Acasă Filozofie politică Ucraina, după a 5-a săptămână de asediu și coșmar! (General de Bg....

Ucraina, după a 5-a săptămână de asediu și coșmar! (General de Bg. (r) Bartolomeu – Constantin Săvoiu, directorul săptămânalului Patria Română, partener media al Jurnalului Bucureștiului)

Zi după zi se lungește lanțul ororilor, distrugerilor, lacrimilor și victimelor primului mare război după 77 de ani de la terminarea în mai 1945, a celui de Al 2-lea Război Mondial (și ne rugăm Domnului și ultimul) și a primului atac nuclear american asupra Hiroșimei și Nagasaki.

Imaginile din orașul Bucea, suburbie a Kievului sunt teribile.

Fofo CNN

Oameni omorâți, unii ar avea mâinile legate la spate, ceea ce presupune execuții somare. Autoritățile din Ucraina afirmă că trupele rusești, în retragere, ar fi executat sălbatic, civili, bărbați, femei, copii.

Foto CNN

Rusia replică că ar fi o provocare a trupelor Ucrainene. Oricare ar fi adevărul, nu pot fi admise aceste barbarii. Convorbirile între cele două delegații, Ucraineană și Rusă care au loc la Istambul nu par să înregistreze progrese.
Fiecare parte rămâne cantonată pe pozițiile sale.
Președintele Volodymyr Oleksandrovych Zelenskyy a admis, pentru prima oară, principiul că Ucraina nu va mai cere admiterea în NATO. Pentru aceasta, el consideră că este necesar o consultare a populației ucrainene și un vot al Parlamentului care să consfințească Referendumul. Este nevoie deci de o încetare totală a ostilităților și un armistițiu între cei doi beligeranți, cel „atacat” și „atacatorul”. Această nouă poziție ne incită imediat la o reflecție: era nevoie de un război pentru ca Președintele Ucrainean să admită faptul că Ucraina nu va cere și nu va fii membru al NATO? În acest sens, dăm cuvântul lui Alice Weidel Lider a Partidului German A.f.D” -Alternative für Deutschland “.

„„Apartenența Ucrainei la NATO reprezintă „Linia Roșie” pentru Rusia. Iar acum, Rusia nu va accepta Ucraina în NATO așa cum a acceptat anterior expansiunea NATO către Est. Rusia vorbește de aceasta de 20 de ani. Și oare câte oportunități au existat în acest timp ca să îi dăm Ucrainei statut de neutralitate? Această neutralitate ar fi putut reprezenta un plus pentru toate părțile! Iar acum, Ucraina ar fi fost favorizată de toată lumea în loc să devină un teatru de război! Adică, ar fi putut fi „un pod” între Vest și Est. În schimb, geo-strategii occidentali care încă mai trăiesc după regulile Războiului Rece, au promis Ucrainei că o vor îngloba în NATO. Acest lucru, în timp ce am transmis Rusiei într-un mod arogant că „Ea” nu este nimic și că nu mai reprezintă o Mare Putere. Această umilire a Rusiei reprezintă o mare greșeală a Vestului. Evident că aceste elemente nu schimbă cu nimic vinovăția Rusiei de invadare a Ucrainei iar pentru a găsi o soluție la ceea ce se întâmplă în prezent trebuie să nu uităm motivele care au stat la baza acestei invazii. De asemeni, degeaba Gdfmania amenință pentru că în fond nu avem cu ce să amenințăm. În total, aceste amenințări vor dăuna mai mult Germaniei decât ar trebui să afecteze Rusia. Aceste sancțiuni economice nu vor pune capăt Războiului ci doar pretind acest lucru! Facem deci, lucruri inutile cum ar fi pictarea Porții Brandenburg în culorile drapelului Ucrainean. Am renunțat la energia nucleară și am căzut în dependența fatală a gazului Rusesc! Putem să neutralizăm această dependență , doar pentru o perioadă scurtă de timp și cu niște costuri astronomice. Și chiar după acest Război, noi vom trăi pe același Continent cu Rusia. Nu trebuie să pierdem oportunitatea de a crea o Arhitectură Europeană de Securitate, însă dacă vom continua să gândim în „alb” și „negru”, adică noi suntem Vestul iar ei „Estul”, atunci Germania poate și trebuie să joace un rol de Mediator în cadrul acestui proces. Evident că noi mai întâi avem nevoie să redevenim un partener de încredere înainte de a ne recăpăta, Suveranitatea ca Stat

„Kramer contra Kramer” într-o confruntare de tip „Război și Pace” în lugubrul game „În slujba poporului” de tipul „Jocul ielelor”, componentele funeste ale unui digraf într-un sistem complex, într-o probematică (inter – pluri și transdisciplinară) aflată în „Agonie și Extaz” cu actul final „Dulce ca mierea este glonțul patriei”

Liderul German spune exact ce spunea cu 8 ani în urmă marele Om de Stat american care este Prof esorul Henry Kissinger: „Ucraina nu trebuie să adere la NATO! Ea trebuie să fie un Pod între Vest și Est.


Sancțiunile economice contra Rusiei riscă de asemeni să nu aibă rezultatul dorit!
Premierul Poloniei, Mateusz Jakub Morawiecki remarcă că rata de schimb a Rublei a revenit la nivelul dinaintea invaziei Ruse a Ucrainei semn că Moscova reușește să evite efectele sancțiunilor! Rusia își vinde gazul și petrolul Chinei, Indiei, Coreei de Nord, etc. Din contră, Europa, va plăti gazul și petrolul de 3, 4,.. ori ori mai scump!
Gazul lichefiat venit cu vapoare din America nu va compensa gazul venit pe conducte din Rusia. Mai mult, ar trebui, ceea ce nu este cazul, ca porturile de pe Coasta de Vest a Europei să fie echipate cu instalații de echipament pentru primirea și depozitarea Gazului Lichefiat ceea ce nu este cazul!
Suntem în fața începutului unei crize economice fără precedent!

Foto BBC

Statele Unite, care de decenii urmăresc dominația economică și politică a Europei, distrugerea oricărei Alianțe Germano-Ruse și slăbirea € (euro) sunt în curs de a câștiga pariul lor.
Această acțiune merge în conjuncție cu „Noua Ordine Mondială” și „Marea Resetare”, criminalul plan al Păpușarului George Sorös și al „locotenentului“ său, hitleristul Klaus Schwab, fondatorului Forumului Economic de la Davos de unde ani de zile a răspândit malefica lor gândire!

Foto BBC

Fără ocoliș, în cartea sa „New World Order”, Schwab anunță că a IV a Revoluție Industrială va fi ceea a Omenirii căreia i se va insera „Chipurile” care vor avea datele personale și această Omenire, a cărui număr trebuie micșorat drastic va fi condusă de un Guvern Mondial al Oamenilor Superiori.
Viziune de Coșmar a acestor Criminali! Ucraina urma să devină acest prim „Laborator“ al acestor planuri funeste. Parlamentarul Ucrainean Kira Rudic, declară de altfel în mod deschis la Fox News: „Știim că nu luptăm doar pentru Ucraina ci și pentru „Noua Ordine Mondială”.

Prioritate actuală rămâne încetarea acestui război barbar și curmarea suferințelor populației nevinovate ucrainene! Foarte probabil, Rusia își va consolida ocupația Estului Ucrainei, a Donbasului, Luganskului și Donețkului, și în sud-est ocuparea Odesei și a teritoriilor până la mare, închizând accesul maritim al Ucrainei.

Este imperativ pentru România de a își asigura independența energetică. Investițiile neglijate ani de zile de toate guvernele succesive trebuiesc realizate în prioritate pentru a nu mai depinde de resursele rusești dar și de nu plăti cu prețuri extrem de scumpe importurile care ar veni din SUA.

Articole asociate

Ucraina rezistă nemiloasei agresiuni rusești declanșate de către Vladimir Putin (General de Bg. (r) Bartolomeu – Constantin Săvoiu, directorul săptămânalului Patria Română)

Nota redacției