Acasă Conferinte, Dezbateri XPRIMM Time for Business – Provocările anului 2020 in industria asigurarilor din...

XPRIMM Time for Business – Provocările anului 2020 in industria asigurarilor din Romania

167
0
business salesman agent with protection policy. concept accident prevention healthcare insurance.

Primul eveniment din acest an dedicat asigurărilor „XPRIMM Time for Business – Provocările anului 2020” – s-a desfășurat de la ora 9:30, la Hotel Sheraton din capitală.

Cu această ocazie, au fost prezentate și analizate principalele tendințe care marchează dezvoltarea industriei de asigurări în 2020. De asemenea, vor fi dezbătute soluțiile necesare pentru creșterea și dezvoltarea sănătoasă a pieței de profil.

Temele propuse pentru eveniment au fost:

  • Cum va evolua piață de asigurări în 2020? Care vor fi clasele de asigurări vedetă?
  • Care sunt principalele oportunități, amenințări și riscuri în 2020 pentru piață asigurărilor?
  • Planuri și obiective pentru 2020
  • Soluții pentru dezvoltarea asigurărilor de locuințe

Piață asigurărilor a însumat, în primele nouă luni ale anului 2019, prime brute în valoare de 8,13 miliarde lei, în creștere cu aproximativ 9% față de valoarea înregistrată în aceeași perioada a anului anterior. În același timp, valoarea totală a daunelor achitate de asigurători s-a majorat cu aproape 16%, conform raportului publicat de ASF.

Anul 2019 a fost un an de creștere a pieței de asigurări din România, dar și de consolidare a cadrului legislativ din domeniu, timp în care companiile au depus eforturi considerabile pentru a se adapta la nouă legislație privind distribuția în asigurări – IDD. De asemenea, mai mulți jucători din piață au beneficiat de dezvoltarea tehnologică și au lansat noi produse și servicii, precum inspecția daunei sau constatarea daunei online/video, asistenți virtuali (chatbots), sisteme telematics și altele.

În același timp, valoarea primelor intermediate de brokeri a crescut cu peste 12% față de perioada similară a anului trecut, până la aproape 5,3 miliarde de lei, reprezentând 65% din totalul pieței locale de asigurări.

Jucătorii atrag atenția asupra gradului ridicat de concentrare pe asigurări RCA, parcul auto îmbătrânit, daunalitatea crescută, lipsa facilităților fiscale pentru asigurările de viață, nivelul redus de încredere față de industrie, dar și asupra crizei forței de muncă.