Acasă Apararea drepturilor cetatenilor Un proiect trebuie sa aiba o poveste credibila. Centrala verde are milioane...

Un proiect trebuie sa aiba o poveste credibila. Centrala verde are milioane de povesti mai mult decat credibile!

1086
0

Sa construim atunci impreuna o poveste de vis si un proiect de centrala verde in gospodarie – DIY cu asistenta profesionala insa!

Date initiale

1. In orice gospodarie de la tara exista materia prima pentru o centrala verde in gospodarie:

– compost;

– biogaz;

– mulci.

2. Legea interzice arderea frunzelor! centrala verde in gospodarie este o solutie ecologica!

3. Energia verde, regenerabila este “puternic sustinuta” de statul roman. La fel ca si familia, mama si copilul, etc.

4. Materialele folosite la o centrala verde in gospodarie nu sunt extrem de scumpe si le vom putea adapta functie de puterea financiara a beneficiarului.

 

Ipoteza

Daca toate astea exista, de ce nu exista atunci, in fiecare sat, in fiecare gospodarie, cate o instalatie pe energie verde? O centrala verde in gospodarie adica!

Oare de ce?

Demonstratie

Gospodarii nostrii, dragii nostri tarani, stiu sa-si faca vara sanie si iarna car. Acelasi lucru ar trebui sa se aplice si daca fac o centrala verde in gospodarie.

De ce sa nu fie atunci ajutati atunci sa-si faca si sisteme de incalzire pe energie verde obtinuta cu ajutorul unei centrale verzi. Nu doar panourile fotovoltaice sunt interesante dar, din pacate, doar ele sunt deocamdata subventionate de la buget.

Tot ceea ce poate fi folosit la producerea energiei verzi trebuie sa ne preocupe. Orice tip de centrala verde in gospodarie este de interes in acesta situatie.

Energia ieftina obtinuta printr-o centrala verde in gospodarie, presupunand costuri mici si o durata de utilizare a materialelor achizitionate de peste 25 de ani, perioada in care investitia initiala se amortizeaza este de cam 5 ani este nu doar un deziderat, este o sansa la bunastare.

 

Ce putem face noi pentru ei?

Cursuri, stagii de pregatire, discutii individuale, proiecte in comun, toate avand la baza un model simplu de centrala verde in gospodarie. De ce in Franta taranii pot beneficia de ajutor de acest gen de la stat si aici in Romania nu?

Proiectele de energie verde ar trebui sa fie sustinute de administratiile locale. Ajutati-ne sa ajungem la ele. Cum? Simplu! Trimiteti pe adresa noastra datele de contact ale primarului. Noi, echipa constituita in jurul Jurnalului Bucurestiului adica, vom prezenta si sustine in mass media si in fata autoritatilor centrale si locale datele pe care dumneavoastra ni le puneti la dispozitie si vom continua sa facem acest lucru pana cand vom reusi sa-i convingem ca acest lucru trebuie sa se intample si aici nu doar in Vest!

 

Ce pot face ei pentru noi?

Sa ne contacteze si impreuna sa initiem unul, doua proiecte de acest fel intr-o comuna, sat, catun. Sub indrumarea noastra astfel de idei pot prinde viata. Principalul beneficiar ar fi in primul rand el, taranul roman. Vom creste impreuna astfel, mai puternici si mai uniti.

Cand va exista un astfel de proiect in functiune molipsirea va fi maxima iar rezultatul unul singur: bunastarea tuturor. Garantat!

 

Ce putem face impreuna?

Odata obtinut sprijinul primariei ne putem gandi la un proiect ceva mai mare: gen instalatie de incalzire pentru scoala, gradinita, primarie, sala de consiliu, camin cultural, sera, gradina botanica si totul cu cheltuieli minime, utilizand doar surse de energie verde.

Tot ceea ce tine de noi pentru un astfel de proiect va fi facut in cel mai scurt timp.

In functie de situatia materiala existenta pe plan local ne putem gandi la multe alte proiecte derivate si care sa aduca bani.

Cei interesati si care vor sa se implice in astfel de initiative sunt liberi sa ne caute. Suntem o echipa de oameni care vrem sa schimbam ceva, Si aceasta schimbare poate incepe de acolo de unde a pornit tot.

Pentru proiectele mai mari ne vom mari corespunzator echipa si vom realiza lucrarea in timp util.

Ce putem face pe viitor?

Sa ne extindem proiectele de centrala verde in gospodarie in toata tara. Nu e greu dar trebuie sa va implicati si voi!

Acest lucru este de maxima importanta! Asteptam asadar sa vina alaturi de noi firme, ONG-uri, asociatii care vor sa sprijine si sustina bunastarea taranului roman. Evident ca o gama larga de derivate conexe pot aparea odata cu cresterea bunastarii taranului roman dar asta este un lucru deocamdata incert.

Sa cautam firme si investitori care sa vina alaturi de noi.

Iarna e pe sfarsite, in curand totul va inverzi si taranii romani trebuie sa fie pregatiti sa intampine iarna care vine cu o centrala verde in gospodarie perfect functionala.

 

Investitorii vor intreba de existenta unui plan de afaceri?

In fond si la urma urmei este bine sa avem si asa ceva dar acest lucru il putem avea doar dupa ce vom avea informatii clare din teren legate de cerere si oferta.

Datele odata stranse vor fi centralizate si pe baza acestora va fi formulat si un plan de afaceri realist care va fi pus la punct integral celor interesati!

Sunt siguri ca mai exista inca destul de multi patroni romani inimosi si dornici sa contribuie la ridicarea nivelului de trai in Romania.

Concluzie

Avem de toate dar parca nu avem inca chef de munca! Sau poate ca ma insel … Depinde de voi insa daca taranii vor avea sau nu o centrala verde in gospodarie!