Acasă Eveniment istoric comememorativ Ziua Internațională a Drepturilor Omului sărbătorită pe 10 decembrie la București, la...

Ziua Internațională a Drepturilor Omului sărbătorită pe 10 decembrie la București, la sediul OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite – Ecosec)

Data de 10 decembrie a fost aleasă ca Ziua Internațională a Drepturilor Omului pentru a onora adoptarea și proclamarea de către Adunarea Generală a ONU, la 10 decembrie 1948, a Declarației universale a Drepturilor Omului (DUDO), prima exprimare globală a drepturilor omului și una dintre primele realizări majore a noii organizații a Națiunilor Unite.

Instituirea oficială a Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, a avut loc la plenara 317 a Adunării Generale a Națiunilor Unite, la 4 decembrie 1950, când aceasta a declarat Rezoluția 423 (V), prin care invita toate statele membre, precum și orice alte organizații interesate să sărbătorească ziua așa cum cred că e potrivit. Ziua este marcată în mod normal atât de conferințe și reuniuni politice la nivel înalt cât și de evenimente culturale și expoziții care se ocupă cu probleme legate de drepturile omului. În condițiile în care, România a devenit campioană și de râsul Uniunii Europene!

România-locul 1 în Europa, sau mai bine zis, la ce, oare?

  1. La mortalitate infantilă.
  2. La infecții intraspitalicești.
  3. La mame minore
  4. La numărul de avorturi
  5. La analfabetism funcțional
  6. La lipsa autostrăzilor
  7. La prețul kilometrului de autostradă
  8. La drumuri neasfaltate
  9. La accidente rutiere cu victime/zilnice trecute la Covid-19.
  10. La infrastructură frontieră proastă
  11. La familii ce trăiesc în sărăcie
  12. La WC-urile în curte
  13. La persoane plecate la muncă în strănătate
  14. La rata inflanției
  15. La dificit bugetar
  16. La categorii și număr de pensii speciale
  17. La taxarea salariilor mici
  18. La salarii bugetari VS. salarii medii private
  19. La lipsa predilectivității legislației fiscale
  20. La non-absorbție fonduri U.E. structurale
  21. Natalitatea este la pământ
  22. Alocațiile copiilor sunt mai mici decât ale pușcăriașilor
  23. Școala este un dezgust
  24. Spitalele sunt adevărate morgi.

În această situație de-a dreptul dezastruoasă, OADO (Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite), singura și tot prima care de data asta, la premianți, merită cu adevărat aplauze de data asta căci,  împreună cu structurile statului, a adusomagii, cu totul speciale la Monumentul Drepturilor Omului, construit de OADO, în ziua în care se împlinesc 73 de ani de la semnarea Declarației universale a Drepturilor Omului din 10 Decembrie 1948, tuturor celor care s-au jertfit pentru apărarea Drepturilor fundamentale ale Omului. De multe ori luptând, pentru drepturile celor mulți, cei care și-au asumat această luptă periculoasă, au ajuns de multe ori să-și piardă propria lor libertatemai ales, în regimuritotalitare și nu numai, sau cu conducători dictatori, pentru care drepturile fundamentale ale omului nu existau.

Invitație la „Ziua Internaţională a Drepturilor Omului” din partea OADO (Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului – Națiunile Unite – Ecosoc)

OADO (Organizaţia pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite), este organizaţie neguvernamentală de interes naţional şi utilitate publică, prin Hotărârea Guvernului României Nr. 1183 din 28 Nov. 2000 la cererea Ministerului Justiţiei, având specializarea în problematica complexă a ceea ce înseamnă cunoaşterea, promovarea şi apărarea drepturilor fundamentale ale omului, aşa cum sunt ele stipulate în Declarația universală a Drepturilor Omului de la 10 decembrie 1948. OADO a fost înfiinţată imediat după Revoluţia din 1989, în aprilie 1990, şi are ca scop promovarea principiilor Cartei Organizației Națiunilor Unite şi Declarației universale a Drepturilor Omului în procesul de restaurare democratică şi de reforme economice şi sociale post-totalitare din România.

Organizaţia care, în conformitate cu Legea nr. 554/2004 a Contenciosului Administrativ, funcţionează în regim de putere publică, se manifestă activ atât în cadrul societăţii civile interne, cât şi internaţionale, având o permanentă legătură cu instituţiile Europene şi cu principalele organisme ale Națiunilor Unite implicate în promovarea drepturilor şi libertăţilor fiinţelor umane, fiind instituţie juridică de interes naţional şi utilitate publică, membru cu Statut Special Consultativ Consiliului Economic și Social al Națiunilor Unite cu reprezentant permanent la New York, Geneva şi Viena, membru participativ al Consiliului Europei, cu reprezentant permanent la Strasbourg şi Bruxelles şi membru colectiv al Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, beneficiară a nenumăratelor Protocoale de parteneriat cu instituţiile statului român -ministere şi agenţii- şi cu o multitudine de organizaţii aparţinând societăţii civile, dar şi cu instituţii intenaţionale de răsunet mondial,  precum Asociaţia Internaţională a Poliţiştilor, funcţionează în România după aceeaşi schemă de organizare a Instituţiei Avocatul Poporului, cu care lucrăm împreună în baza Legii nr 181/2014 privind aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr 48/2014 pentru modificarea şi completarea Legii nr 35/1997 privind organizarea şi funcţionarea instituţiei Avocatul Poporului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, şi a Protocolului de Parteneriat semnat pe termen nelimitat între OADO şi Instituţia Avocatul Poporului. OADO este activă, cu mii de observatori, la alegerile prezidenţiale, parlamentare, locale şi la referendumuri, atât în ţară, cât şi în străinătate, la solicitarea OSCE, Consiliului Europei şi Naţiunile Unite.

OADO-ține să vă mulțumească pentru înțelegere, implicare și sprijin, suport legistic în activitatea din 10 Decembrie 2021Ziua Internațională a Drepturilor Omului, sărbatorită în toată lumea civilizată, realizată la Monumentul Drepturilor Omului din București Sector 2- Strada Maior Băcilă 9, din 2004 încoace. Este o zi care nu trebuie să fie uitată, de nimeni, oriunde s-ar afla pe această planetă.

H.E. HRH Amiral Lord Sir Prof. dr. avocat Florentin Scaleţchi, Preşedinte-fondator al Organizaţiei pentru Apărarea Drepturilor Omului–Naţiunile Unite

Notă. Articolele autorului Florentin Scaletchi  în  Jurnalul Bucureştiului

Thomas CSINTA, research professor of Mathematical modeling and Applied mathematics in Social Sciences and criminal investigative journalist (Press Attached of Organization for the Defense Human Rights – United Nations)

Notă. Imagini foto Mihai Vasile-Sângealb & video Alexandru Naghi, Director adjunct Săptămânalul Patria Română (corespondenți permanenți ai Jurnalul Bucureştiului

 Organizația pentru Apărarea Drepturilor Omului (OADO)

Nota redacției