Acasă Turism Unde, când, cum călătorim în 2020?

Unde, când, cum călătorim în 2020?

Vara este asociată în general cu vacanță, însă situația actuală de la nivel global ne face să ne întrebăm în ce măsură pot continuă planurile de deplasare.

Deși pandemia pare să își retragă tentaculele, vacanțele rămân deocamdată închise, că florile rare, cu o frumusețe și un aer aparte, care te umplu de viață într-un timp scurt.

11 idei ale unui iubitor de călătorii în contextul Pandemiei Covid – 2019

1. Sunt foarte așteptate deciziile ministerelor abilitate din cadrul tuturor țărilor, privind soluțiile finale pentru care vor opta că măsură de siguranță a turiștilor. Asta va ajută la trasarea deciziilor călătorilor cu privire la destinația spre care se vor orienta anul acesta.

2. Destinațiile câștigătoare cred că vor fi țările care vor reuși să propună soluțîi blânde cu buzunarele și nervii turiștilor, dar totodată eficiente, astfel încât să le ofere nivelul de siguranță așteptat.

3. Pe termen lung, cel mai probabil serviciile de călătorie vor suferi majorări de tarif pentru a acoperi pierderile suferite în această perioada, însă în prima faza cu siguranță va există un val de tarife reduse, astfel încât să se încurajeze reînceperea deplasărilor.

4. Cred că rezervările last minute vor câștigă teren în față rezervărilor cu reducere Early Booking, deși, odată cu pandemia, furnizorii au început să ofere condițîi flexibile de anulare sau modificare și este foarte probabil că vor fi lansate produse de asigurare a călătoriilor, inclusiv în cazul unei pandemii.

5. Oamenii vor apela cu încredere la o agenție de turism, care să îi ajute în intermedierea cu furnizorii, o soluție avantajoasă pentru călători, din toate punctele de vedere, țînând cont că în foarte multe cazuri, tarifele practicate de o agenție de turism sunt mai mici sau egale în comparație cu mediul online.

6. Cred că în prima faza va există o creștere a cererii pentru România, însă, dacă nu vor există noi valuri de criză, oamenii își vor dori tot mai mult să descopere lumea atât de diversă și tentantă, din afară granițelor țării!

7. În viitorul apropiat, destinațiile foarte afectate de pandemie vor pierde în față țărilor care au înregistrat un număr mic de cazuri.

8. Recomand destinațiile în care fiecare consideră că este în siguranță, pentru că această este relativă. Spre exemplu, un resort cu capacitate mare de cazare, oferă în general un spațiu exterior direct proporțional cu numărul de camere, astfel, existând nenumărate posibilități de a te retrage într-o zona a complexului care nu este aglomerată. O alternativă inspirată poate fi și alegerea unei destinații mai puțîn cunoscute, neatinse încă de turismul de masă, exemple putând fi: zone rurale din Scandinavia sau din Alpi, ori unități de cazare din gama landscape hotels, retrase, cu priveliște minunată.

9. În opinia mea, hotelurile oferă un nivel de siguranță egal sau chiar mai mare, comparativ cu unitățile tip vila sau apartament închiriat, pentru că un hotel este obligat să respecte standarde înalte de curățenie, este verificat în acest sens, respectă un program bine stabilit și autorizat.

10. Probabil, furnizorii de servicii în turism se vor întrece la capitolul originalitate, în inventarea unor măsuri nemaivăzute de siguranță. În perioada actuală, această va fi rețeta succesului, care va atrage un număr semnificativ de călători.

11. Este vitală reîntoarcerea la activitățile pe care le iubim, călătoriile fiind cel mai eficient “combustibil” pentru o viață plină de nou, de culoare și de autocunoaștere. În completare, te invit să urmărești interviul video pe care l-am acordat în cadrul proiectului „D’Inspirație by Dana Tudor”, care conține, printre altele, și topul destinațiilor de călătorie în acest an, așa cum se prefigurează din preferințele clienților noștri.

Autor: Adelina Cretu Wise Travel

Adelina Cretu – Travel Manager WISE.travel, are o experienta de peste 10 ani in domeniu si o pasiune nesfarsita pentru calatorii, pe care o transpune in actiunile din fiecare zi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.