Acasă Apararea drepturilor cetatenilor Utilizatorii Micro$oft vor plăti taxe lunare!

Utilizatorii Micro$oft vor plăti taxe lunare!

212
0

de Bill Schroder

Conform ultimelor știri, compania de tehnologie mondială, considerata de unii ca fiind una de elită, Micro$oft, va percepe de acum inainte taxe de abonament de la absolut toti clienții săi. Această știre a fost confirmată de către reprezentantul companiei marți (Julie 12, 2016). Toti utilizatorii Micro$oft vor plăti de acum inainte taxe lunare.

Utilizatorii Microsoft va plăti taxe lunare

 

Utilizatorii Micro$oft vor plăti taxe lunare!

Micro$oft va încasa de acum inainte, de la fiecare consumator de produse din gama Micro$oft Windows 10, taxe. Utilizatorii vor plăti o anumită sumă de bani, în scopul de a continua sa beneficieze de serviciile oferite de Windows 10.

(Poate ca asa se si explica ravna si escrocheria actualizarii pe nevazute a atator sisteme de operare anterioare, ca Windows 7, 8.0 si 8.1 – n.trad.)

Utilizatorii Micro$oft vor plăti taxe lunare. Dar, sunt multe lucruri care trebuie să fie evidențiate. Ar trebui insa să păstrați acest lucru în minte: aceste taxe sunt impuse pentru ca, in cazul întreprinderilor mari,  taxele aplicabile la situația actuală sunt modice.

Solitaire was removed from Windows 10 and users must now pay for the full experience - Image credit Microsoft

 

Acum, se poate pune întrebarea referitoare la faptul că ceea ce reprezinta punctul de vedere al Micro$oft în ceea ce privește serviciile este diferit de ceea ce crede simplul utilizator. După cum știm cu toții, această companie de tehnologie a folosit o paradigma noua conform căreia SO Windows  este de acum inainte un “serviciu”. Daca pana acum cativa ani plateai odata si beneficiai de actualizari pe toata durata de viata a produsului, de acum inainte SO este actualizabil doar contra cost, planul de tarifare pentru utilizatorii produselor lor nefiind diferentiat. Așa că, firesc ne intrebam, care va fi noua strategie a companiei?

De acum inainte utilizatorii Micro$oft vor plăti taxe lunare. Dar, dacă sunteți îngrijorat cu privire la taxe, nu trebuie să fiti. Motivul pentru care acest lucru se intampla se datorează faptului că  Microsoft se încarcă cu o cantitate neglijabila de bani din marile întreprinderi ce utilizeaza SO de la M$. In urma acestui fapt se spune că Microsoft va încasa 7 dolari pentru fiecare utilizator de Micro$oft Windows 10 (aproximativ 24.5RON/luna fara TVA! – n.trad.).

Windows 10

 

Deci, acum putem spune că intr-adevar Micro$oft Windows 10 Enterprise 3 nu este un chir serviciu gratuit pentru toti. În funcție de actualizari, utilizatorii M$ vor plăti si ei taxe lunare. Pe de altă parte, dacă va gânditi sa creșteti durata de viață a SO Microsoft detinut de dumneavoastră, veti scoate si bani pentru a realiza acest lucru! Apoi trebuie sa fiti pregătiți sufleteste să plătiti chiar si mai mulți bani corporatiei americane. Acest lucru se datorează faptului că, Micro$oft va va taxa pentru acest lucru. Pana veti renunta si veti trece la Linux. Sau nu, si veti deveni inca o vaca buna de muls a corporatiei M$!

Pe de altă parte, puține lucruri sunt însă foarte clare. Aceste lucruri includ in primul rand “produsele” care vor fi disponibile utilizatorilor ca “servicii”. În plus, costul acestor dispozitive cu SO Windows este încă complet necunoscut.

Există insa un lucru foarte important pe care trebuie să il știți, asta dacă utilizați Micro$oft Windows 7 și Micro$oft Windows 8/8.1. Puteți inca obține Micro$oft Windows 10 GRATUIT, doar dacă utilizați aceste versiuni menționate mai sus ale Windows in mod legal. Păstrați acest lucru în minte, si anume că această ofertă este valabilă numai înainte de 29 iulie în 2016 (doar luna in curs adica!).

Windows 7 and 8 users are now prompted to get Windows 10

 

Concluzie:

Compania va primi o mulțime de bani de la mariile întreprinderi/corporatii. Însă, compania va trebui să răspundă cu privire la modul in care Windows  genereaza o caruta de bani. Această situație va avea atat un impact pozitiv cat și unul extrem de negativ în mintea utilizatorilor simpli (home si Office Small Business). Utilizatorii Micro$oft vor plăti de acum inainte taxe lunare. Acest lucru se datorează faptului că în prezent tarifele de securitate vor fi coercitiv impuse asupra utilizatorilor. Însă, ceea ce face acum această platformă extrem de vulnerabilă va fi tocmai un sistem de operare neactualizat, adica plin de riscuri si vulnerabilitati.