Acasă Medic Vești, vești…și ce mai vești….(Corespondență de la Dr. Anna-Nora Rotaru-Papadimitriou, medic, Grecia...

Vești, vești…și ce mai vești….(Corespondență de la Dr. Anna-Nora Rotaru-Papadimitriou, medic, Grecia – Atena)

Președintele Federației Panhelenice a Angajaților Spitalelor Publice vorbește despre intimidarea personalului medical. Președintele publică documentul că erau invitați să semneze, așa cum afirmă el, cei care doreau să fie vaccinați.

Sunt de acord să fiu vaccinat pentru coronavirus, deși până acum efectele secundare ale vaccinului nu sunt pe deplin cunoscute, chiar și cele letale”, se menționează o opțiune din document. Cealaltă opțiune prevedea: „Nu sunt de acord să fiu vaccinat pentru coronavirus din motive personale și îmi asum întreaga responsabilitate chiar dacă știu riscurile bolii”. De fapt, în ambele cazuri este necesară semnarea documentului.

Se raportează: Se întâmplă lucruri incredibile cu vaccinarea personalului medical. S-au distribuit un formular de consimțământ pentru vaccinare, deși poate fi fatal. La spitalul din K.  astăzi, când personalul medical a mers să fie vaccinat, au primit o declarație că ar trebui să semneze că sunt de acord cu vaccinarea, deși până în prezent nu sunt cunoscute toate efectele secundare ale vaccinului, chiar și cele letale. Același formular ar trebui să fie semnat de acei colegi care nu acceptă vaccinarea din motive personale și își asumă întreaga responsabilitate. Ce eșecuri sunt acestea? „Terorizează colegii și lumea, așa că se întreabă dacă ar trebui să fie implicați în vaccinare.

Este un anunț la ziar, dar împărtășesc aceleași sentimente și nesiguranță! Și pe bună dreptate cred, când nimeni nu ne poate asigura nici de efectele adverse posibile la primele 15-20 de min de la injectare. S-au văzut cazuri, chiar pe mass media, când o asistentă medicală din Anglia a leșinat după nici 15 minute de la vaccinare, chiar când i se lua interviu, fără ca soarta ei să fi fost cunoscută, ulterior.  Stări de amețelă, leșin, tulburări de ritm până la stop cardiac (2 din cei 6 morți anunțați), anafilaxie până la șoc anafilactic, meningoencefalite, pareză de nerv facial s.a, au fost deasemenea semnalate.

Dar sunt posibilele și efecte tardive, după 3-4 ani, precum se zice: leucemii și alte forme de cancer, boli autoimune, scleroza în plăci, encefalită… lucru care nici nu și-l asumă companiile farmaceutice, declarând acest lucru clar pe prospect, cum că nu-și asumă nicio responsabilitate în acești 4 ani. Este posibilă o denaturare a codului genetic, după spusele unora, transmisă la urmași (la fete, cu tulburări de fertilitate și sterilitate) printr-o pervertire a ARNm în ADN? Întrebarea aș face-o geneticienilor! Se spune că nu există posibilitatea, că se elimină treptat și totuși… am citit că ar exista o punte de trecere între ARNm și ADN.

         Fireste că mulți vor spune că acestea vor fi cazuri izolate în comparație cu sutele și miile ce s-or salva. Corect le-oi spune, și-n război sunt victime, „morții cu morții , vii cu viii ”- cum spune o vorbă dar, dacă tu vei fi printre ele sau, omul tău și mai mult copilul tău , ce-ai avea sa ne spui ? Iți asumi riscul cu mâna pe inimă ? Iti vaccinezi copilul tău cu inima ușoară ? Nu al altuia, copilul tău! Și-aș vrea tare mult să știu: cănd acest vaccin iți va oferi o imunitate de 3 luni știută până acum experimental, doar presupusă a fi mai mult, de 6 luni ca la cei ce fac boala, de ce să-ți asumi un așa de mare risc de îmbolnăviri (momentane și de durată), ce-ți pot lăsa sechele pe viață sau pot fi letale? Doar dacă trecem la teoria Conspirației, că faimoșii virusologi din centrele cunoscute au realizat hipervirusul acesta cu ceva ani in urmă c-un anume scop (?) și-n același timp i-au facut și antidotul-vaccinul, având astfel o anume siguranță în cele ce susțin. Dacă nu, de ce trebuie noi să jucăm rolul de cobai și cine trăiește, trăiește, cine moare, moare, ca și cum am trage la sorți ?

Un alt punct de menționat este că cei vaccinați vor continua să poarte masca, nu numai până să le fie asigurată imunitatea, ci și-n continuare, ei înșiși putând transmite Covidul, fără să se imbolnăvească (dar, nici asta nu e sigur, după prospectul vaccinului, putând exista cazuri de îmbolnăvire!) ci,  purtându-l în rinofaringe, cu fiecare infestare deven contagioși. Pandemia a venit ca să rămână ne spun, deci din 6-n șase luni, 8 luni, hai un an și ne vor injecta acelasi ARNm? Se zice că-și face treaba si se elimină. Putem fi siguri? Avem experiență? Deși s-a experimentat de câțiva ani cu acest ARNm în laborator, e prima dată acum când se folosește direct pe om.Ce urmări poate avea cunoaștem cu exactitate, atunci când la alte vaccinuri era nevoie de 7-10 ani de studii și urmăriri ale reacțiilor adverse, cum de fapt s-au și depistatla multe dintre ele, unele fiind foarte grave, vitale și letale ?

Tare aș vrea să se dezbată acest subiect la emisiuni TV aceste probleme deschis, între specialiști, să afle lumea, să știe ce să facă, ce-o așteaptă, ce posibilitati are, ținându-se totul învăluit în mister și impus totuși populației lăsând loc firește la ceea ce azi se numește „Conspirație”. De viața noastră este vorba, avem dreptul să cunoaștem și să decidem! Ne-au prevestit și alte pandemii in viitor, mai grozave, se spune că am intrat în perioada pandemiilor. De la Nostradamos, de la baba Vanga știu ceva sau… unii ne pregătesc surprize? Uite însă ca au venit si mutațiile, o nouă tulpină a virusului și-a făcut apariția în Anglia, mult mai contagioasa, de 50-70% , pe care testele PCR nu-i sigur că o pot depista. Va face față vaccinul, noului mutant ? Se spune ca da, că-i mai rămân 2 posibilități (țepușe numite), D-zeu știe  ce „țepușe” ne așteaptă-n viitor.

Zilele astea circulă un zvon, cum că a-2-a doză a vaccinului Pfizer BioNTech ce-ar trebui făcută dupa 21 de zile strict de la prima injectare, din cauza lipsurilor de materie primă (tesut pulmonar fetal de 12 săptămâni, avortat), sau că nu s-au facut comenzi, sau că-s cerințele prea mari, va intârzia și-n unele state precum Danemarca o vor face dupa 6 săptămâni, Anglia zice după 12 săptămâni de la prima injectare, altele poate la calendrele grecești… Chiar compania farmaceutică respectivă nu asigura valabilitatea vaccinului și siguranța lui în așa conditii, adică dupa trecerea termenului de 21 de zile, însă, zic unii specialiști „că astfel vor vedea cum va reacționa organismul la doze mai mici păstrând o oarecare imunitate de la prima doză, cum că un număr mai mare de oameni vor putea fi vaccinați, în general aș zice că-i o mare harababură!Chiar dacă datele arată că există protecție parțială la 12 zile după prima doză, nu există dovezi că protecția este menținută peste 21 de zile”, a spus un purtător de cuvânt al BioNTech-ului.

Deciziile relevante din Danemarca vizează și vaccinul Moderna, în timp ce Marea Britanie vizează și vaccinul AstraZeneca (folosește rADN-recombinant adică) la care se așteaptă de la o zi la alta aprobarea. Mai este și vaccinul rusesc Sputnik ce folosește metoda obișnuită de până acum de formare a vaccinurilor cu o reușită ce atinge 96% și cel  chinezesc. Dacă Pfizer BionTech se poate lăuda cu o reușită de 94 %, AstraZeneca doar cu 70%. Deci ce va fi cu-acest vaccin cu-așa scăzute performanțe ? Deși nu sunt genetician, imunolog ca specialitate, aș întreba pe-un cercetător: de ce nu se fac comenzi cu anticorpi monoclonici, doar sunt un număr însemnat de vindecări imediate, în câteva ore, dintr-acei anticorpi ce s-au făcut Președintelui Trump și multora sus-puși, de s-au sculat a-2-a zi și-au fost bine merci, chiar oameni de vârstă înaintată, chiar cu probleme de sănătate grele? O sa-mi spuneți poate că metoda e scumpă față de vaccin care-i foarte ieftin. Adevărat, face cam 1000 de euro. De ce însă marile companii farmaceutice nu fac doze pe linie, statele nu cer pentru cetățenii ei, că cine oare nu și-ar fi salvat omul drag, copilul de la moarte, atâția tineri duși degeaba, fără boli aparente, oameni valoroși plătind tribut morții, pentru o 1000 de euro în final, valoare de 2 salarii medii pe lună că și cerșind i-am putea găsi ?

Această metodă s-ar fi aplicat imediat, in situații ușoare, de început și medii de boală, care firește astfel nu s-ar fi agravat și n-ar fi ajuns la Terapie Intensivă. Câți oameni nu ar fi fost astăzi scăpați de la moarte? E scump ziceți? Dar spitalizarea celor din terapiile intensive supraaglomerate, la ce sumă se ridică, atunci când aceștia stagnează săptămâni întregi, până vreo 80% să moară, nu numai de Covid, dar și de infectii iatrogene, cu microbi vigilenți de spital, datorită intubației prelungite și-a șederii de mare durată ? Câți bani irosiți, câte vieți pierdute (16.000 România) și ce cifre cutremurătoare în SUA, Marea Britanie, Franța, Spania, Italia, Germania… ?

Fiecare astfel tratat s-ar fi întors acasă, la familia lui, la munca lui, economia statelor nu ar fi fost azi la pământ, atâția bani circulă azi din buzunar în buzunare, fiecare stat să-și fi salvat cetățenii, nu doar pe cei importanți, ci și „plebea”, și pe-acei oameni ai eforturilor care fac mecanismul ce susține societatea să poată să existe ! In atâtea luni de zile, se putea lucra pe anticorpi paralel și cred că altfel ar fi fost situatia astăzi… altfel ne-ar fi fost viitorul !

Mor oamenii cu miile, cu sutele de mii, 1.900.000 de mii aprox până azi. Ceva trebuie de făcut să se oprească pandemia, să se termine cu lockdown-ul care ne ține închiși în case de luni de zile, să înceapă școlile, să se deschidă magazinele, să se elibereze economia și-ncet să-și revină, să intrăm într-o viață normală, ca aceea preCovid... măcar. Asta vrem cu toții. Cu toții însă? Sau poate nu, sau poate există alte motive bine camuflate ce ne vor îngenuncheați și subjugați, topiți în brațețe morții? Cine conduce lumea asta? Mi-am mai pus această întrebare. Iar „Conspirația ” ? Dar cine bagă mâna-n foc susținând contrariul ? Tare rău e să nu mai ai încredere azi în nimeni  și în nimic. A rămas oare ceva sfânt pe-acest pământ ? 

Anna-Nora Rotaru – Papadimitriou

A se vedea și articolul

Pandemia Covid-19, dictatura măștii, necesitate și efecte psihologice (Corespondență de la Dr. Anna-Nora Rotaru-Papadimitriou, medic, Grecia – Atena)

Alte articole ale autoarei Anna-Nora Rotaru în Jurnalul Bucureştiului

Bibliografie

Sisteme complexe. Subiect de teză de doctorat inter-pluri și transdisciplinar. Formalismul (modelul) matematic al algebrei și analizei matriciale în contaminarea unui „human specimen” cu un virus (agent patogen inframicrobian, inclusiv, Covid-2019/SARS-CoV-2). Aplicații la crearea unui vaccin rezistent contra acestuia. [Subject of inter-pluri and transdisciplinary doctoral thesis. Mathematical (model) of algebra and matrix analysis in contamination of a „human specimen” with a virus (inframicrobial pathogen, including Covid-2019/SARS-CoV-2). Applications to create a resistant vaccine against it. (Multi-and inter-disciplinary dissertation topic. The mathematical algebraic and matrix model in the contamination of a human specimen with a virus)].

Articolul precedentLa colind, după Bobotează (Corespondentă de la Conf. dr. Cristina – Mihaela Barbu, eseist, prozator, Craiova)
Articolul următorApare și un antidot la produsele neconforme de pe piață
Fizician teoretician și matematiciancian de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care au contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze în lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.