Acasă WorkShop TVR Timișoara și Circom Regional – Workshop de „Jurnalism Digital”

TVR Timișoara și Circom Regional – Workshop de „Jurnalism Digital”

Timişoara într-o zi, văzută şi povestită de jurnalişti din Europa. Evenimentul este organizat în parteneriat cu Asociaţia Timişoara 2023-Capitala Europeană a Culturii. Sub îndrumarea a doi producători tv experimentaţi ai BBC, 14 jurnalişti din Spania, Anglia, Polonia, Slovacia, Serbia, Cehia, alături de jurnaliştii de la Studiourile Teritoriale TVR Timişoara, TVR Cluj, TVR Craiova, TVR Iaşi şi TVR Tg. Mureş vor spune povestea Timişoarei, în cadrul proiectului inedit „Timişoara într-o zi”, aşa cum se scrie ea pe străzi, în cartiere, pe malul râului Bega, într-o singură zi, joi, 15 iunie. „Timişoara într-o zi” este organizat de TVR Timişoara în parteneriat cu Circom Regional (Asociaţia Televiziunilor Publice  Regionale din Europa) şi Asociaţia Timişoara 2023-Capitală Europeană a Culturii, finanţator.

Circom Regional–Asociaţia Televiziunilor Regionale din Europa–este o organizaţie media care reuneşte 376 de staţii de televiziune regionale din 38 de ţări şi are misiunea de a coordona reţeaua de televiziuni regionale, de a dezvolta relaţiile cu instituţiile europene (Comisia Europeană, Consiliul Europei şi Parlamentul European), de a creşte numărul programelor destinate schimbului şi de a înlesni realizarea coproducţiilor. Televiziunea Română este membru activ în organizaţia Circom Regional din anul 1993.

Jurnalişti cu experienţă din Europa, veniţi pentru prima dată la Timişoara, vor căuta poveşti pentru a le transforma în ştiri, pe care publicul le va putea vedea sâmbătă seară, 17 iunie, pe ecranele Flight Festival, de la Aerodromul Cioca din Timişoara. Ştirile se vor alătura celor realizate de jurnalişti cunoscuţi de la Studioul Teritorial al TVR de pe Bega, un experiment menit să demonstreze că orice viziune asupra oraşului ţine cont de inima și unghiul de vedere al jurnalistului. La eveniment participă invitatul special Jules Hyam, jurnalist cu o experienţă de peste 25 de ani, realizatorul unor producţii de renume ale BBC, precum „England’s Heritage”. În acest demers, Jules Hyam va fi însoţit Dan Pomroy, un alt binecunoscut jurnalist BBC. Împreună, cei doi vor transmite celor prezenţi la Timişoara cele mai noi idei şi moduri de abordare din zona de jurnalism digital, filmare cu telefonul mobil, editare şi promovare a conţinutului video. Workshopul se desfăşoară la Timişoara, timp de 5 zile, începând de azi, 14 iunie, până duminică, 18 iunie 2023.

Notă. Informațiile care sunt publicate într-un spațiu online sunt încadrate într-un context diferit de cel al unui suport tipărit. Nivelul de acoperire al știrilor spuse printr-un ziar digital, o revistă sau un blog este ridicat. De fapt, cititorii din diferite părți ale lumii pot accesa aceeași sursă. Este un format care încurajează interacțiunea cititorului, deoarece puteți partaja linkul cu alte persoane de contact sau puteți aduce propria contribuție într-un comentariu. Pe de altă parte, jurnalismul digital este pe deplin legat de actualitatea. Oferă un răspuns la instantaneitatea pe care o cer cititorii atunci când doresc informații prin date verificate. Multe medii de informare au format tipărit dar și online. Adică sunt aproape de cititori prin conținut digital. Și, prin urmare, au profesioniști specializați pentru a disemina o mare varietate de subiecte. Internetul nu oferă doar noi oportunități profesionale jurnaliștilor de specialitate. De asemenea, a dus la dezvoltarea de noi obiceiuri la cititorii care, astăzi, citesc știrile prin intermediul telefoanelor mobile. Pe de altă parte, societatea cere informații actualizate în legătură cu știrile și evenimentele de ultimă oră. Noul număr al unei reviste sau ziar are un format static odată ce ajunge la chioșcurile de ziare situate la diferite adrese din orașe și orașe. Autorii de știri, articole de investigație, texte de opinie și reportaje de specialitate sunt adesea jurnalişti digitali. Rețelele sociale sunt, de asemenea, un difuzor excelent pentru acei profesioniști care lucrează în acest domeniu. Prin acest canal își pot răspândi munca și o pot împărtăși publicului. Profilurile sociale sunt, de asemenea, esențiale pentru a alimenta dialogul online cu alte profiluri sau pentru a răspândi articole ale altor autori.te acestea, site-ul web al unui ziar poate fi actualizat pe tot parcursul zilei.

Munca jurnalistului digital este foarte importantă astăzi. Își dezvoltă misiunea cu etica profesională, caută adevărul și contrastează informațiile. În acest fel, oferă conținut de calitate și creativ. Prin instruire specializată și experiență practică, un autor își îmbunătățește propriul brand personal. În acest fel, munca sa diferă de cea realizată de alți experți. Este foarte important ca cititorul care face clic pe un link pentru a citi informațiile să verifice dacă conținutul este în relație cu titlul acestuia. Altfel, atunci când nu există coerență între cele două planuri, nu există o comunicare reală. Informațiile obținute nu corespund așteptărilor cititorului. Realitatea poate fi spusă din diferite puncte de vedere. O perspectivă creativă face conținutul și mai original și mai interesant. Înainte de a elabora o propunere, autorul realizează o muncă de cercetare pentru a fi informat și documentat prin diferite surse. The jurnalism digital în prezent solicită profiluri specializate. Prin urmare, oferă un nivel ridicat de angajare celor care cunosc instrumentele disponibile.

Nota redacției

In memoriam Joe Banyay. Gizeh Temple – Shriners masonic society & Shriners Hospitals for children

În exclusivitate pentru Jurnalul Bucureștiului. Dialog cu eruditul promotor (franco – român) al artei vizuale est – europene Michel Gavaza, președintele prestigioasei asociații franceze de artă contemporană „Soleil de l’Est” (Partea 3)

Tenisul politic & Valery, artistă cu sclipiri de geniu (de la scriitorul și cineastul Dr. Grid Modorcea – membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului, cel mai prolific autor român în viață)

The 25th World Coference of TARS (Tourism and Rural Space in National and International Context). A 25-a Conferință Internaţională de Turism și spațiu rural în context național și internațional – Vatra Dornei. Corespondență de la Pompiliu Comșa (Prof. univ. asoc. Univ. Apollonia, directorul ziarelor Realitatea și Timpul – parteneri media al Jurnalului Bucureștiului & directorul executiv al Trustului de Presă Pompidu – Iași), membru al Staff al Jurnalului Bucureștiului

„Ma thèse en 180 secondes” (Teza mea de doctorat în 180 de secunde) cu profesorul Mohamed Ketata, directorul Biroului pentru Europa Centrală și Orientală al AUF (Agenția Universitară a Francofoniei) și Conferința Alianței Franceze de la Pitești

Accesul în sistemul (ultra)elitist francez napoleonian de Înalte Studii „Grandes Ecoles” (științifico – inginerești, economico – comerciale, medico – farmaceutice, social – politice, literar – artistice, judiciare, militare, etc.) – un sistem educativ ultraselectiv, ultraperformant și unic în lume, care domină învățământul superior francez de sute de ani! (Corespondență de la prof. univ. dr. Thomas CSINTA – Paris)

Concours „Pérpa HEC” (Economique et Commerciale). Fusion des épreuves mathématiques HEC (École des hautes études commerciales de Paris – HEC European business school) et ESSEC (École Supérieure des Sciences Economiques et Commerciales – ESSEC Business School). Enoncés. Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies & Maths Appliquées)

Concours „Prépa Ecricome” (Les Grandes Ecoles de Commerce et Management – EM Sstasbourg,  KEDGE Business School, Montpellier Business School, NEOMA Business School, Rennes School of Business). Les Sujets „Zéro” 2023 (Maths Approfondies)

„Les grands concours de maths – Grandes Ecoles 2023” (Mines – Ponts – Les Sujets)