Acasă Dezvaluiri Biscuiți cu otravă

Biscuiți cu otravă

Thinking face sweet cookies character cartoon vector illustration

Metabisulfitul de sodiu (E223) este otrava prezentă în 99% din biscuiţii din România

Unii, cam 5% doar, am devenit insa ceva mai atenti la substanţele chimice conţinute in alimente şi chiar in unele produse cosmetice.

În primul rând pentru a nu pune în pericol sănătatea familiei, dar si pentru că vrem să ştim ce se ascunde în spatele denumirilor destul de greu de pronunţat, pompoase uneori, alteori criptice, de pe etichetele cu litere puchinoase.
Asa ca astăzi vom vorbi despre un compus anorganic: metabisulfitul de sodiu (E 223),  ingredient pe care îl găsim pe etichetele majoritatii pachetelor de biscuiţi romanesti, ieftini sau nu, (atentie, chiar şi pe cele pentru … bebeluşi), dar si în vinuri, bere, fructe uscate, produse de panificaţie, etc.

Din moment ce este folosit la produse pentru bebeluşi, ar trebui să fie Ok, nu-i așa? Că doar nu vrea cineva, Doamne fereste, să ne otrăvească!

Ei bine, răspunsul la această întrebare este întrucatva neasteptat: Nu. Vă miră?

Pe mine chiar nu, asta și pentru că, banul (ochiul dracului adică) bate conştiinţa plapândă și firavă a producatorului mai mult sau mai puțin autohton, și asta se întâmplă în majoritatea cazurilor, din păcate pentru noi toti.

La ce se foloseşte deci metabisulfitul de sodiu?
– aditiv alimentar: conservant, antioxidat, agent de inalbire(!);

– dezinfectant;

– se foloseşte la eliminarea cloraminei din apă;

– conservant pentru diverse soluţii din industria cinematografică, fotografică, farmaceutică, cosmetică.

Efectele benefice” ale consumului de metabisulfit de sodiu asupra organismului uman?

– împiedică fixarea vitaminei B1 (lucru care provoacă diverse tulburări de ordin neuronal dar şi gastric);

– este un foarte puternic factor alergen (afectează în special persoanele astmatice dar şi pe cele cu un istoric alergenic cunoscut);

– poate induce rapid sindromul hiperactivităţii şi al atenţiei deficitare (ADHD) la copii;

– în contact cu apa degajă, conform reactiei chimice arhicunoscute, dioxid de sulf (SO2), un gas toxic, urât mirositor, care poate induce diverse si variate tulburări respiratorii.

Unde găsim metabisulfit de sodiu? Surse de metabisulfit adica … !
– în biscuiţii cu miere Maia (mierea incalzita si coapta da ama, un compus toxic care ramane si blocheaza metabolismul la nivelul intestinelor!);

– în biscuiții pentru bebeluşi romanesti RoStar;

– în biscuiții simpli Coconitos si RoStar;

– în laptele praf indulcit – Darling;

– în toți fulgii de cartofi (pentru un pure de calitate!).

Este inutil să mai adaug că femeile însărcinate, mamele care alăptează şi copiii mici si … mari nu trebuie să consume astfel de substanţe declarate … sănătoase, de celebrul Codex Alimentar, da, cel votat fără absolut nici un fel de amendament, de către vajnicii noștri … parlamentari.