Acasă Evenimente culturale-educaționale-Târg de carte-Lansări de carte TVR duce spectacolul cultural la Târgul de carte „Gaudeamus” de la Romexpo...

TVR duce spectacolul cultural la Târgul de carte „Gaudeamus” de la Romexpo (București)

TVR Cultural transmisii şi reportaje în exclusivitate – ‚,Jurnalul Cultural’’, în direct, orele 13h00 şi 18h00. Televiziunea Română continuă tradiţia emisiunilor şi evenimentelor speciale la Gaudeamus.

La mai puţin de o săptămână de la relansare, TVR Cultural merge în mijlocul publicului, la Târgul de Carte Gaudeamus, care se desfăşoară la Romexpo, în perioada 7-11 decembrie 2022. Jurnaliştii Marius Constantinescu şi Rafael Udrişte vor realiza, de la standul TVR, ediţii speciale ale Jurnalului Cultural, difuzate la TVR Cultural, iar Liana Stanciu va intra „În direct cu viaţa”, miercuri, 7 decembrie, de la ora 17h00, la TVR 2. Publicul prezent la Romexpo va fi martor la emoţiile transmisiunilor în direct alături de vedetele TVR şi invitaţii lor în studioul amplasat în incinta Târgului.

Pe parcursul celor 5 zile, TVR Cultural va lua pulsul evenimentului şi va transmite, în direct, noutăţile editoriale, întâlnirile cititorilor cu scriitori şi reprezentanţi ai editurilor, precum şi lansările de carte. Telespectatorii Televiziunii Române vor avea ocazia să urmărească, pas cu pas, desfăşurarea unuia dintre marile evenimente de carte ale anului,  TVR Cultural ducând experienţa Gaudeamus în fiecare cămin. Zi de zi, de miercuri până duminică, în ediţiile speciale ale Jurnalului Cultural” difuzate la orele 13h00 şi 18h00, Marius Constantinescu şi, respectiv, Rafael Udrişte ne vor prezenta cărţile valoroase, ideile care contează, informaţiile esenţiale, alături de personalităţile de marcă ale culturii româneşti prezente la evenimentele din cadrul Târgului.  

Joi, 8 decembrie, de la ora 17h30, la standul TVR, va avea loc lansarea cărţii „Phoenix. Har/Jar”, în prezenţa membrilor trupei, a directorului Editurii Integral – Costel Postolache şi a echipei Televiziunii Române care a realizat documentarul cu acelaşi nume: regizorul Cornel Mihalache şi producătorul Claudia Nedelcu Duca. Telespectatorii vor putea urmări filmul „Phoenix. Har/Jar” în aceeaşi zi, de la ora 21h00, la TVR 1. TVR marchează astfel împlinirea a 60 de ani de când s-au pus bazele trupei ce avea să se numească Phoenix şi să scrie istorie în muzica românească, devenind un reper cultural important pentru generații întregi.

Filmul documentar „Phoenix. Har/Jar”, în premieră la TVR – 60 de ani de muzică în 104 minute. Lansarea cărții cu același titlu la Standul TVR din cadrul Târgului de carte Gaudeamus

O altă surpriză pregătită de TVR pentru publicul Gaudeamus este documentarul „Dragii noştri, aflaţi despre noi…”, o realizare a Casei de Producţie TVR. Filmul are la bază corespondenţa purtată, de-a lungul anilor ’80, de membrii unor familii obişnuite care descriu viaţa, educaţia şi societatea ultimului deceniu comunist, un prilej de dezbatere pentru cei prezenţi în a 4-a zi a Târgului de carte. Sâmbătă, 10 decembrie, de la ora 15h00, la standul Radio România va avea loc vizionarea unor fragmente din film şi o dezbatere, alături de Ana Preda, regizor şi Diana Dumitru, producător TVRPe lângă evenimentele de la standul TVR, publicul va putea pătrunde în atmosfera Târgului Gaudeamus prin intermediul micului ecran, urmărind emisiunile TVR Cultural și jurnalele de știri difuzate pe canalele TVR Info, TVR 1, TVR 2.

Articole asociate

„Din nou împreună”. TVR Cultural (postul cultural al Televiziunii Române) îşi reia emisia pe 1 decembrie 2022 (de Ziua Naţională a României), după un deceniu de absență.

„Ultimul zbor peste graniţă” (realizat de Casa de Producţie a Societății Române de Televiziune) – premieră la TVR 1 de Ziua Națională a României (1 Decembrie)

Nota redacției

7 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.