestyle Aqui Ahora, click aici