Vifor Pharma România sprijină Ziua Carenței de Fier, un eveniment internațional dedicat creșterii gradului de conștientizare a impactului carenței (deficitului) de fier și al anemiei feriprive. Un apel pentru înțelegerea impactului semnificativ pe care această afecțiune îl poate avea asupra vieții celor cu carență de fier a fost lansat și în mediul online, prin intermediul platformei Carența de Fier, care invită populația să afle mai multe despre simptomele specifice și să se adreseze medicului, atunci când este cazul.
Fierul are un rol vital pentru întregul organism, inclusiv în producerea globulelor roșii, asigurarea funcționării eficiente a inimii și a creierului și în prevenirea infecțiilor și a bolilor. Când nu există suficient fier, organismul uman nu poate funcționa corect iar calitatea vieții pacienților este afectată semnificativ.
„Deficitul de fier este o afecțiune foarte răspândită, asociată cu deteriorarea stării generale de sănătate și a calității vieții. Rolurile fiziologice ale fierului sunt foarte importante pentru organism: captarea și transportul oxigenului la țesuturi, depozitarea oxigenului, producerea de energie și eritropoieza. În cazul pacienților cu insuficiență cardiacă, consecințele deficitului de fier sunt: creșterea numărului de spitalizări, oboseala, scăderea capacității de efort și senzația de lipsă de aer. Ziua Carenței de Fier este o inițiativă binevenită, care poate ajuta la educarea populației pentru a se adresa medicului, la nevoie” a declarat Prof. univ. dr. Daniel Lighezan (medic primar cardiologie și medicină internă) de Spitalul Clinic Municipal de Urgență Timișoara.
„Este important ca mamele să știe că deși anemia este cea mai cunoscută manifestare a deficitului de fier, efectele acesteia asupra dezvoltării neurocomportamentale sunt cele care ar trebui să ne îngrijoreze. Consecințele deficitului de fier instalat în copilărie sunt multiple și constau în scăderea capacității de concentrare, atenție, memorare, apariția tulburărilor de somn, a comportamentului ezitant, deficiențe de adaptare socială. Identificarea precoce a categoriilor de copii la risc, inițerea unei diete adecvate și a unei profilaxii sunt esențiale pentru prevenirea apariției unui deficit de fier și ulterior a anemiei feriprive” a declarat Prof. univ. dr. Doina Anca Pleșca (medic primar pediatrie și pneumologie pediatrică la Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu”), Președintele Societății Române de Pediatrie.
Luați în serios problema carenței de fier!
- Deficitul de fier și anemia feriprivă afectează una din trei persoane la nivel mondial
- Femeile aflate în perioada de premenopauză, femeile însărcinate și copiii cu vârsta sub cinci ani fac parte din categoria persoanelor cu risc
- Carența de fier poate fi ușor diagnosticată cu ajutorul unui set de analize de sânge și se poate trata
Vifor Pharma România sprijină Ziua Carenței de Fier, un eveniment internațional dedicat creșterii gradului de conștientizare a impactului carenței (deficitului) de fier și al anemiei feriprive1.
Un apel pentru înțelegerea impactului semnificativ pe care această afecțiune îl poate avea asupra vieții celor cu carență de fier a fost lansat și în mediul online, prin intermediul platformei Carența de Fier, care invită populația să afle mai multe despre simptomele specifice și să se adreseze medicului, atunci când este cazul.
Fierul are un rol vital pentru întregul organism, inclusiv în producerea globulelor roșii, asigurarea funcționării eficiente a inimii și a creierului și în prevenirea infecțiilor și a bolilor. Când nu există suficient fier, organismul uman nu poate funcționa corect iar calitatea vieții pacienților este afectată semnificativ. Printre simptomele frecvente se numără oboseala, amețeala și senzația de lipsă de aer. Se estimează că deficitul de fier și anemia feriprivă afectează una din trei persoane la nivel mondial.2 Totuși, în ciuda consecințelor grave și a prevalenței crescute3, carența de fier rămâne în continuare o condiție medicală care nu este suficient valorizată, diagnosticată și tratată.
Deficitul de fier, independent de prezența anemiei, poate slăbi organismul și poate duce la agravarea bolilor cronice preexistente, inclusiv insuficiența cardiacă și boala cronică de rinichi, contribuind la creșterea morbidității și mortalității.4
Carența de fier poate afecta pe oricine, însă femeile aflate în perioada de premenopauză, femeile însărcinate și copiii sub cinci ani prezintă un risc crescut.5 Cu instrumentele corecte, educație și sprijin, carența de fier poate fi ușor de diagnosticat (prin intermediul unui test simplu de sânge) și de tratat eficient.
Încă din anul 2015, Ziua Carenței de Fier își propune să ajute populația la nivel global să înțeleagă importanța fierului pentru organism și ce se poate întâmpla când deficitul de fier nu este diagnosticat și tratat corespunzător. Ziua Carenței de Fier din acest an este susținută de organizații importante la nivel mondial și național, inclusiv CROI (The West of Ireland Cardiac and Stroke Foundation), Global Heart Hub, Anemia Community, Heart Failure Policy Network, Anemia Working Group, Asociația Aspemed, Asociația Română pentru Educația Pediatrică în Medicina de Familie, Asociația Medicilor de Familie București-Ilfov, Asociația Pacienților cu Boli Inflamatorii Intestinale din România, Asociația pentru Tulburări de Somn la Copii și Adolescenți, Clubul Regal al Medicilor, Romanian Crohn’s and Colitis Club, Societatea Națională de Medicina Familiei, Societatea Română de Gastroenterologie și Hepatologie, Societatea Română de Medicină Internă, Societatea Română de Nefrologie și Societatea de Obstetrică și Ginecologie din România.
Pentru mai multe informații despre carența de fier și verificarea listei cu simptome, accesați Carența de Fier
Despre carența de fier
Deși carența de fier poate afecta pe oricine, este mai des întâlnită la femeile aflate în perioada de premenopauză, femeile însărcinate și la copiii cu vârsta sub cinci ani.5 Netratată, poate duce la instalarea anemiei feriprive. Efectele deficitului de fier diferă de la o persoană la alta, dar pot duce la deteriorarea stării generale de sănătate și a stării de bine.6 Chiar și în absența anemiei, deficitul de fier poate slăbi organismul și poate duce la agravarea bolilor cronice preexistente, inclusiv insuficiența cardiacă și boala cronică de rinichi, contribuind la creșterea morbidității și mortalității.4 Simptomele frecvente includ oboseala,7,8,9 paloarea,7 unghiile friabile,7,10 pofta de lucruri necomestibile precum pământ sau gheață11, lipsa capacității de concentrare.6,8 La copii, deficitul de fier poate afecta semnificativ dezvoltarea cognitivă și motorie.12
A se vedea pentru detalii și articolele de mai jos.
Despre Vifor Pharma România
Vifor Pharma România, o companie a Grupului Vifor Pharma, este lider* mondial în domeniul inovării, dezvoltării, fabricării şi comercializării produselor farmaceutice destinate tratării deficitului de fier. Compania are, de asemenea, o gamă variată de medicamente eliberate cu și fără prescripţie medicală. Vifor Pharma, cu sediul în Zürich,Elveţia, beneficiază de o prezenţă globală în creştere la nivel mondial și de o vastă reţea de filiale și parteneri în întreaga lume.
* Date trimestriale IQVIA MIDAS, Farma&Cia, GERS, DLI la costurile de achiziție ale distribuitorilor, Q3 – 2019
Referințe
- Hassan, Tamer Hasan et al. “Impact of Iron Deficiency Anemia on the Function of the Immune System in Children.” Ed. Esaki M. Shankar. Medicine 95.47 (2016): e5395. PMC.
- Peyrin-Biroulet L, et al. Guidelines on the diagnosis and treatment of iron deficiency across indications: a systematic review. Am J Clin Nutr. 2015;102(6):1585-94.
- World Health Organisation. Worldwide prevalence of anaemia 1993-2005. 2008. Available at URL: Worldwide prevalence of anaemia
- Cappellini MD et al. Iron deficiency across chronic inflammatory conditions: International expert opinion on definition, diagnosis, and management. Am J Hematol. 2017 Oct;92(10):1068-1078.
- Hercberg S, et al. Iron deficiency in Europe. Public Health Nutr. 2007;4(2b).
- Patterson A et al. Iron deficiency, general health and fatigue: Results from the Australian Longitudinal Study on Women’s Health. Qual Life Res. 2000;9:491-497.
- Auerbach M, Adamson JW. How we diagnose and treat iron deficiency anemia. Am J Hematol. 2016;91(1):31-38.
- Fernando B, et al. A guide to diagnosis of iron deficiency and iron deficiency anemia in digestive diseases. World J Gastroenterol. 2009 Oct 7; 15(37): 4638-4643.
- Favrat, B., et al. (2014). Evaluation of a single dose of ferric carboxymaltose in fatigued, iron-deficient women–PREFER a randomized, placebo-controlled study. PLoS One 9(4): e94217. eCollection 2014.
- Cashman MW, Sloan SB. Nutrition and nail disease. Clin Dermatol. 2010;28(4):420-5.
- Barton JC, et al. Pica associated with iron deficiency or depletion: clinical and laboratory correlates in 262 non-pregnant adult outpatients. BMC Blood Disord. 2010;10:9. doi:10.1186/1471-2326-10-9.
- World Health Organisation. Nutritional anaemias: tools for effective prevention and control. 2017. Disponibil la: Nutrition publications.
Hello
YOU NEED QUALITY VISITORS FOR YOUR: jurnalul-bucurestiului.ro ?
WE PROVIDE HIGH-QUALITY VISITORS WITH:
– 100% safe for your site
– real visitors with unique IPs. No bots, proxies, or datacenters
– visitors from Search Engine (by keyword)
– visitors from Social Media Sites (referrals)
– visitors from any country you want (USA/UK/CA/EU…)
– very low bounce rate
– very long visit duration
– multiple pages visited
– tractable in google analytics
– custom URL tracking provided
– boost ranking in SERP, SEO, profit from CPM
CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST HERE=> ventfara@mail.com
Thanks, Juliet Tonkin
Hello
YOU NEED QUALITY VISITORS FOR YOUR: jurnalul-bucurestiului.ro ?
We Provide Website Traffic 100% safe for your site, from Search Engines or Social Media Sites from any country you want.
With this traffic, you can boost ranking in SERP, SEO, profit from CPM
CLAIM YOUR 24 HOURS FREE TEST HERE=> http://mariosyei18529.bloggerbags.com/8099364/get-quality-visitors-for-your-site
Thanks, Florrie Urbina