Acasă Apararea drepturilor cetatenilor Vasele de sticlă termorezistente în bucătărie

Vasele de sticlă termorezistente în bucătărie

Probabil unele din cele mai sănătoase vase provenind din sfera produselor relativ noi. Relativ noi, dar destul de scumpe, piperate aș putea chiar spune. Calitatea se plătește! Întotdeauna!

Nu pot fi folosite direct pe foc, deși unii, nu mulți chiar au încercat. Iar rezultatele s-au văzut după circa 5 minute, dacă nu chiar mai repede. Probabil că, dacă ar fi citit măcar pe jumătate fițuică ce ține loc de manual și care însoțește produsul, ar fi evitat o asemenea eroare gravă. Dar cine mai are timp în ziua de azi să citească ceva? Suntem doar în secolul vitezei și asta costă! Timp. Iar timpul reprezintă bani. Mulți. Principalul beneficiu: în special pentru sănătatea ta!

Sincer, aceste vase sunt de fapt preferatele mele. Cum nu-mi plac prăjelile de nici un fel iar uleiul încins și degradat într-o gama largă de compuși toxici îl evit pe cât posibil și acasă și la ocaziile la care vreau, nu vreau, trebuie să mă duc. Dar acasă, acasă pe acestea le folosesc la aproape orice pun pe masă. Și trebuie să recunosc că am deja o colecție de vase de sticlă termorezistentă impresionantă, de care sunt foarte mândru, dealtfel.

Poți găti, practic orice, de la pește la porc, de la miel la vacă, de la legume la fructe. Dar eu prefer regimul fără carne și fără zahăr. Nu-mi place deloc mirosul și nici procesul de obținere a ambelor. Așa că am liber, practic, la restul, indiferent ce ar reprezintă el.

Și gama acestor vase este, trebuie să recunosc, foarte bogată, fiind foarte variată aplicativ, extrem aș putea chiar spune, iar rezultatele, rezultatele sunt pe măsură. Se văd din păcate la cantar. De la prăjituri și pudding-uri cu diverse fructe, la mâncăruri foarte elaborate, gustoase și fără adaosuri chimice! De orice fel (Vegeta, Maggie, etc.).

Singurul mare dejavantaj al acestor vase este faptul că sunt casante, se sparg ușor, în mii de fragmente sau pur și simplu în două. Sticla de calitate își spune totuși cuvântul. Când este un vas de calitate din sticlă corect tratată și detensionată acesta doar se ciobeste. Am încercat, practic, toate tipurile de sticlă termorezistentă de pe piață și am ajuns la concluzia firească: ce e ieftin este și foarte prost. Aici lucrurile sunt clare iar prețul e principalul indicator al calității. Cu cât acesta este mai mare cu atât sticlă este de mai bună calitate, fiind mai rezistență atât la șocuri termice cât și la cele mecanice. Deci mare atenție când achiziționați aceste produse. Evitați pe cât posibil soluțiile ieftine. Unele vase pur și simplu s-au crăpat în cuptor, altele doar ușor trântite pe masă de la o înălțime de maxim 5cm au suferit grav din punct de vedere … fizic. Trist dar … adevărat. Prețul întradevăr contează!

Și totuși rămân preferatele mele. Nu au scurgeri chimice, nu dau vapori toxici care să-ți omoare păsările din apartament sau eventualele patrupede alese din inima să ne însoțească în călătoria temporară prin viață, nu te otrăvesc prin acoperirile exterioare sau interioare pe care le au, nu … . Într-un cuvânt sunt absolut necesare în bucătăria oricui vrea să gătească și totodată să și mănânce sănătos. Dar toate acestea vin cu un preț!