Acasă Parteneri media J-B Un nou parteneriat – între Jurnalul Bucureștiului și Facultatea de Arhitectură de...

Un nou parteneriat – între Jurnalul Bucureștiului și Facultatea de Arhitectură de Interior a UAUIM (Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”). Corespondență de la Lect. dr. Cristia Chira  

Numele meu este Cristia Chira și sunt lector la  Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” (UAUIM facultatea de Arhitectură de Interior. Am vorbit cu domnul Claudiu–Victor Gheorghiu (Artist vizual, pictor–iconar, Senior Editor Jurnalului Bucureştiului) care mi-a spus că vă pot contacta în legătură cu un parteneriat media ce se referă la depunerea unui proiect de către UAUIM la Administrația Fondului Cultural Național (AFCN)

Notă. Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) este o instituție publică autonomă înființată prin Hotărârea de Guvern nr. 802/14 iulie 2005 privind organizarea și funcționarea Administației Fondului Cultural Național cu scopul de a gestiona Fondul Cultural Național, de a finanța programele, proiectele și acțiunile culturale organizate în țară și/sau în străinătate precum și pentru a susține relațiile culturale internaționale ale României. Prin finanțarea de programe și proiecte culturale, Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) facilitează accesul publicului la manifestări culturale, artistice și educaționale variate precum: festivaluri, evenimente multiculturale și interdisciplinare, expoziții, concerte, reprezentații de teatru, spectacole, performance-uri, happening-uri, workshop-uri, seminarii, conferințe, lansări de carte și publicații periodice, cursuri de artă pentru toate categoriile de public.

În cazul nostru, este vorba despre un proiect cu facultatea de design din UAUIM care împlinește 20 de ani de existența anul acesta. Pe scurt proiectul își propune să ia studenți de la UAUIM și elevi din licee de profil și să le facem niște ateliere de lucru cu diferite materiale. În urmă workshop-urilor să rezulte niște obiecte de design, unicat, plimbabile pe la expoziții de profil și care să ajute la promovarea design-ului în România și a facultății. Pentru că proiectul să capete vizibilitate ne trebuie parteneriate cu entități  interesate să ne ajute și să participe alături de noi sub orice formă. 

Proiectul este în curs de scriere și detaliere–ce este mai sus reprezintă descrierea în mare a activităților ce urmează a fi desfășurate. Parteneri cu care am semnat până acum avem: Liceul Dimitrie Paciurea, Liceul Nicolae Tonitza, Colegiul Tehnic de Arhitectură şi Lucrări Publice” Ioan. N. Socolescu”, Ordinul Arhitecților din România, APMR (Asociația Producătorilor de Mobilă din România),  Cărturești, Ordinul Arhitecților din România, APMR (Asociația Producătorilor de Mobilă din România),  Uniunea Arhitecților din România, Radio România CulturalÎntrebarea noastră ar fi  dacă doriți să semnați și dvs un parteneriat cu noi-parteneriat media ce ar presupune promovarea proiectului și a informațiilor legate de desfășurarea acestuia.

Cristia Chira

Va mulțumesc anticipat
(Facultatea de Arhitectură de Interior)

Bibliografie
Instituții de finanțare subordonate Ministerului Culturii

Notă redactor-șef

D-na profesoară Cristia Chira ne face o deosebită plăcere parteneriatul cu dvs și în special în cadrul proiectului pe care îl inițiați. Ca urmare vă atașez și aici, în acest articol, contractul semnat de către Direcția & Redacția Jurnalului Bucureştiului.

Thomas Csinta (Scientist and research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social–Economic and Engineering Sciences, criminal investigative journalist, Scientific director at CUFR Romania  and Press attached of Organization for Human Rights DefenseUnited Nation in France, Paris)

De altfel, un asemenea parteneriat am semnat recent și cu Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS), din cadrul Universității din București

Nota redacției