Acasă Jurnalul Bucurestiului Solicităm ca din comisia pentru legalizarea cannabisului să facă parte și specialiștii...

Solicităm ca din comisia pentru legalizarea cannabisului să facă parte și specialiștii în fitoterapie

Comunicat de presă/Compania de Comunicare AQUI AHORA

Patronatul ”Planta Romanica”, format din producători, prelucrători, importatori, exportatori de plante medicinale și suplimente alimentare, salută proiectul de act normativ „Victoria”privind regimul juridic al plantei cannabis și utilizarea acesteia în scop medical, depus în Parlament în 3 iulie 2019.

”Faptul că aproape 100 de parlamentari din toate partidele o susțin și că s-au strâns peste 20.000 de semnături  printr-o petiţie inițiată de fiica unei doamne care a decedat de cancer, arată faptul că și România înțelege de ce cannabisul a urcat în clasamentul opțiunilor de tratament din întreaga lume și de ce utilizarea acestei plante ca medicament se află într-o creștere vertiginoasă la nivel mondial. Educația și informarea publicului își spun cuvântul și la noi, prejudecățile lasă loc ideilor noi, iar interesul pentru capacitățile vindecătoare ale tratamentelor fitoterapeutice crește continuu” – a declarat Anca Daniela Raiciu, președinte executiv al acestui for.

Din 1996, când a fost legalizată în California, s-au înmulțit vertiginos studiile clinice, cercetările de laborator și congresele din domeniul sănătății care atestă că  această plantă aduce beneficii în tratarea unei liste lungi de boli: scleroză multiplă, epilepsie, Parkinson, cancer, diminuarea depresiei, a durerilor de toate tipurile, tratarea bolilor degenerative, a insomniei cronice, și lista poate continua. La acest moment este considerată o soluție eficientă, fără a avea efectele secundare adverse pe care le generează medicamentele de sinteză într-o serie de afecțiuni.

Patronatul ”Planta Romanica”, al cărui președinte de onoare este academician dr. Ovidiu Bojor, renumit farmacist și unul dintre principalii fondatori la fitoterapiei din România, solicită expres, prin președintele său executiv, dr. în farmacie Anca Daniela Raiciu, să facă parte din comisia de lucru ”Victoria”.

Declarația președintelui executiv al asociației „Planta Romanica”, Anca Daniela Raiciu: Cu o experiență în industria farmaceutică de peste 30 de ani și de peste 17 ani în domeniul plantelor medicinale și aromatice, cu activitate didactică în specialitatea farmacognozie și ca profesionist care și-a dedicat toată viața domeniului sănătății, consider că pot contribui cu puncte de vedere care vor aduce plusuri în evaluarea aspectelor ce trebuie conținute în lege. Prezența unor specialiști în domeniul plantelor medicinale și aromatice în această comisie de lucru, va contribui fericit la crearea unei legi care să vizeze nu doar aspectele de moralitate, etică și legalitate, ci mai ales pe cele terapeutice, domeniu în care avem competențe depline!”

Pentru informații suplimentare persoana de contact Anca Daniela Raiciu marketing@hofigal.eu

 Adriana Caranfil