Acasă Conferinte, Dezbateri XPRIMM Time for Business – Provocările anului 2020 in industria asigurarilor din...

XPRIMM Time for Business – Provocările anului 2020 in industria asigurarilor din Romania

182
0
business salesman agent with protection policy. concept accident prevention healthcare insurance.

Primul eveniment din acest an dedicat asigurărilor „XPRIMM Time for Business – Provocările anului 2020” – s-a desfășurat de la ora 9:30, la Hotel Sheraton din capitală.

Cu această ocazie, au fost prezentate și analizate principalele tendințe care marchează dezvoltarea industriei de asigurări în 2020. De asemenea, vor fi dezbătute soluțiile necesare pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a pieței de profil.

Temele propuse pentru eveniment au fost:

  • Cum va evolua piață de asigurări în 2020? Care vor fi clasele de asigurări vedetă?
  • Care sunt principalele oportunități, amenințări și riscuri în 2020 pentru piață asigurărilor?
  • Planuri și obiective pentru 2020
  • Soluții pentru dezvoltarea asigurărilor de locuințe

Piață asigurărilor a însumat, în primele nouă luni ale anului 2019, prime brute în valoare de 8,13 miliarde lei, în creștere cu aproximativ 9% față de valoarea înregistrată în aceeași perioada a anului anterior. În același timp, valoarea totală a daunelor achitate de asigurători s-a majorat cu aproape 16%, conform raportului publicat de ASF.

Anul 2019 a fost un an de creștere a pieței de asigurări din România, dar și de consolidare a cadrului legislativ din domeniu, timp în care companiile au depus eforturi considerabile pentru a se adapta la nouă legislație privind distribuția în asigurări – IDD. De asemenea, mai mulți jucători din piață au beneficiat de dezvoltarea tehnologică și au lansat noi produse și servicii, precum inspecția daunei sau constatarea daunei online/video, asistenți virtuali (chatbots), sisteme telematics și altele.

În același timp, valoarea primelor intermediate de brokeri a crescut cu peste 12% față de perioada similară a anului trecut, până la aproape 5,3 miliarde de lei, reprezentând 65% din totalul pieței locale de asigurări.

Jucătorii atrag atenția asupra gradului ridicat de concentrare pe asigurări RCA, parcul auto îmbătrânit, daunalitatea crescută, lipsa facilităților fiscale pentru asigurările de viață, nivelul redus de încredere față de industrie, dar și asupra crizei forței de muncă.

Articolul precedentCapitalele europene ale culturii în 2020: Galway și Rijeka
Articolul următorEnvie de partir avec Masha Voyages….
Matematician şi fizician de formaţie pluri-inter și transdisciplinară, adept şi promotor al educaţiei de excelenţă (gifted education) şi jurnalist de investigaţii criminale francez, de origine română, specializat în MASS (Matematici Aplicate în Științe Sociale), în studiul fenomenelor socio - judiciare cu ajutorul unor structuri matematice complexe (teoria haosului - sisteme complexe, teoria ergodică, teoria teoria categoriilor și rețelelor, cercetarea operațională și teoria sistemelor formale de tip Gödel). Cofondator al IRSCA Gifted Education (Institutul Român pentru Studii şi Cercetări Avansate în Educaţia de Excelenţă), de peste un deceniu și jumătate, este Director de studii în cadrul CUFR România (Conseil Universitaire-Formation-Rechereche auprès des Grandes Ecoles Françaises-Consultanţă Universitară, Studii şi Cercetări de pe lângă Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii), organism educaţional franco-român agreat de stat, având ca obiectiv, consilierea, orientarea şi pregătirea candidaţilor români cu Diplomă de bacalaureat, respectiv ai studenţilor din primul ciclu universitar (Licenţă), la concursurile de admitere în sistemul elitist de învatamânt superior „La conférence des grandes écoles françaises” (Şcolile Superioare Franceze de Înalte Studii - CPGE-Classes Préparatoires aux Grandes Ecoles, Grandes Ecoles) şi Universităţile elitiste franceze (Licenţă, Master). Este autor a peste 600 de lucrări cu caracter științifico–didactic (articole și cărți de matematică și fizică, respectiv, de investigație jurnalistică – atât în limba română cât și în limba franceză, repertoriate și în BNF – Bilibioteca Națională a Franței, „François, Mitterrand”), care aui contribuit la promovarea culturii și civilizației franceze îin lume, precum și la admiterea a peste 1.000 de tineri români cu abilități intelectuale înalte (absolvenți de liceu și studenți) au fost admiși în școlile superioare franceze de înalte studii – Les Grandes Ecoles (un sistem educațional elitist și unic în lume), în special, în cele științifico–inginerești și economico–comerciale, dintre care, astăzi, majoritatea ca absolvenți, contribuie în calitate de cadre superioare sau de conducere la prosperitatea spirituală și materială a națiunii franceze în cadrul unor prestigioase instituții de învatamânt superior și de cercetare, mari companii private sau de stat, civile si militare, multinaționale, specializate în tehnologia de vârf, respectiv, în cadrul administrației locale și centrale de stat.